Μια νέα γυν@ικοκτονία ήρθε ξανά στο φως κι αυτή τη φορά η 22χρονη Τζούλια Τσεκερίν, η οποία αγνοούνταν εδώ και μια εβδομάδα, βρέθηκε νεκρh μέσα σε δίκτυο άρδευσης κοντά στην πόλη Πορντενόνε. Σύμφωνα με μάρτυρα η κοπέλα, επιβιβάστηκε χωρίς τη θέληση της στο αυτοκίνητο ενός άνδρα έπειτα από έντονο καυγά που προηγήθηκε μεταξύ τους. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Ιταλικές αρχές κι έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη βιομηχανική περιοχή του Φοσό εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος. Ταυτόχρονα το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε η νεαρή καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας καθώς εντοπίστηκε σήμα απ’ το κινητό τηλέφωνο στην ίδια περιοχή.

Το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα, συνελήφθη στη Σαξονία της Γερμανίας ο νεαρός Φιλίππο Τουρέττα, αρραβωνιαστικός της 22χρονης και φερόμενος ως δράστης. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”, ο δράστης σταμάτησε με το αυτοκίνητό του σ’ ένα πρατήριο καυσίμων για να βάλει βενζίνη και πλήρωσε με χρήματα που είχαν επάνω τους κηλίδες από αίμ@. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι συγγενείς της Τζούλια, ο θύτης τη ζήλευε, ήταν κτητικός και την εκβίαζε συναισθηματικά. Φαίνεται πως το γεγονός που πυροδότησε τον καυγά μεταξύ τους ήταν πως η Τζούλια ήθελε να διακόψει τη σχέση τους.

Με βάση τις έρευνες που έρχονται στο φως στην Ιταλία κάθε τρεις ημέρες, αποκαλύπτεται και μια νέα γυν@ικοκτονία ενώ η χώρα κατατάσσεται στη 9η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά αυτό το θλιβερό ρεκόρ. Το μεγαλύτερο ποσοστό της βίας, λαμβάνει χώρα εντός του οικογενειακού πλαισίου κι εδώ αξίζει να αναφερθεί πως οι αριθμοί αυτοί αφορούν καταγεγραμμένα περιστατικά κ@κοποίησης ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές, παραμένει κρυφό και δεν αναφέρεται ποτέ σε επίσημες αρχές κι αρμόδιους φορείς. Πολλές φορές επίσης καλύπτονται ως ατύχημα, γεγονότα όλα τους που καθιστούν ακόμα σοβαρότερη την κατάσταση.

Κι ενώ σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη γίνονται καθημερινά διαδηλώσεις με σκοπό την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη θεσμοθέτησή τους σ’ ένα αυστηρότερο πλαίσιο, βρισκόμαστε ξανά μπροστά σ’ ένα αποτρόπαιο έγκλημα που μάς κάνει ξεκάθαρο κάτι πολύ σημαντικό· Ήταν ακόμη μια γυναίκα που δεν πρόλαβε να φύγει απ’ το βασανιστή της. Παρ’ όλες τις φωνές που ακούγονται δυνατότερα, την ενημέρωση του κοινού και την ταχύτητα διάδοσης της επικοινωνίας η βί@ κατά των γυναικών παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι ακόμη και σε θεωρητικά πολιτισμένες χώρες του δυτικού κόσμου.

Συντάκτης: Ελένη Τσιολάκη
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος