Έχω βρεθεί σ’ αυτή τη θέση, έχεις βρεθεί σ’ αυτή τη θέση, έχουμε βρεθεί όλοι σ’ αυτή τη θέση κι όποιος πει όχι είναι σίγουρα ψεύτης, θα καίγεται αιώνια στην κόλαση και καλά να πάθει.

Μιλώ για εκείνη τη γαμημένη στιγμή που έχεις στείλει στο πρόσωπο το μηνυματάκι σου και αναμένεις περιχαρής απάντηση, αλλά όχι καριολάκι, το θαύμα της τεχνολογίας σε συνάρτηση με τη μαλακία που δέρνει το πρόσωπο θα δώσουν ως μοναδική απόκριση εκείνο το καταραμένο «διαβάστηκε».

Τσουτσούριασες ε; Από τη σύγχυση είναι, να ξέρεις.

Είναι η στιγμή που στέλνεις κι ενώ περιμένεις μετά το «διαβάστηκε» τις γνωστές τελίτσες που σηματοδοτούν ότι έρχεται η πολυπόθητη απάντηση, η καρδιά σου βαράει σαν την καμπάνα στην Παναγία των Παρισίων κι εσύ κάνεις ήδη με το μυαλό σου φανταστικούς διαλόγους δίνοντας πανέξυπνες απαντήσεις και ατακάρες που θα οδηγήσουν τουλάχιστον σε πρόταση γάμου από το αντικείμενο του πόθου σου.

Yeah, been there, done that.

Και περιμένεις, περιμένεις. Ω να σου γαμήσω, πουθενά τελίτσες. Σκέτο «διαβάστηκε».

Δεν πειράζει λες, κάτι θα κάνει το (wanna be) ζουζούνι μου, είναι και πολυάσχολο μωρέ, όταν μπορέσει θα μου απαντήσει. Αμ δε. Κούνια που σε κούναγε.

Περνάνε μέρες, νύχτες, μήνες, χρόνια, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται άσπρες τρίχες επί της κεφαλής σου και καμιά απάντηση στον ορίζοντα.

Κι εσύ αρχίζεις να εκνευρίζεσαι κι έπειτα να απογοητεύεσαι και πριν το καταλάβεις σ’ έχει πάρει ήδη από κάτω. Κι αναρωτιέσαι γιατί σε χάλασε τόσο αυτό το «διαβάστηκε» τελικά.

Θα σου πω εγώ.

Αυτό το «διαβάστηκε» τσούζει αγαπητέ αναγνώστη γιατί πιθανότατα σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο απωθημένο. Και για να στο σπάσω σε ψιλά, αυτό το «διαβάστηκε»  καρφώνεται για μέρες στον εγκέφαλό σου γιατί κατάφερε να ξύσει ενοχλητικά τον τεράστιο εγωισμό σου και να δημιουργήσει μια τοσοδούλικη ανασφάλεια μέσα σου.

Γιατί σου ήρθε η διαδικτυακή χλέπα κατακούτελα και τώρα το φυσάς και δεν κρυώνει. Φυσικά, η ποσότητα της σιέλου που δέχεσαι είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται για να κολλήσεις.

Ποιος είναι αυτός που θα σε αγνοήσει επιδεικτικά δηλαδή; Και γιατί να σε αγνοήσει; Είχε σημαντικότερα πράγματα να κάνει ας πούμε; Σημαντικότερα από σένα; Δώσε μια απάντηση κι ας πέσει κάτω ρε φίλε.

Το «διαβάστηκε» δεν είναι ξεκάθαρη απάντηση αγαπητοί, γι’ αυτό και πονάει τόσο. Ένα «άντε μου στο διάολο» θα ήταν πολύ πιο ειλικρινές και θα πονούσε λιγότερο.

Γιατί όταν ο άλλος ξεκαθαρίζει τη θέση του και σου φωνάζει καπούτ, τέρμα, απλώς-δε-σε-γουστάρω, θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα το πάρεις απόφαση, θα προχωρήσεις. Αυτή είναι πάντα η σειρά των πραγμάτων.

Όταν όμως ο απέναντι δε διαθέτει την απαραίτητη ντομπροσύνη και είτε αφήνει εσένα να βγάλεις το φίδι από την τρύπα, είτε απλά χάνεται για να πιάσεις το νόημα, τότε σε αφήνει μ’ εκείνο το πούστικο «κι αν;».

Σ’ αφήνει με εκείνο το «ίσως» που διατηρεί την ελπίδα ζωντανή (ξέρω, πεθαίνει πάντα τελευταία η καριόλα) και σε κρατάει ξάγρυπνο τα βράδια, να ονειρεύεσαι καταστάσεις που δεν πρόκειται να συμβούν τον αιώνα τον άπαντα.

Και δώσ’ του εσύ να μην το παίρνεις απόφαση και να δικαιολογείς το ζουζουνάκι σου γιατί σίγουρα κάτι θα του έτυχε και τις πενήντα φορές που του έστειλες και δεν απάντησε.

Και κάπου εδώ έρχομαι εγώ φίλε pillowfighter, να μοιραστώ το απόσταγμα της γνώσης μου που αποκτήθηκε μετά από αρκετά επίπονα «διαβάστηκε». Σου δηλώνω λοιπόν υπεύθυνα και στο υπογράφω κιόλας άμα λάχει, ότι το να μην παίρνεις μήνυμα, είναι από μόνο του ένα μήνυμα.

Κάτσε μισό, να στο αποκρυπτογραφήσω. Πίσω από αυτό το ύπουλο «διαβάστηκε» κρύβεται ένα «δε θέλω να σου απαντήσω», ένα «δεν ξέρω τι να σου πω», ένα «σε γράφω στα παπάρια μου» ή ένα «ξέχασα να σου στείλω».

Χμ, ούτε κι εσύ βλέπεις κάτι ελπιδοφόρο ε;

Επειδή λοιπόν εγώ, όλα μου τα «διαβάστηκε» τα έχω ξορκίσει από καιρό κι έχω βρει την υγειά μου σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνεις το ίδιο. Πώς;

Την επόμενη φορά που αυτή η μικρή λεξούλα θ’ αρχίσει να περιφέρεται στο μυαλό σου χαλώντας σου τη διάθεση, άνοιξε το λάπτοπ, βρες αυτό το άρθρο και διάβασε ξανά την παραπάνω αποκρυπτογράφηση. Μια, δυο, τρεις, πέντε, δέκα, ε θα το πάρεις απόφαση κάποια στιγμή.

Όταν λοιπόν καταλάβεις ότι ο άνθρωπος που είναι για σένα δε θα σ’ αφήσει ποτέ ν’ απορείς και να αμφιβάλλεις πάνω από διαβασμένα και μη απαντημένα μηνύματα, θα είμαι εδώ να με ευχαριστήσεις που σε ξεκόλλησα από το μαλάκα ή τη μαλάκω μια ώρα αρχύτερα.

 

Συντάκτης: Σοφία Καλπαζίδου