Τι κι αν τα χρόνια περνούν αφού για σένα δεν αλλάζει κάτι; Κι όλο περιμένεις την ώρα που  από μαύρο πρόβατο θα ασπρίσεις, θα γίνεις ένα με το πλήθος και θα θεωρήσεις και πάλι τον εαυτό σου φυσιολογικό άτομο! Μεταξύ μας, έχεις αρχίσει να ανησυχείς για σένα, κάτι δεν πάει καλά σκέφτεσαι, αλλιώς τα είχες φανταστεί κι αλλιώς η ζωή κι οι συγκυρίες στα έχουν φέρει!

Πόσες φορές ένιωσες μια ρετσινιά να σε στιγματίζει, είναι σαν να κουβαλάς ένα φορτίο στους ώμους σου που δε θυμάσαι να το έχεις ζητήσει. Φυσικά, έτσι σε έχουν κάνει οι άλλοι να νιώθεις. Ήταν την περίοδο που η κολλητή σου έδωσε ότι «πολυτιμότερο» είχε στο αγόρι της, πριν καλά-  καλά τελειώσετε το σχολείο ή όταν οι «μάγκες» φίλοι σου έκαναν μια απόβαση στους κακόφημους δρόμους της Αθήνας κι εσύ δε μπορούσες να πας, είτε γιατί κώλωσες τελευταία στιγμή, είτε γιατί όντως είχες φροντιστήριο μέχρι αργά.

Περίμενες και περιμένεις για αυτή τη στιγμή κι είναι λογικό, ένιωσες εξάλλου πολλές φορές αμηχανία, όταν έπρεπε να παριστάνεις τον έμπειρο και πεπειραμένο μπροστά στους άλλους, όταν οι ιστορίες και οι διηγήσεις σου μπορούσαν να χαρακτηριστούν, οτιδήποτε άλλο, πέρα από βιωματικές. Βλέπεις, στις μέρες μας είναι κακό, άσχημο και «φλώρικο» να μην έχεις κάνει σεξ από μικρός.

Επιλήψιμο και άξιο χλευασμού, να διανύεις τη δεύτερη δεκαετία της ζωής σου και να μην έχεις βιώσει παθιασμένες νύχτες! Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείς σε όλα τους άλλους, ίσως δε μπόρεσες, ίσως δεν έτυχε, ακόμα κι αν το επιδίωξες ή ίσως απλά, δεν ένιωθες έτοιμος να το κάνεις.

Φυσικά κι όλη αυτή η ιστορία σου δημιουργεί άγχος κι ανασφάλεια. Βλέπεις το χρόνο να κυλά, δίνεις ευκαιρίες στον εαυτό σου κι ελπίζεις  πως αυτό θα αλλάξει, εννοείται πως το θέλεις, αλλά, μάλλον είσαι λίγο πιο ρομαντικός ή απλά δεν έτυχε ακόμα η γνωριμία που θα σε συνεπάρει. 

Κάποιοι, έχουν την υπομονή να περιμένουν, να επιμένουν, να δίνουν χρόνο στους εαυτούς τους. Τώρα, λοιπόν, έχοντας αφήσει πίσω την ανεμελιά της εφηβείας, το σεξ, όποτε κι αν αυτό συμβεί, γίνεται επιλογή δική σου, ο άνθρωπος, το μέρος, η στιγμή, επιλέγονται από σένα για σένα.

Πρώτη φορά σεξ μετά τα είκοσι, σημαίνει ξέρω τι θέλω και πώς να το ζητήσω, σημαίνει πως έχω ήδη ανακαλύψει και μάλιστα μόνος μου, τι με φτιάχνει, τι μ΄ αρέσει και πως θα φτάσω σε οργασμό. Σημαίνει, πως μπορώ πλέον, να σεβαστώ τον άλλον και να απαιτήσω να  με σεβαστεί κι αυτός. Μπορεί στην πράξη να κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα, αλλά αυτά δε θα είναι σε καμία περίπτωση παιδικά κι αθώα, δε θα έχουν μέσα τους δειλία ή αναστολές.

ΥΓ. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το σεξ είναι κάτι που γίνεται για ευχαρίστηση και ξεπερνάει τη διαδικασία της διαιώνισης του είδους, τότε πρέπει αυτό όποτε κι αν γίνεται να έχει ποιότητα!

Επιμέλεια Κειμένου Ματίνας Στυλίδου: Κατερίνα Κεχαγιά.

Συντάκτης: Ματίνα Στυλίδου