lkkz

Είναι λίγο που η μέρα μικραίνει. Είναι λίγο αυτό το κρύο που κάνει τον καιρό να θέλει δύο. Είναι κι αυτή η διάθεσή σου που σε κάνει να θέλεις να μείνεις στο σπίτι και να περάσεις χουχουλιάρικες στιγμές στον καναπέ με το ταίρι σου ή να χαθείς κάτω απ’ τα σκεπάσματα στο κρεβάτι σου. Είναι λίγο αυτά τα σήματα έλξης που φέρνει η θερμοκρασία όταν πέφτει.

Είναι η εποχή των ζεστών σκεπασμάτων, των ζεστών πουλόβερ και της ζεστής σοκολάτας -κι όλα αυτά μαζί συνθέτουν το τέλειο ρομαντικό σκηνικό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάνει πολύ κρύο! Και το τελευταίο πράγμα που θα ‘θελες να κάνεις είναι να βγάλεις τα ρούχα σου και να προσπαθήσεις ν’ αντέξεις δύο κρύο ποδαράκια ανάμεσα στα δικά σου ή δύο κρύα χεράκια πάνω στο σώμα σου. Όμως ήξερες ότι ο κρύος καιρός ισοδυναμεί και με περισσότερη ερωτική επαφή;

Για να είμαστε πιο ακριβείς, ο κρύος καιρός στα τρία τέταρτα των ζευγαριών, σημαίνει περισσότερο σ@ξ. Γιατί; Στατιστικά -απ’ τη μία- και τα δύο φύλα νιώθουν μια φούντωση και μια φλόγα όταν πέφτει η θερμοκρασία. Απ’ την άλλη είναι και λίγο οι αγκαλιές, λίγο ο μπόλικος χρόνος που περνάει το ζευγάρι μαζί, λίγο η πλήξη μέσα στο σπίτι, λίγο ότι δεν υπάρχουν πολλοί περισπασμοί, λίγο η τεστοστερόνη που κορυφώνεται τους χειμερινούς μήνες στο ανδρικό φύλο, λίγο το χιόνι που λειτουργεί ως αφροδισιακό, φτάνει στο τέλος να θεωρείται το σ@ξ το χειμώνα κορυφαίο.

 

 

Κατά τους χειμερινούς μήνες, το σ@ξ βελτιώνει την ποιότητα μιας σχέσης. Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι τείνουν να νιώθουν συναισθηματικά πιο κοντά με τους ερωτικούς συντρόφους τους μετά το σ@ξ, αφού αισθάνονται έντονα το συναίσθημα της σ@ξ@υαλικής οικειότητας και της στοργή. Αναγνωρίζουν πιο έντονα και το στοιχείο του ρομαντισμού και μελέτες φανερώνουν πως το να κάνεις έρωτα, είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να μείνεις ζεστός. Και κάπως έτσι, ο Δεκέμβρης, χαρακτηρίζεται ο πιο πονηρός μήνας του χρόνου.

Να σου πούμε και κάτι που δεν ήξερες και να σου δώσουμε έναν ακόμα λόγο για λίγο περισσότερο ερωτική επαφή; Έρευνες δείχνουν ότι το σ@ξ δημιουργεί αντισώματα που μειώνουν τον κίνδυνο του κρυολογήματος, ενώ παράλληλα δημιουργεί ζεστασιά μέσω της τριβής των σωμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ν’ αυξάνεται το επίπεδο της θετικής σκέψης και ταυτόχρονα να μειώνονται τυχόν σημάδια κατάθλιψης ή και άγχους. Κι όλο αυτό δημιουργεί μια τέλεια σ@ξ@υαλική εξίσωση, ανάμεσα σ’ εσένα και το ταίρι σου.

Κι αν τα παραπάνω δε σε πείθουν κι αποφεύγεις το σ@ξ γιατί κρυώνεις, μπορείς να φοράς τα καλτσάκια σου και κατά τη διάρκεια. Θέλουμε ζεστά δακτυλάκια ποδιών γιατί φέρνουν καλύτερους oργασμoύς -αποδεδειγμένα. Αν συμπεριλάβεις και κουβέρτα στο σ@ξ@υαλικό σκηνικό σου και προτιμήσεις στάσεις που περιλαμβάνουν πολλές αγκαλιές, η ζέστη θ’ ανέβει και μαζί θα’ ρθει εκείνη η καλοκαιρινή διάθεση που σε έκανε ν’ αμφιβάλεις για το χειμώνα.

Δεν πρέπει όμως να σε παίρνει από κάτω και να νιώθεις μια χειμερινή μελαγχολία αν υποδέχτηκες το κρύο μόνος σου. Η ευκαιρία του να απολαύσεις τον έρωτα και να δώσεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα της σ@ξ@υαλικής έλξης είναι το ίδιο έντονη κι αυτήν την εποχή του χρόνου. ‘Αλλωστε οι άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί τις κρύες εποχές. Αυτές τις εποχές που μπορείς να παίξεις πολύ όμορφα με τη φαντασία και το άγνωστο. Και πού ξέρεις, μπορεί να σε βρει η άνοιξη ν΄απολαμβάνεις τον έρωτα στη φύση.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου