pillow67

Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους φέρνουν και αλλαγές στο σώμα και στα χαρακτηριστικά μας. Οι αισθητικές επεμβάσεις δεν αποτελούν πλέον προνόμιο του γυναικείου φύλου, μιας και η επισκεψιμότητα των αντρών σε πλαστικούς χειρουργούς για αισθητικούς λόγους αυξάνεται κατά 20% κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία και η χρήση καλλυντικών -με κύριο σκοπό την εξαφάνιση των ρυτίδων- κατά 355%. Επομένως, τίποτα πια δεν προκαλεί εντύπωση. Ούτε το botox, ούτε το scrotox.

Βλέπουμε άντρες millennials -αλλά και νεότερους- να πηγαίνουν το manscaping σε εντελώς άλλο επίπεδο, στη μη χειρουργική αισθητική θεραπεία που ονομάζεται «scrotox». Ο όρος έγινε διάσημος από ένα σκίτσο του «Saturday Night Live» του 2010 και προκύπτει απ’ το botox και το scrotum (το όσχεο, του οποίου αποστολή είναι να κρατά τους όρχεις στη θέση τους).

Η νέα τάση στο αντρικό grooming και την αισθητική περιποίηση των όρχεων γίνεται viral και η ενέσιμη εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης -το ονομαζόμενο botox- στους όρχεις αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό. Και παρ’ όλο που η ιατρική έρευνα είναι ελάχιστη, αρκετοί είναι αυτοί -ανάμεσά τους ο Cristiano Ronaldo και ο George Clooney- που δε διστάζουν να το δοκιμάσουν, να μιλήσουν γι’ αυτό ή να κάνουν live μετάδοση την ώρα της θεραπείας.

Η χρησιμότητα του scrotox είναι πάνω κάτω ίδια με αυτή της κοινής εφαρμογής botox στο πρόσωπο, γίνεται, δηλαδή, κυρίως για αισθητικούς λόγους. Κι αν αρχικά εφαρμόστηκε για λόγους ανακούφισης σε ασθενής με πόνο στο όσχεο λόγω φλεγμονής, καθιερώθηκε ως μέθοδος αισθητικής για να δώσει μεγαλύτερη χαρά στο αντρικό φύλο.

Η μέθοδος αυτή εξαφανίζει τη ρυτιδιασμένη εικόνα των αντρικών γεννητικών οργάνων και τους προδίδει νεανική και σφριγηλή όψη. Οι όρχεις κατεβαίνουν λίγο πιο χαμηλά και εμφανίζονται πιο επιμήκεις. Μην περιμένετε θαύματα, δεν κάνει τη δουλειά του lifting όρχεων, απλώς μειώνει ρυτίδες και εφίδρωση, χαλαρώνουν οι μύες και κατά κάποιο τρόπο ενισχύεται η σ3ξουαλική δραστηριότητα. Κι αν σου φαίνεται η ιδέα της έγχυσης νευροτοξινών στο όσχεο τρομακτική, η διαδικασία θεωρείται ασφαλής και μάλιστα κάνει τους όρχεις να διατηρούν χαμηλή θερμοκρασία, κάτι που είναι ωφέλιμο, μιας και η ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες έχουν συσχετιστεί με στειρότητα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, The Sun, το botox στα «μπαλάκια» μπορεί να φτάσει σε κόστος τις 3.000 ευρώ, ανάλογα τη θεραπεία και τις συνεδρίες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ιδίως απ’ το 2017 και μετά, και αφορούν κυρίως άντρες από 20 έως 50 ετών, οι οποίοι αναφέρουν ως κύριο λόγο που προβαίνουν στο scrotox την ανάγκη να δείχνουν και να αισθάνονται πιο ελκυστικοί ερωτικοί σύντροφοι. Ωστόσο, δε λείπουν κι αυτοί που αναφέρουν πως μετά το scrotox σταμάτησαν να ιδρώνουν και να αισθάνονται δυσάρεστα το καλοκαίρι.

Σε μελέτες μεταξύ αντρών οι περισσότεροι παρατήρησαν αλλαγή και βελτίωση στις σεξουαλικές τους επαφές. Όπως ανέφεραν, δεν ήταν μόνο η βελτιωμένη εικόνα που τους έδινε αυτοπεποίθηση, αλλά και η νέα θέση των όρχεων που πρόσφερε περισσότερη ικανοποίηση στους εκάστοτε ερωτικούς συντρόφους, αφού πρακτικά βελτιώνεται η επαφή με το δέρμα -ενώ αν πρόκειται για γυναίκα σύντροφο, ερεθίζεται καλύτερα η κλ3ιτοριδική περιοχή.

Οι ιατρικές μελέτες που αφορούν το scrotox είναι λίγες και -όπως σε κάθε νέα μέθοδο- υπάρχουν ακόμα διαφορετικές απόψεις. Οι ειδικοί που αναλαμβάνουν την αισθητική επέμβαση του scrotox υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία που οδηγεί σε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και σε βελτίωση της ερωτικής ζωής. Ωστόσο, μεγάλη μερίδα της ιατρικής κοινότητας τονίζει ότι μπορεί να πρόκειται για επικίνδυνη διαδικασία. Ο λόγος; Δεν ξέρεις αν ελλοχεύει κίνδυνος τόσο για την υγεία σου, όσο και για το σπέρμα. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσο οι ουσίες που εγχύονται στο όσχεο μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Η γνώμη μας;

Μείνε όπως είσαι, μην αλλάξεις τίποτα. Απλώς αγάπησε το σώμα σου.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.