Η Μαίρη Σάμου μάς ταξιδεύει στη Νότια Ιταλία. Δες εδώ!

d84

Ταμπού για ορισμένους, τα παιχνίδια πριν την πράξη θεωρούνται ως ζέσταμα και προετοιμασία για το στάδιο της ολοκλήρωσης. Ωστόσο δεν αποτελεί αυτοσκοπός τους η προθέρμανση. Μπορούν από μόνα τους, να διασκεδάσουν να φουντώσουν και να βοηθήσουν κάποιον να «τελειώσει». Είναι εξίσου μια απόλαυση, που μειώνει το δισταγμό και τονώνει την ψυχική και συναισθηματική εγγύτητα μεταξύ των συντρόφων.

Πολλοί τα θεωρούν περιττά και προτιμούν να μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό. Αυτή τους η στάση άλλες φορές υποδηλώνει ανασφάλεια όσον αφορά τις δεξιότητες, την επίδοση και την δυνατότητα ικανοποίησης του συντρόφου αλλά και το φόβο πως με την αφιέρωση αρκετού χρόνου στο πριν, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σαφώς υπάρχουν προσωπικές προτιμήσεις και ένα ζευγάρι ή δυο εραστές έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν ή όχι να προσθέσουν μια παραπάνω είδους ψυχαγωγία στην ερωτική τους ζωή. Πάντοτε και χωρίς πίεση το κάθε άτομο έχει το δικαίωμα, να προτείνει ή να αρνηθεί κάτι.

Ουσιαστικά μιλάμε για κάτι που προετοιμάζει το έδαφος για κάτι άλλο, που θα επέλθει. Στον έρωτα είναι μέρος της πράξης και προσθέτουν μια πικάντικη γεύση στην ατμόσφαιρα. Από γλυκόλογα και φιλιά μέχρι χάδια ή παιχνίδια με τη γλώσσα, όλα αυτά αποτελούν γευστικά ορεκτικά. Σύμφωνα με έρευνες, η διάρκειά τους μπορεί να κυμαίνεται από δέκα μέχρι είκοσι λεπτά, αλλά και πάλι εξαρτάται από τη σχέση των ανθρώπων.

Είναι ο πρόλογος. Αποτελούν την προετοιμασία για το κυρίως θέμα. Χωρίς αυτά υπάρχει εξίσου καλή εμπειρία, αλλά με αυτά μπορεί να απογειωθεί η μεταξύ σας επαφή, τόσο σωματική όσο και ψυχική και να αποδοθεί ένας εκρηκτικός επίλογος. Η μαγεία της επαφής βρίσκεται και στο πώς θα προθερμάνεις την κατάσταση, πριν την ολοκλήρωση. Είναι η φάση, που κι οι δυο σας είστε ευάλωτοι και πιο πολύ από ποτέ. Είναι μια άλλου είδους γνωριμία. Το πώς θα κοιτάξεις τον άλλον και το πώς θα τον ικανοποιήσεις δείχνει τις προθέσεις σου και την οικειότητα, που έχεις μαζί του.

Επίσης, η διάρκειά τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο κι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και τα δύο φύλα, ενώ οι απόψεις τούς διχάζουν. Από τη μία, οι γυναίκες έχουν περισσότερες προσδοκίες από τους άντρες όσον αφορά την ικανοποίηση και πολλές φορές δυσκολεύονται να απολαύσουν τη στιγμή, γιατί νιώθουν πως ο σύντροφος δεν τους ικανοποιεί. Από την άλλη όμως, η γυναίκα είναι πιο εύκολο να κορυφώσει και μάλιστα πάνω από μία φορά, σε σχέση με τον άνδρα. Μέσα από αυτό, πηγάζει κι ο φόβος του άντρα, που δεν τον αφήνει να αφιερώσει χρόνο σε παιχνίδια πριν την πράξη, μην και φτάσει στην κορύφωση πολύ νωρίς. Μέσος όρος διάρκειας ολόκληρης της επαφής αποτελεί είκοσι λεπτά, γεγονός που δεν ικανοποιεί τις γυναίκες καθώς ένα μικρό χρονικό διάστημα αφιερώνεται σε κάτι εκτός της καθαρής πράξης.

Πολλοί ακόμη, προσπερνούν αυτό το στάδιο, διότι φοβούνται αυτού του είδους την έκθεση. Στον έρωτα, όμως, δε χρειάζεται, να φοβάστε ή να ντρέπεστε. Ο άλλος είναι μαζί σας, διότι σας έχει επιλέξει και δεν πρόκειται να φύγει, επειδή μπορεί να είστε αρχάριοι ή δε θέλετε να κάνετε κάτι. Μονάχα στην περίπτωση της μιας βραδιάς, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε, πως κάποιος είναι πιο πιθανό να ξενερώσει, αλλά τι να κάνεις; Μερικές φορές η ανάγκη σε κάνει λίγο δύστροπο.

Όπως προαναφέραμε, ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις και ποτέ δε θα πιεστεί κανείς να κάνει κάτι, που δεν τον αφήνει να νιώσει άνετα. Παρ΄ όλα αυτά δεν είναι κακό να δώσουμε μια ευκαιρία, να πειραματιστούμε. Δεν υπάρχει ο φόβος του να αποτύχουμε ή να κάνουμε κάτι λάθος. Άνθρωποι είμαστε και δε γεννηθήκαμε με θεϊκή εμπειρία. Το να αφιερώσεις χρόνο στο πριν, υποδηλώνει τρυφερότητα και τονώνει την οικειότητα μεταξύ του ζευγαριού. Μια χρήσιμη συμβουλή επίσης, είναι να υπάρχει ποικιλία και πρωτοτυπία, διότι η επανάληψη κουράζει, ξενερώνει και παγιώνει.

Ίσως ακόμη, να φοβάσαι να δοκιμάσεις ή να πειραματιστείς. Δε σε αναγκάζει κανείς να βγεις από το comfort zone σου, αλλά μερικές φορές συνειδητοποιείς πως για την ικανοποίηση τόσο εσένα όσο και του συντρόφου σου αξίζει, να κάνεις ένα βήμα για κάτι που διστάζεις να ανακαλύψεις. Με τον κατάλληλο άνθρωπο και τις ιδανικότερες για εσάς συνθήκες, θα δημιουργήσετε μια κατάσταση που θα σας βοηθήσει να ταξιδέψετε. Λίγο μουσική, λίγο κρασάκι και το ερωτικό παιχνίδι μπορεί να γίνει η καλύτερη διασκέδαση για εσάς. Πάντοτε με τις σωστές προφυλάξεις!

Συντάκτης: Αγγελική Τσιγαρά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου