Από τότε που γνωριστήκατε δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Έχεις αλλάξει. Κι αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να κρυφτεί. Μεταστροφή προς το καλύτερο. Αισθητή σε σένα τον ίδιο μα και στους γύρω σου. Ακτινοβολείς. Άλλωστε ο έρωτας κι ο βήχας, όσο και να το θέλουμε, δεν κρύβονται.

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι γυρνάει στο μυαλό σου συνεχώς εκείνο το πρόσωπο, αλλά χαμογελάς με μεγαλύτερη ευκολία. Είναι, δεν είναι αστείο αυτό που θα σου πουν, θα γελάσεις. Δεν  πολυνοιάζεσαι, άλλωστε. Απλά θέλεις να εκφράσεις τον ενθουσιασμό που νιώθεις μέσα σου. Αυτή τη χαρά που νιώθεις κάθε φορά που σε φωνάζει με το όνομά σου. Κάθε φορά που σου στέλνει μήνυμα. Αυτή τη γαλήνη όταν σε ‘χει αγκαλιά. Χαμογελάς  περισσότερο κι οι άλλοι αναρωτιούνται από πού πηγάζει αυτή σου η αισιοδοξία. Δέχεσαι ευκολότερα γεγονότα, ανθρώπους, καταστάσεις.

Ο έρωτας στον εγκέφαλό σου δρα σαν κοκαΐνη. Δε νιώθεις πόνο, δε νιώθεις άγχος. Σε ηρεμεί, κατευνάζει κάθε ανησυχία σου. Αγκαλιάζει κάθε ανασφάλειά σου. Τις μέρες εκείνες που νιώθεις ότι δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα ο άνθρωπός σου θα εκεί να σου υπενθυμίζει τις νίκες σου. Να σου δείξει όλη εκείνη τη δύναμη που έδειξες στο παρελθόν και τώρα ξεχνάς.

Μία παρουσία και τίποτα πια δε σε ενοχλεί. Τίποτα δεν μπορεί να σε νευριάσει. Γίνεσαι πιο ανεκτικός σε όλα. Δε σε νοιάζει πια αν ο γείτονας πάρκαρε στη θέση σου και πρέπει να κάνεις ένα τέταρτο βόλτα με το αυτοκίνητο για να βρεις άλλο πάρκινγκ. Ο χαρακτήρας σου έχει μαλακώσει.

Μπορείς να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με μεγαλύτερη ευκολία. Ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος, έχεις ένα στήριγμα. Ανιδιοτελώς δίπλα σου. Μόνο και μόνο επειδή είσαι εσύ και σ’ αγαπά. Κι όταν μια δυσκολία εμφανιστεί και ζητήσεις τη βοήθειά του θα έρθει τρέχοντας να σε στηρίξει. Δε θα το σκεφτεί ούτε στιγμή. Ο δική σου ανησυχία θα ‘ναι δική του. Γιατί ο άνθρωπός σου έχει μάθει τα κουμπιά σου και ξέρει τι να πει, αλλά και πώς να το πει.

Έχεις αλλάξει όμως κι εμφανισιακά. Ακτινοβολείς. Αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου γιατί μέσα απ’ τα μάτια του άλλου μαθαίνεις να εκτιμάς χαρακτηριστικά σου, που είτε τα θεωρούσες δεδομένα είτε δεν τα υπολόγιζες καν ως πλεονεκτήματα. Έχεις, όντως, ομορφύνει, γιατί αγαπάς ολοένα και περισσότερο εσένα.

Η τόση στενή σχέση με έναν άνθρωπο δε γίνεται να σ’ αφήσει ανεπηρέαστο. Ερωτεύτηκες κι έδωσες σε εκείνον ένα μέρος του εαυτού σου ενώ ταυτόχρονα πήρες ένα μέρος απ’ τον δικό του. Έκοψες κακές συνήθειες και συμπεριφορές, γιατί θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου. Θες να σε θαυμάζει. Έκοψες το κάπνισμα επειδή στο ζήτησε. Άρχισες γυμναστήριο, ενώ μέχρι τότε δήλωνες τέρμα αντίθετος. Σταμάτησες να γκρινιάζεις τόσο. Βγαίνεις πιο συχνά.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι ξέρεις πως ακόμα κι αν δεν έκανες αυτές τις αλλαγές, θα σε δεχόταν ακριβώς όπως είσαι. Το ίδιο κι εσύ. Κι αυτό είναι που σε κάνει να θες διαρκώς να βελτιώνεσαι. Για σένα, αλλά και γι’ αυτόν. Χωρίς να σε νοιάζει ο κόπος που πρέπει να καταβάλεις.

Αν κάτι μας αλλάζει, αυτό είναι ο έρωτας.  Γνήσιος, ανιδιοτελής, αμοιβαίος, έτοιμος να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

 

Συντάκτης: Χριστίνα Κ.
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη