Υπάρχουν λίγες σειρές στην ελληνική τηλεόραση οι οποίες είναι καλογραμμένες, ατμοσφαιρικές και με συντελεστές εξαιρετικούς ηθοποιούς -και όχι μόνο. Δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια από την ελληνική τηλεόραση να δημιουργήσει κάτι ποιοτικό. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η σειρά «Σασμός». Παρότι καθημερινή σειρά -κάτι που συνεπάγεται με την παραγωγή ενός διόλου ευκαταφρόνητου αριθμού επεισοδίων καθημερινά- αυτή έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτα τα στοιχεία που την έχουν κάνει να ξεχωρίζει για το κοινό της, το οποίο της χαρίζει απλόχερα εκείνα τα 30άρια σε νούμερα που είχαν τα μηχανάκια της AGB να δουν πολλά χρόνια.

Αν και η υπόθεση είναι λίγο-πολύ γνωστή όπως συμβαίνει με όλες τις σειρές που διαπραγματεύονται μια Κρητική βεντέτα, η σειρά σου κεντρίζει το ενδιαφέρον γιατί με τις καταιγιστικές εξελίξεις που διαδέχονται η μία την άλλη δε σε αφήνει ποτέ να βαρεθείς. Έτσι λοιπόν και ο Σασμός περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα δύο νέων όπου οι οικογένειες τους βιώνουν έναν φαύλο κύκλο αιματοχυσίας και δίψας για εκδίκηση. Και το ερώτημα που γεννάται πάντα σε τέτοια ζητήματα είναι αν ο έρωτας και η αγάπη που γεννιούνται μεταξύ δύο ανθρώπων θα επιφέρουν τελικά τον Σασμό; Δηλαδή τη συμφιλίωση μεταξύ των δύο οικογενειών για να σταματήσει επιτέλους το κακό.

Ο έρωτας του Αστέρη και της Αργυρώς των δύο πρωταγωνιστών όπως είδαμε και από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε το κανάλι στο οποίο προβάλλεται η σειρά διατηρείται αλώβητος παρά τα όποια βάσανα περνάνε και δεν τους επιφέρουν εκείνη την πολυπόθητη λύτρωση. Κι αυτή η σκηνή που θα διαδραματιστεί στις τηλεοράσεις μας σε λίγες μέρες, δε θα είναι τίποτε άλλο πέρα από έναν ύμνο στον απόλυτο και δυνατό έρωτα. Θα είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι όταν μια αγάπη είναι αληθινή, ό,τι και αν συμβεί -ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μαζί- δε σταματάνε ποτέ να νοιάζονται ο ένας τον άλλον. Τα συναισθήματα είναι εκεί και αρκεί μία μικρή σπίθα για να πάρουν όλα φωτιά, μα πιο πολύ τα σώματα των δύο ερωτευμένων.

Σ’ αυτήν τη νέα σκηνή λοιπόν γινόμαστε θεατές του πιο δυνατού συναισθήματος, όπου όλα μπροστά του γίνονται αδύναμα, ακόμα και οι αντιστάσεις των δύο ηρώων μας. Ένα φιλί αρκεί για να τα αλλάξει όλα συθέμελα. Και όταν αυτό συντροφεύεται από τρελό έρωτα, αυτό που θα ακολουθήσει τίποτα και κανένας δε θα μπορεί να το σταματήσει. Μετά λοιπόν από αυτό το φιλί όπου οι δύο ερωτευμένοι, ανταλλάσσουν με δάκρυα στα μάτια, οι δύο πρωταγωνιστές μας γδύνονται, κυλιούνται στο πάτωμα και εκεί γίνονται το απόλυτο ένα. Η Αργυρώ μετά απ’ αυτή τη στιγμή κλαίει γοερά καθώς παραδόθηκε σε αυτόν που της έκλεψε την καρδιά και της έσωσε τη ζωή. Εκείνος δεν την αφήνει στιγμή από την αγκαλιά του -και πώς άραγε να μπορέσει;

Κλείνοντας αυτή η σκηνή δεν είναι απλά δύο λεπτά τηλεθέασης, αλλά η γέφυρα μεταξύ αγάπης και συμφιλίωσης με το μίσος και την εκδίκηση. Είναι εκείνη όπου θα απαλύνει τον πόνο και θα γυρίσει σελίδα σε κάθε αιματοχυσία που συντρόφευε τις δύο οικογένειες και αποτελούσε την αιτία που έμεναν χωριστά δύο άνθρωποι που αγαπιούνται τόσο πολύ. Η αγάπη ήταν πάντα αυτή που ενώνει τον κόσμο και μόνο με αυτή θα έρθει η σωτηρία και ο πραγματικός Σασμός.

Πηγή εικόνας

Συντάκτης: Βαρβάρα Αθανασίου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου