paul1707

Η προτίμησή του χαρακτηρίζει και προδίδει μερικά απ’ τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου. Έχει να κάνει με τον τύπο, το μέγεθος και την έντασή του. Αν είναι αυτόματο ή με ταχύτητες. Το χρώμα, την άνεση, τη χρηστικότητα αλλά και την πολυμορφικότητά του. Κι αν η μπαταρία είναι ο πυρήνας λειτουργίας του, πλέον –της νέας γενιάς– δέχονται και φόρτιση. Αρκεί να σου προσφέρει όμορφες στιγμές και να σε ταξιδεύει. Μισό λεπτό, όμως. Πού πήγε το μυαλό σου; Ας το πάρουμε απ’ την αρχή.

Λένε πως οι φίλοι σου, το σπίτι σου, το ντύσιμό σου αλλά ακόμα κι αυτά που τρως δείχνουν στοιχεία απ’ την προσωπικότητά σου. Τι λέει, όμως, η επιλογή του αυτοκινήτου σου γι’ όλα αυτά; Δεν είναι μόνο θέμα η μάρκα, αν είναι κάμπριο ή διθέσιο, αλλά ακόμα κι επιλογή χρώματος, που κάνεις, αποκαλύπτει πράγματα.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσα διαφορετικά μοντέλα που, εν τέλει, σε μεταφέρουν απλά εκεί που θέλεις να πας; Μήπως, τελικά, η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι θέμα κάλυψης συναισθηματικών αναγκών κι όχι απλά κάλυψη μίας πραγματικής ανάγκης; Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς τον Batman ή τον KITT, απ’ το Knight Rider, να οδηγάει ένα σκαραβαίο; Ή τον Flintstone ένα σπορ αυτοκίνητο; Πιθανόν, σε μία έκδοση διαφορετική ή σε μία διαφήμιση στην τηλεόραση.

Κι αν το κόκκινο δείχνει τον δυναμισμό σου, το μαύρο έρχεται για να δείξει τη φιλοδοξία σου. Κι εκεί που το λευκό συμβολίζει την αγνότητα, σ’ ένα αυτοκίνητο φανερώνει την αξιοπιστία σου και τη συστηματικότητά σου στην προσέγγιση των πραγμάτων -άσχετα αν είναι πιο οικονομικό. Για να προδώσει το ασημί τη θέλησή σου να εκφράσεις μ’ ένα διαφορετικό εκτόπισμα την επιτυχία σου αλλά και την ασφάλειά σου.

Για να μπλεχτείς ανάμεσα στα χρώματα της ίριδας. Μ’ ένα πράσινο να ακολουθεί την ηρεμία σου, το καθαρό μυαλό, την αρμονία και την ισορροπία σου. Ξαφνιάστηκες, ε; Πού να δεις τι κρύβει το κίτρινο κι η παράδοση στην επιλογή του. Θα σε χαρακτηρίσει νευρικό κι επιθετικό. Λάτρη της ταχύτητας. Προκειμένου να σε κάνει ν’ αναθεωρήσεις και να επιλέξεις το μπλε. Για να εκφράσεις την κοινωνικότητά σου και την εσωστρέφειά σου.

Και να που κάνει την εμφάνισή του και το μέγεθος. Κι εκεί τα πράγματα μπερδεύονται. Μικρά ή μεγάλα, σπορ ή βαν, είναι συνήθως επιλογή ανάγκης ή τσέπης. Ή μήπως όχι; Ποιος, όμως, δε λατρεύει τα μίνι; Κι ακόμα περισσότερο όταν μέσα σ’ αυτά κρύβεται κι ένας χαρακτήρας ευαίσθητος, δοτικός και χαμηλών τόνων. Και μη σκεφτείς τη χαμηλή κατανάλωση. Κι αυτό στοιχείο είναι.

Για να χαθεί το βλέμμα στη θέα ενός τζιπ, μαζί με την επιβλητικότητά του μέσα στον δρόμο. Μέχρι τη στιγμή που θα κατέβει ο οδηγός και θα ξενερώσεις. Όμως τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτό τον φαντάστηκες. Αρχοντικές καταστάσεις ή επίδειξη δύναμης; Μπορεί. Αλλά και χαρακτήρας που φανερώνει ασφάλεια και προστασία.

Και να που έρχεται και το καλοκαιράκι με το ακριβό του –κάμπριο– διθέσιο. Το μαλλί να ανεμίζει και το μπούτι να καίγεται. Η μουσική να ακούγεται, ένα μαντήλι να χάνεται κι ένα χέρι να κρέμεται απ’ το παράθυρο. Ερωτική διάθεση κι αργή ταχύτητα που τραβάει τα βλέμματα. Ε, είναι το αυτοκίνητο του ερωτιάρη. Τι να κάνουμε; Κι η αλήθεια είναι ότι θα το προτιμήσεις από ‘κείνο το σπορ, που θέλει χαρακτήρα που παίρνει ρίσκα ή φανερώνει κρίση μέσης ηλικίας.

Μη θεωρήσεις, όμως, ποτέ ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στα φύλα για την επιλογή του αυτοκινήτου. Κι αν μερικά αρκουδάκια, μπιχλιμπίδια, κρεμαστά απ’ τον καθρέφτη ή προστατευτικά απ’ το μάτι και το κακό κρύβουν στοιχεία του χαρακτήρα, πρόσεχε γιατί μπορεί να πέσεις κι έξω. Άλλωστε, τι είναι ένα αυτοκίνητο; Ένα αντικείμενο με τέσσερις ρόδες που σε πάει και σε φέρνει. Αρκεί να σου προσφέρει ασφάλεια.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!