paul3941

Η καθημερινή βουή κι η τόση φασαρία στη δουλειά κάνουν επιτακτική ανάγκη για τον καθένα μας την ηρεμία στο σπίτι. Όταν δουλεύετε κι οι δύο με ωράρια εξουθενωτικά, οι λίγες ώρες που απομένουν για να περάσετε μαζί, το βράδυ, πρέπει να ‘ναι ήσυχες και χαλαρωτικές.

Κανόνας πρώτος: τα προβλήματα της δουλειάς μένουν στη δουλειά και δε μας συντροφεύουν σπίτι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει κοινώς αποδεκτό και κατανοητό. Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το εργασιακό στρες είναι η πιο συχνή αιτία για τους καβγάδες ενός ζευγαριού, που μάλιστα δεν καταλήγουν πουθενά. Γι’ αυτό προσπάθησε να μείνεις ήρεμος στο σπίτι και σκέψου να κάνεις πράγματα που θα σε χαλαρώσουν με το ταίρι σου και δε θα φέρουν επιπλέον ένταση μεταξύ σας. Αυτό μπορεί να ‘ναι ένα υπέροχο άραγμα μπροστά στην τηλεόραση, βλέποντας χαζές ταινίες, χουζουρεύοντας στον καναπέ, παίζοντας επιτραπέζια ή απλώς πίνοντας ένα κρασάκι πριν τον ύπνο.

Κανόνας δεύτερος: στροφή στην απλότητα. Δεν είναι απαραίτητο κάθε μέρα να διοργανώνεις grande καταστάσεις με κεριά και γκουρμεδιάρικα φαγητά. Αντιθέτως, πιτζαμούλες με αρκουδάκια και χουχουλιάρικες παντόφλες, σε συνδυασμό με ένα διαστημικό μπολ με πατατάκια ή/και παγωτό, επιτρέπουν στο μυαλό να χαλαρώσει και να ξεχαστεί –έστω και για λίγο– απ’ τα προβλήματα της δουλειάς και της καθημερινότητας γενικότερα.

Κανόνας τρίτος: οι μικρές κι ασήμαντες στιγμές είναι αυτές που δυναμώνουν μια σχέση. Οι περιστάσεις που θέλουν πολλή προετοιμασία για να ‘ναι άψογες, όπως ένα γεύμα σε ένα καλό εστιατόριο ή ένα σαββατοκύριακο σε κάποιο σαλέ στα χιόνια, είναι κι αυτές που ξεκινάνε με το άγχος της προετοιμασίας και καταλήγουν με την ανησυχία της τελειότητας. Οι απλές στιγμές είναι αυθόρμητες, χαλαρωτικές και κάποιες φορές φέρνουν εκείνο το χαμογελάκι που έχεις όταν κάτι σου αρέσει και ντρέπεσαι να το πεις. Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που δεν είναι τοποθετημένες σε κάποιο γκλαμουράτο σκηνικό και δε μας ενδιαφέρει η τελική έκβαση, γιατί ξέρουμε τον άνθρωπό μας και περνάμε καλά όπου κι αν είμαστε μαζί.

Κανόνας τέταρτος και τελευταίος: για να ‘ναι ο σύντροφός σου ήρεμος, πρέπει να ‘σαι πρώτα εσύ. Πολλοί λένε –λίγοι το εννοούν– ότι το σπίτι τους είναι το ησυχαστήριό τους. Φρόντισε, λοιπόν, να ηρεμείς στον προσωπικό σου χώρο, κι έτσι κι ο σύντροφός σου θα βρει το απάγκιό του σε ‘σένα. Να θυμάσαι ότι δεν μπορεί ο καθένας μας να διαχειριστεί τις εντάσεις της ημέρας το ίδιο. Διαφορετικά αντιδράμε, αλλά σίγουρα αν είμαστε εμείς ήρεμοι, θα ηρεμήσουν κι οι γύρω μας χωρίς πολύ κόπο.

Μικρά κι ασήμαντα πράγματα όπως μια αγκαλιά, μια κωμωδία της κακιάς ώρας ή ακόμα και μια κούπα τσάι  δείχνουν τα συναισθήματά μας και βοηθάνε τον άνθρωπό μας να ηρεμήσει και να μας δείξει κι αυτός αυτά που νιώθει. Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να βάζουμε μια αγκαλιά μέσα σε μπουκαλάκια και να τα παίρναμε στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας, για να χαλαρώσουμε. Γι’ αυτό πάρε μια τζούρα απ’ το άρωμα του συντρόφου σου, αρκέσου σε όλα εκείνα τα μικρά και καθημερινά που όταν μοιράζονται γίνονται σπουδαία κι άσε τις grande καταστάσεις για το Χόλιγουντ. Εξάλλου, η πραγματική ζωή μας επιφυλάσσει τα καλύτερα σενάρια.

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!