Απογευματάκι και μπαίνω για μπάνιο.

Με το που βρέχω την κορμάρα μου, ακούω από το σαλόνι το κινητό μου που χτυπάει. «Γαμώ τον νόμο του Murphy, σκέφτομαι» και συνεχίζω το μπάνιο. Όταν πήγα να δω την αναπάντητη κλήση βρέθηκα αντιμέτωπος με έναν πολύ γνωστό μου, «άγνωστο» αριθμό. Της πρώην.

«Τι θέλει τώρα κι αυτή» σκέφτηκα και αρχικά κόμπιασα στο πώς να αντιδράσω. Να την πάρω πίσω; Μήπως έπαθε κάτι; Όπως και να έχει, όταν έχεις ζήσει πέντε πράγματα με τον άλλο, ο,τι κι αν έχει ακολουθήσει τον χωρισμό, δεν μπορείς να μένεις ανέπαφος στο ενδεχόμενο πως είναι κάτι επείγον. Οπότε και πήρα. Για καλή της τύχη, πήρε απλά να δει τι κάνω. Μωρέ τι μας λες; Σοβαρά τώρα; Με πήρες τηλέφωνο να δεις τι κάνω. Γλυκούλα. Και τι σε νοιάζει εσένα; Τι τσουτσέκι παριστάνεις, πες μου.

Αρχικά, όλοι εσείς που το κάνετε αυτό, είστε ανώμαλοι κι εγώ όπως και ο Τσουκαλάς, με ανώμαλους δε μιλάω, άντε γεια. Και είστε ανώμαλοι γιατί δεν έχετε την υποτυπώδη αξιοπρέπεια να στηρίξετε την επιλογή σας, το χωρισμό δηλαδή.

Τις προάλλες, με πήρε μυξοκλαίγοντας, μέσα στη νύχτα γιατί είδε λέει κακό όνειρο. Στα αρχίδια μας.

Αλλά ξέρω τι συμβαίνει και το κάνετε όλες σας. Όταν δεν παίζει κανένα γκομενάκι και ο θυμός του χωρισμού έχει περάσει, λέτε: ας πάρω να δω τι κάνει ο μαλάκας. Αλλά δεν παίρνετε από ενδιαφέρον. Να ελέγξετε θέλετε. Τηλεφωνείτε σε ώρες που περνούσατε πάντα μαζί, για να δείτε τι κάνει τώρα αντ’ αυτού. Άντρες γυναίκες όλοι στην ίδια μοίρα. Κατινιά. Χωρίσαμε, έτσι δεν είναι; Ε, τι σε νοιάζει που είμαι στις 4 το πρωί και από πίσω ακούγονται Ελληνικά τραγούδια που εγώ δεν άκουγα ποτέ μου. Τώρα ακούω ή μπορεί να ακούει το γκομενάκι που κυκλοφορώ τώρα. Τραβάς κάνα ζόρι; Πάνε αλλού να το τραβήξεις και μην με ενοχλείς άλλο.

Δηλαδή πρέπει να σε βρίσει ο άλλος για να το καταλάβεις; Σε έβρισα αρκετά στον χωρισμό μας, μου αρκεί. Δεν θέλω να κάνω τα ίδια ξανά και ξανά. Εξάλλου γιαυτό και χωρίσαμε και παραμείναμε έτσι. Να μη σε νοιάζει πως πάει η δουλεία μου, είναι δική μου υπόθεση.

Πώς περιμένεις να πιάσουμε «ψιλή» κουβεντούλα; Τι προσδοκίες είναι αυτές καλή μου;

Καλώς ή κακώς, τραβήξαμε άλλους δρόμους, γιατί προσπαθείς πάλι να παίξεις με το μυαλό μου; Γιατί όταν τηλεφωνείς στον-στην πρώην μετά από μήνες, με την πρόφαση πως ήθελες να δεις τι κάνει, αυτό κάνεις. Παίζεις με το μυαλό του. Και το μυαλό είναι επικίνδυνο παιχνίδι.

Βέβαια κάποιοι κρατάτε και ένα επίπεδο, καλώντας με απόκρυψη. Στα μουλωχτά και μέσα στη νύχτα, σχεδόν πάντα υπό την επήρεια αλκοόλ. Ναι βρε, δεν κατάλαβα ποιος είναι, μιας και είμαι τόσο περιζήτητος που με καλούν συχνά απλά για να ακούσουν τη φωνή μου. Και βγάζετε και συμπεράσματα. «Το σήκωσε και την τρίτη φορά, οπότε είναι μόνος. Φασαρία δεν άκουγα άρα είναι σπίτι και μόνος. Δεν με ξεπέρασε ποτέ ο κακομοίρης μωρέ.»

Απλά να σε ενημερώσω πως μπορεί να είναι όντως σπίτι αλλά όχι μόνος. Μπορεί να είναι με το καινούργιο μωρό, το οποίο είναι τόσο ξεκολλημένο που απλά διασκεδάζει με την όλη φάση. Και το καινούργιο μωρό, νιώθοντας μια ψιλή διεκδίκηση, τι θα κάνει; Το καλύτερο σεξ ever. Σε ευχαριστώ.

Καταλαβαίνω την ανάγκη να θέλεις να μάθεις πραγματικά τι κάνει ο άλλος, αλλά θα πρέπει να έχει μέτρο. Λογικό να πάρεις τηλέφωνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι για το γαμώτο ή γιατί είδες το αμάξι του. Αλλά δεν μπορείς να με ενοχλείς συνεχεία. Πρέπει να σεβαστείς την επιλογή μας να είμαστε χώρια. Και με το χώρια, συνεπάγεται πως δεν θα μαθαίνεις νέα μου, ούτε θα ακούς τη φωνή μου σε καθημερινή βάση.

Όσο κι αν επιμένεις, το μόνο που θα καταφέρεις τελικά είναι ένα αξιοπρεπέστατο μπινελίκι και να πέσεις λίγο πιο χαμηλά στα μάτια μου. Ξεκάθαρα.

Αν τηλεφωνήσεις σε πρώην, να φροντίσεις να γίνει σε ώρα που δεν θα ενοχλείς και να είσαι απόλυτα ειλικρινής και ξεκάθαρος με τις προθέσεις σου. «Σε είδα με το αμάξι και πήρα να δω τι κάνεις, χαίρομαι τα λέμε». «Μου έλειψες και θα έκανα τα πάντα για να είμαστε πάλι μαζί». «Πες στον μαλάκα σου, να μην με κοιτάει στραβά όταν πίνουμε καφέ στο ίδιο μαγαζί, μεγάλα παιδιά είμαστε, ας ξεκολλήσει»

Έτσι συμπεριφέρεται ο κόσμος. Αν δεν μπορείς να συγκρατηθείς, διέγραψε τον αριθμό μου και αργά ή γρήγορα θα πάψεις να τον θυμάσαι από έξω. Ελπίζω γρήγορα, γιατί έχουμε και μια ζωή να ζήσουμε.

 

Συντάκτης: Βασίλης Δεμιρτζόγλου