Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

paul3020

Συγγνώμη αλλά έχει γίνει μία παρεξήγηση. Μερικά πράγματα δεν είναι πάντοτε έτσι όπως φαίνονται. Ποιος είναι ο πιο αδύναμος ή δυνατός κρίκος στα παιχνίδια της καρδιάς δεν έχει να κάνει με στερεότυπα και προκαταλήψεις. Δεν έχει να κάνει με εμπειρίες και βιώματα. Η αλήθεια, πάντοτε, κρύβεται κάπου στη μέση.

Γιατί αν ήταν έτσι, ο άντρας θα ήταν απ’ τον Άρη κι η γυναίκα απ’ την Αφροδίτη. Όχι τους πλανήτες. Αλλά εκείνους τους εραστές της μυθολογίας. Εκείνους που απέκτησαν μαζί τον Έρωτα, τον Δείμο (Τρόμο) και τον Φόβο -δεν είναι τυχαία, άλλωστε, τα ονόματα. Εκείνοι που δε σκεφτόντουσαν και δεν ενεργούσαν με τον ίδιο τρόπο. Για εκείνους που διαχώρισαν το απλό κι αντιλήφθηκαν το αντίθετο ως περίπλοκο.

Όμως, τίποτα δεν είναι απόλυτο όταν μιλάμε για έρωτα, αγάπη και σχέση. Όσο σκληρός κι αμείλικτος αν είσαι ως χαρακτήρας, το ίδιο εύκολα μπορεί να γίνεις έρμαιο εκείνης της φρασούλας που ακούει στο «σ’ αγαπώ». Γιατί το συναίσθημα λατρεύει την ψυχρότητα κι απογειώνεται όταν αρχίσει να συναντάει εκείνες τις εσωτερικές διερωτήσεις που ‘χουν να κάνουν με το «μήπως».

Όμως οι δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν όταν είσαι ερωτευμένος. Είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα. Κι αν η διαφορά έρχεται ανάμεσα στην αναγνώριση της αγάπης, του ενθουσιασμού ή την ανάγκη για μία νέα περιπέτεια, τότε μπαίνουν στη μέση τα κεφάλια. Ή, καλύτερα, οι νόμοι της φύσης.

Κι αν οι άντρες –απ’ τη φύση τους– καθοδηγούνται και παίρνουν αποφάσεις με βάση το συναίσθημα, οι γυναίκες είναι πιο προσγειωμένες κι αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με μεγαλύτερη προσοχή. Εν ολίγοις –για να ‘μαστε ειλικρινείς και δίκαιοι– το γυναικείο φύλο, θέλει να ξέρει πως αυτό που επιλέγει έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί καλά κάθε λειτουργικό όργανο στον ίδιο ικανοποιητικό βαθμό.

Κι αν ο έρωτας χτυπάει την πόρτα του αντρικού φύλου απ’ την εξωτερική εμφάνιση, στην πορεία όσα περισσότερα ανακαλύπτει τόσο η ομορφιά απλώνεται μπροστά του. Μέχρι που κάνει την εμφάνισή της η παρορμητικότητά του. Μέχρι η επικέντρωση στο πάθος να λυγίσει και να προσπεράσει τον εγωισμό του. Κι εκεί που δε μοιράζεται τα συναισθήματά του, απ’ την αρχή, την ίδια στιγμή θα ‘ναι ο πρώτος που θα πει το «σ’ αγαπώ».

Το ποιος, όμως, ερωτεύεται πιο έντονα και πιο γρήγορα αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο. Γιατί απ’ τη μία έχεις τον άντρα που το παίζει αδιάφορος για έρωτες κι αγάπες και την ίδια στιγμή μπορεί να μεταλλαχθεί σε πρίγκιπα ικανό να σου χτίσει παλάτια. Κι απ’ την άλλη, τη λογική της γυναίκας η οποία προσπαθεί ν’ αποφύγει τους υπερβολικούς συναισθηματισμούς του έρωτα, μέχρι η κτητικότητά της να τον αποκαλύψει.

Αν εξαιρέσουμε τον έρωτα με την πρώτη ματιά, η αλήθεια είναι μία. Το πώς θα ερωτευτεί μία γυναίκα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ’ την ίδια. Κι όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γιατί οι ωτοτοκίνες κι οι ντοπαμίνες της είναι υπεύθυνες γι’ αυτό. Φτάνει να σ’ εμπιστευτεί. Κι έπειτα θα τις απελευθερώσει για χάρη σου.

Αν περιμένεις από έναν άντρα τον έρωτα, θα πρέπει να δεσμευτείς μαζί του. Διαφορετικά, τα επίπεδα τεστοστερόνης δεν πέφτουν. Πώς θα το καταλάβεις; Από ‘σένα εξαρτάται. Αυτή είναι κι η διαφορά. Μετά άφησέ τον κι απλά θ’ αφεθεί.

Μην περιμένεις πεταλούδες στο στομάχι. Χτυποκάρδια κι ιδρωμένες παλάμες. Λόγια μπερδεμένα και κομπιάσματα στη γλώσσα. Ο έρωτας θέλει μερικά λεπτά σιωπής. Θέλει δράση κι αντίδραση. Στη χειρότερη, πάλη κι αγκαλιές. Το τι θα ερωτευτείς από εσένα εξαρτάται.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη