kat887676

Δεν έχει σημασία αν είσαι «ιντελεκτουάλ» τύπος ανθρώπου, γκομενιάρης, ντροπαλός ή πάρτι άνιμαλ. Όλοι μας έχουμε γούστα όσον αφορά τ’ άτομα που μας ελκύουν, σε όλους το μυαλό γαργαλιέται, γοητεύεται ή ανάβει στη θέα συγκεκριμένων στυλ, ενεργειών και συμπεριφορών. Μετά από πολύωρη πάλη με την αδράνεια του μυαλού και μ’ εκτενή μελέτη, κατάφερα να φτιάξω μία λίστα με τους διαφορετικούς αυτούς τύπους ανθρώπων, ενώ ο ιδρώτας ακόμα στάζει και το ερκοντίσιον δεν υπάρχει. Πάμε, λοιπόν, να τους εξερευνήσουμε και να δούμε ακόμα και πού ανήκει ο καθένας μας.

Ξεκινάμε με τον Φυσιολάτρη. Ο φυσιολάτρης είναι ο άνθρωπος που είναι ικανός να περνά όλη του την ημέρα στην εξοχή και ν’ απαρνηθεί πλούτη και χλιδή, αρκεί να μπορεί να μυρίζει καθαρό αέρα, να αφήνει το βλέμμα του να χάνεται σε απέραντα θάλασσας, βουνών, πεδιάδων και δασών. Του αρέσουν οι προκλήσεις, να παίρνει ρίσκα και να σπάει προσωπικά εμπόδια. Κανονίζει συχνά εκδρομές με κατάλληλη παρέα, ενώ γουστάρει πολύ τις καταδύσεις, αναρριχήσεις και τα λοιπά extreme sports που κάνουν το φυλλοκάρδι να τρέμει. Φυσικά το ελεύθερο κάμπινγκ ή απλώς το να περπατούν στη φύση ανάμεσα στα δέντρα ή παράλληλα τους, έχοντάς τα πανέμορφη θέα είναι από τ’ αγαπημένα τους. Πώς να μην ελκυθείς τώρα απ’ το πρωτόγονο ένστικτο και την αγνότητα που εκπέμπει, μου λες;

Έπειτα, είναι οι Καλλιτέχνες. Ζωγραφίζουν, γράφουν, διαβάζουν, φωτογραφίζουν και γενικότερα στον ελεύθερο χρόνο τους προτιμούν ν’ ασχολούνται με όποια τέχνη τους μιλήσει την εκάστοτε στιγμή. Είναι άνθρωποι με βαθιά ευαισθησία που θέλουν να δημιουργούν και να συνδέονται με δημιουργίες άλλων, να ενώνουν μυαλά και να ενώνονται με άλλα, να παράγουν κάτι νέο απ’ την αρχή και να εκφράζουν τις σκέψεις και τη φαντασία τους. Δε μένουν τόσο στα υλικά αγαθά και την περισσότερη ώρα ζουν στον μικρόκοσμό τους με τις ιδέες, τα όνειρα και τους στόχους τους, ενώ συνήθως είναι ρομαντικοί και «πληγωμένοι» από τον σύγχρονο κόσμο. Και μετά άντε να μη γοητευτείς από αυτήν την ευαισθησία!

Οι Διανοούμενοι είναι τύποι που έχουν ευρεία γκάμα γνώσεων και μπορούν να κάθονται και να μιλούν για ώρες και μερόνυχτα από φυσική και χημεία μέχρι φιλοσοφία και ψυχολογία. Τους αρέσει ν’ ακούν, να μαθαίνουν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσω της συζήτησης-γι’ αυτό κι είναι εξαίρετοι συνομιλητές. Τους αρέσει να εκφράζουν τις απόψεις τους και τις υπερασπίζονται με σθένος και δυναμισμό αν χρειαστεί, μα αποσκοπούν στη συλλογή ιδεών, επιχειρημάτων και νοημάτων που θα συνδεθούν με το ποιοι είναι και ποιοι θέλουν να γίνουν. Τείνουν πιο πολύ στη λογική κι αναλυτική σκέψη κι αυτό τους βοηθά να μπορούν να είναι πιο αντικειμενικοί σε θέματα που χρήζουν σημασίας γι’ αυτούς ή τους γύρω τους. Η γοητεία του σκεπτόμενου, του «ψαγμένου», του «δεν ηρεμώ μέχρι να βρω την μία αλήθεια την αναλλοίωτη» είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο τύπος της Ενσυναίσθησης είναι ο άνθρωπος που νιώθει βαθιά τους γύρω του, λατρεύει να προσφέρει τη βοήθεια και τη συμβουλή του, έναν ώμο για να κλάψεις εσύ κι όσοι τον χρειάζονται. Είναι τ’ άτομο που μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος, εκείνος που δε θα σε προδώσει ή παρατήσει για ένα γκομενάκι ή για να χασομερήσει με κάποιον άλλον τρόπο, ενώ εσύ τον έχεις ανάγκη. Είναι πιστός, ειλικρινής, δοτικός, ευαίσθητος και εσωτερικά πανέμορφος. Είναι ο αρκούδος κι η αρκουδίνα γι’ αγκαλίτσες και χαδάκια.

Ο Κατακτητής είναι άνθρωπος του πάθους για ζωή, με στόχους και φιλοδοξίες, με κίνητρο και θέληση να πετύχει. Είναι αυτός που θα σε μπριζώνει να ολοκληρώνεις όσα ξεκίνησες και να επιτυγχάνεις στα σχέδιά σου, που θα σε δυναμώνει όταν νιώθεις έτοιμος ν’ αποτύχεις ή φοβάσαι. Του αρέσει να φτάνει και να δοκιμάζει τα όρια του και σπάνια βάζει κώλο κάτω, θέλοντας να εκμεταλλευτεί όσο τον δυνατόν καλύτερα τον χρόνο του. Γιατί αν δε γουστάρουμε άτομα με πάθος κι ενέργεια, ποιον θα γουστάρουμε, ρε παιδιά;

Και φτάνοντας στο τέλος της λίστας μας, βρίσκουμε το δίδυμο των εσωστρεφών κι εξωστρεφών ατόμων. Οι εσωστρεφείς είναι οι πιο ήσυχοι τύποι, ήρεμα πνεύματα που προτιμούν τη μοναχικότητα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι υπόλοιποι άνθρωποι και δεν τους αρέσει ο «συνωστισμός», η πολλή φασαρία ή κουράζονται εύκολα στην παρουσία κόσμου και με όλη την ανταλλαγή ενέργειας. Οι εξωστρεφείς είναι συνήθως κι οι διασκεδαστές της παρέας ή αλλιώς η ψυχή της παρέας.

Δημιουργούν απ’ το πουθενά το κέφι, κάνουν εύκολα γνωριμίες, μιλούν και συναναστρέφονται με τους πάντες και σπάνια βαριούνται να αλληλεπιδρούν με άλλους. Οι εσωστρεφείς κι εξωστρεφείς είναι δίδυμο γιατί μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν ιδανικά αν το συνειδητοποιήσουν και συνήθως χρειάζονται ο ένας τον άλλον για να απολαύσουν τη ζωή απ’ όλες τις πλευρές. Οι μεν να βγουν απ’ το καβούκι τους και να «παρτάρουν» πότε πότε και οι δε να ηρεμούν και ν’ απολαμβάνουν τα πιο «γλυκά» πράγματα.

Όποιος τύπος σας ελκύει, όποιος τύπος κι αν υπερισχύει μέσα σας, και μόνο το γεγονός ότι είμαστε τόσο διαφορετικοί, πολύπλευροι και πολύπλοκοι είναι από μόνο του απίστευτα γοητευτικό. Σε κάνει να νιώθεις σαν σε ζαχαροπλαστείο, έτοιμος να ορμήσεις σε όσα περισσότερα μπορείς για να τα γευτείς και να δεις πώς είναι. Όπως και να χει, καλό μασούλημα, λατρείες, και καλούς ιδρώτες.

 

Συντάκτης: Μαρία Α. Καρμίρη
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!