Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή εκείνη που αποφασίσαμε ν’ αποκτήσουμε ένα παιδί. Και λίγο καιρό αργότερα, το αποτέλεσμα αυτής της σκέψης μας έφερε κοντά με μια αγκαλιά. Όμως αυτή τη φορά μεσολαβούσε μια εξέταση, ένα τεστ εγκυμοσύνης στα χέρια και δύο λέξεις που ακούν στο «είμαι έγκυος». Κι ήταν εκείνη η στιγμή που μας έφερε στο κατώφλι του μαγικού κόσμου των γονέων. Μπροστά σ’έναν δρόμο που ανοίχτηκε μπροστά μας και περίμενε να μας βγάλει σε μέρη και συναισθήματα που δεν είχαμε φανταστεί ότι υπήρχαν.

Μας έφερε μπροστά και σε κάτι ακόμα, για το οποίο λίγα πράγματα έχουν γραφτεί και ακόμα λιγότερα θα τολμούσε κάποιος να σκεφτεί. Γιατί έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για την ερωτική επαφή στην εγκυμοσύνη, αλλά είναι ελάχιστα αυτά που έχουν γραφτεί για όσα πρέπει να ξέρει κανείς γύρω απ’ αυτό. Γι’ αυτά που θα ήθελα να ξέρω -και θέλω να ξέρεις κι εσύ- όχι μόνο για την ερωτική πράξη αλλά και για τη διαχείριση των σωμάτων μας.

Φυσικά τον τελευταίο λόγο τον έχεις εσύ. Εσύ που καταλαβαίνεις το σώμα σου και ξέρεις τι θέλεις -κι ακόμα κι όταν δεν ξέρεις, θα το κατανοήσω. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Ορμόνες είναι αυτές και βρήκαν ευκαιρία να κάνουν πάρτι στο σώμα σου. Και ξέρω ότι δεν υπάρχει συνταγή για κανένα ζευγάρι αλλά θέλω να ξέρω τον τρόπο που μπορώ να σε κάνω να νοιώσεις όμορφα. Θα βάλω και τη φαντασία μου να δουλέψει κι ό,τι άλλο χρειαστεί. Γιατί, η φουσκωμένη κοιλίτσα σου είναι κι ευθύνη δικιά μου. Όχι μόνο δική σου.

Οι φόβοι κι οι ανησυχίες μου είναι μεγάλοι. Για αυτό το «κάτι» που μπορεί να συμβεί στο έμβρυο κατά την επαφή, για τους πιθανούς οργασμούς σου, για τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουμε, τις συσπάσεις που μπορεί ν’ ακολουθήσουν. Ανησυχώ αν το κρεβάτι μας θα είναι καλύτερο ή θα μας φέρει αμηχανία κι απόσταση. Φοβάμαι πως οι σκέψεις σου αλλάζουν για το σώμα σου και φοβάσαι ότι δεν είναι ποθητό. Ξέρω πως τα ίδια σκέφτεσαι κι εσύ, πως αγχώνεσαι εξίσου. Όμως για καθετί που αφορά στην επαφή και στα σώματά μας, ο καθένας έχει τα όριά του, τα θέλω και τις επιθυμίες του. Κι αυτά αλλάζουν μες στη σχέση. Πόσο μάλλον σε μια εγκυμοσύνη. Δεν είναι περίεργο αλλά σεβαστό. Ιδίως όταν αγαπάς αληθινά.

Κι αν βλέπεις μερικές φορές ένα έκπληκτο ύφος στο πρόσωπό μου ή κρατάω μια απόσταση απέναντί σου, δεν είναι γιατί έπαψα να σε ποθώ. Είναι γιατί έχω τους φόβους και τις ανασφάλειές μου. Γι’ αυτό που έρχεται και ποτέ δεν είναι κανένας έτοιμος. Να ξέρεις όμως πως θέλω ν’ αγγίξω το σώμα σου, να χαϊδέψω την κοιλιά σου, να σου πω πολλές γλυκές κουβέντες και τις αφήσω να στάξουν, να γνωρίσω τις αλλαγές σου, να δώσω αγάπη και να φροντίσω δύο ψυχές πια κι όχι μια. Θέλω τις ερωτικές στιγμές μας στο βαθμό που επιτρέπεται. Είναι μια διαφορετική εμπειρία ναι αλλά μπορούμε να τη χαρούμε αγκαλιά.

Τίποτα δεν είναι απαγορευτικό στο μεταξύ μας. Πόσο μάλλον τώρα. Γιατί η αλήθεια είναι πως τώρα παίρνουμε το πράσινο φως και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Άλλωστε αυτή η εμπειρία μπορεί να μας φέρει και την καλύτερη ερωτική στιγμή της ζωής μας. Μπορεί να μας φέρει ακόμα πιο κοντά. Διπλάσιοι οργασμοί λένε και μπορεί να’ χουν δίκιο. Δημιουργικότητα, φαντασία κι εξερεύνηση νέων στάσεων. Κι αν μας είναι δύσκολο, ας αφεθούμε στα χάδια μας, στα φιλιά μας και σε τρόπους ολοκλήρωσης που μόνο εμείς ξέρουμε.

Η μέση οδός πάντα θα υπάρχει με κατανόηση και κουβέντα και θα είμαι δίπλα σου να τη βρούμε. Έχουμε τον γυναικολόγο μας για ό,τι χρειαστεί. Δε χρειάζεται να κρατήσουμε καμιά ακραία συμπεριφορά γιατί δε θα έχει αποτέλεσμα. Η επικοινωνία μας είναι η ομορφότερη λύση και μέχρι τότε θα σου υπενθυμίζω πόσο όμορφο βρίσκω το σώμα σου που φιλοξενεί μια ζωή.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου