kat384572093

Κάποιοι άνθρωποι λένε πως την καληνύχτα θέλουν να την νοιώθουν κι όχι να την ακούν. Γιατί «καληνύχτα» θα είναι για εκείνους ξεκούραση, ξεγνοιασιά και λησμονιά σε όλα αυτά που τη μέρα κουράζουν και ταλαιπωρούν, σε εκείνα που αγχώνουν. Όμως, κάποιοι άλλοι δεν κοιμούνται αν δεν ακούσουν την καληνύχτα από μια συγκεκριμένη φωνή που κρύβει ζεστασιά και αγάπη. Για κάποιους μια απλή καληνύχτα σημαίνει «νοιάζομαι» και «αγαπώ» και σίγουρα η νύχτα θα ήταν «καλύτερη» αν την περνούσαν μαζί.

Η καλημέρα αντίθετα, δεν έχει τόσο μεγάλη αξία όπως η καληνύχτα. Την καλημέρα τη λες σε όλους, σε γνωστούς κι αγνώστους. Την καληνύχτα όμως την λες σε λίγους, εκείνους που αγαπάς. Μια καληνύχτα κρύβει ένα τεράστιο «σε νοιάζομαι». Όταν την ακούς νιώθεις ασφαλής και μετά μπορείς να κοιμηθείς άνετα, χαρούμενος με όμορφες σκέψεις και συναισθήματα. Μην τη λέτε με το στανιό γιατί οι άνθρωποι την έχουν ανάγκη να την ακούν από εκείνους που αγαπούν.

Εκείνοι που δεν έχουν έναν άνθρωπο να τους νοιαστεί και να τους καληνυχτίσει είτε με λόγια είτε με πράξεις νιώθουν τη μοναξιά να κρούει τον κώδωνα. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα ταλανίζουν τα βράδια τους και μετρούν προβατάκια μέχρι να τους πάρει ο ύπνος ή μετρούν στιγμές, ανθρώπους κι έρωτες που κάποτε φρόντιζαν να είναι οι νύχτες όμορφες. Ποιος θα τους σκεπάσει; Ποιος θα τους αγκαλιάσει και θα τους σφίξει τα παγωμένα χέρια; Πιστεύουν πως «καληνύχτα» θα είναι μόνο όταν αγκαλιάζεις αυτό που σε κρατάει ξάγρυπνο.

Άλλοι όμως πλέον λένε καληνύχτα στον εαυτό τους και κοιμούνται ήσυχα, ζεστά και όμορφα χωρίς να έχουν ανάγκη κανέναν άλλο. Πόσο να μείνει άλλωστε αυτός ο άλλος; Το πολύ δυόμιση χρόνια. Άντε μετά να συνηθίσεις να ζεις χωρίς τις καληνύχτες και τις καλημέρες του, απλά με μια μεγάλη απουσία στο διπλανό μέρος του κρεβατιού. «Γιατί δηλαδή να είναι ένα άτομο, δύο χέρια και μια αγκαλιά η ευτυχία σου;», σκέφτεσαι.

Η νύχτα εξακολουθεί να είναι καλή χωρίς εκείνους. Όμορφη νύχτα, με ησυχία και γαλήνη. Η μπαλκονόπορτα ανοίγει κι αγναντεύεις το φεγγάρι. Τόση ησυχία, όσο ποτέ. Δεν υπάρχει άγχος περιμένοντας να ακούσεις μια «καληνύχτα» από κάποιον που σου αναστατώνει ολόκληρη τη μέρα και σου φθείρει όνειρα και στιγμές κάθε τόσο. Όμως πόση ηρεμία να αντέξεις κι εσύ; Κάποιες φορές είναι πληκτικά και βαρετά.

Είναι τόσο υποκειμενικές αυτές οι καληνύχτες. Εκείνος που κάποτε έκανε μονόλογο με σιρόπια και καληνύχτες τώρα τα λέει και αλλού και αγκαλιάζει ξένο σώμα, φιλάει ξένα χείλη και απλώνεται σε ξένο κρεβάτι που εσύ ποτέ δε μοιράστηκες μαζί του. That’s it. Τι τις θέλεις λοιπόν και αναστατώνεσαι; Ξάπλωσε να ξεκουραστείς γιατί η μέρα ήταν δύσκολη στη δουλειά και μη μιζεριάζεις για τη μοναξιά και το κενό σημείο δίπλα σου. Διασκέδασέ το και απλώσου να απολαύσεις το απαλό στρώμα και τα μαλακά μαξιλάρια. Έχεις ένα ολόκληρο κρεβάτι δικό σου, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και βούτα γρήγορα μέσα στα σεντόνια σου, πάρε και ένα οικονεγειακό μπολ παγωτό μαζί σου για να μην πλήττεις.

Έχεις τους φίλους σου, την οικογένειά σου και η ζωή δεν είναι άσχημη. Η ελευθερία σου είναι στο δικό σου χέρι και η καθημερινότητά σου πια είναι όμορφη με γεμάτες στιγμές κι αγαπημένους ανθρώπους. Η υγεία σου είναι καλή και τα οικονομικά σου το ίδιο. Μπορεί να μην είσαι πλούσιος, αλλά δε σου λείπει κάτι. Είσαι σπουδαίος άνθρωπος, πετυχαίνεις τους στόχους σου και όλα φτιάχνουν προς το καλύτερο μέρα με τη μέρα. Μη σκέφτεσαι παλιές καληνύχτες κι αγκαλιές για να χαλάς τα ήσυχα και ήρεμα βράδια σου. Δε σου λείπει τίποτα και πρέπει νιώθεις ευλογημένος για όλα αυτά που έχεις στη ζωή σου και έχεις καταφέρει.

Μην ανησυχείς μωρέ, όλα φτιάχνουν. Θα έρθει και εκείνος ξαφνικά, που θα σου πει καληνύχτα και θα το εννοεί με πράξεις και θα μείνει για πάντα. Θα τρώτε και το οικογενειακό παγωτό παρέα άμα λάχει.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μικέ
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!