%cf%86%ce%b3%cf%86%ce%b4%ce%b5%cf%86

Κωνσταντίνος Αργυρός· το χρυσό παιδί ή το Next Best Thing της ελληνικής δισκογραφίας. Γεννημένος στη δεκαετία του ’80 και συγκεκριμένα το 1986, ο Κωνσταντίνος, από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του και το πάθος του για τη μουσική και το τραγούδι. Λευκαδίτης στην καταγωγή, αλλά μεγαλωμένος στην Αθήνα, ξεκίνησε την πρώτη του επαφή με τη μουσική στην ηλικία των πέντε ετών, μαθαίνοντας πιάνο. Το πιάνο διαδέχτηκε την κιθάρα λίγα χρόνια αργότερα, καθώς κι άλλα μουσικά όργανα.

Στην εφηβική του ηλικία, μαζί με τους φίλους του, δημιούργησε το συγκρότημα «Blue Brothers», όπου είχε τον ρόλο του frontman, παίζοντας και πιάνο. Η νοσηλευτική ήταν η ακαδημαϊκή επιλογή του, αλλά όχι η μεγάλη του αγάπη, καθώς λίγα χρόνια αργότερα έλαβε μέρος στο πρώτο μουσικό talent show της χώρας που ακούει στο όνομα «Fame Story». Η συμμετοχή του στο παιχνίδι υπήρξε επεισοδιακή, καθώς ουκ ολίγες φορές είχε ακούσει επικριτικά σχόλια, τόσο από τους καθηγητές της ακαδημίας, όσο και απ’ τους ίδιους τους συμπαίκτες του.

Δε μασάει με τίποτα και το 2008 κυκλοφορεί το πρώτο του EP Single με τίτλο «Όλα θ’ αλλάξουν».

Ήδη όλα φαίνονταν πως αλλάζουν για τον νεαρό Κωνσταντίνο, προς το καλύτερο. Το CD Single γίνεται η μεγάλη επιτυχία της εποχής εκείνης, ενώ λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο «Μάλλον κάτι ξέρω» με το ομώνυμο κομμάτι να σπάει κάθε ρεκόρ προβολής, τόσο στο YouTube, όσο και στις μουσικές πλατφόρμες.

Το 2012 αλλάζει η καριέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού, καθώς συνεργάζεται με τον συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος του χαρίζει απλόχερα δέκα υπέροχα κομμάτια, που γίνονται πολυπλατινένια. Μέσα απ’ τον ομώνυμο δίσκο, ξεχωρίζουμε το «Παιδί Γενναίο», που σπάει κάθε ρεκόρ τόσο στα airplays της εποχής εκείνης, όσο και στα επίσημα Charts της ifpi. Τότε, όλοι ξεκίνησαν να μιλούν για το γενναίο παιδί της ελληνικής δισκογραφίας, ενώ ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζει τον δρόμο του προς την κορυφή. Το 2014 συναντάει τον συνθέτη Κυριάκο Παπαδόπουλο όπου και του υπογράφει τον επόμενο δίσκο της πορείας του, με τίτλο «Δεύτερη Φορά». Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος και το μουσικό του ταξίδι συνεχίζει να γίνεται στη λεωφόρο της δόξας.

Το 2016 είναι και πάλι η χρονιά του Κωνσταντίνου Αργυρού. Πολυπλατινένιος δίσκος, νέα τραγούδια, νέες συνεργασίες και πολλά βραβεία. Ο δίσκος του με τίτλο «Όσα νιώθω» σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων, δημιουργεί το δικό του ρεύμα και γίνεται το talk of the town. Όλοι μιλούν για εκείνον. Συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον στενό του φίλο Πέτρο Ιακωβίδη, όπου και υπογράφει τη μουσική στο τραγούδι «Αθήνα-Θεσσαλονίκη», τον συνθέτη και τραγουδιστή Λευτέρη Κιντάτο, που του υπογράφει τις χρυσές επιτυχίες «στη δική μου αγκαλιά», το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου «όσα νιώθω» κ.α., ενώ παράλληλα η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη.

Το 2018 βρισκόμαστε πια στο απόγειο, καθώς ο δίσκος με τίτλο «Το κάτι παραπάνω» κάνει την εμφάνισή του και μέσα απ’ αυτόν, ο φίλος του Πέτρος Ιακωβίδης του χαρίζει την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του μέχρι σήμερα, εκτοξεύοντάς τον στην κορυφή. Ο τίτλος του κομματιού; «Ξημερώματα.» Γίνεται το #1 Airplay Chart τόσο στα ραδιόφωνα, όσο και στο YouTube, που μετράει πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές. Είναι ο καλλιτέχνης του σήμερα κι η επιτυχία είναι πλέον δεδομένη. Αντίστοιχη πορεία ακολουθούν και τα τραγούδια του δίσκου «Πόσο;», «Λιώμα», «Τα μάτια σου ερωτεύτηκα», «Τι να το κάνω» κ.α.

Η συνεργασία του με τον Λευτέρη Κιντάτο ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, που του χαρίζει απλόχερα τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σ’ ένα πιο εναλλακτικό λαϊκό είδος -ξέρετε μ’ αυτά τα παλιά βαριά λαϊκά που έχουμε στις μνήμες μας ως παιδιά απ’ τους μεγάλους καλλιτέχνες όπως: Μητροπάνος, Καζαντζίδης κ.α. Το «Αθήνα μου» διαδέχεται την επιτυχία «Παρασκευή Πρωί» κι ο Αργυρός βάζει γκολ απ’ τα αποδυτήρια στην επιτυχία. Τη χρονιά του 2020, κυκλοφορεί την επιτυχία «Θα ‘μαι εδώ», ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος με τίτλο «22» που περιέχει είκοσι δύο ολοκαίνουργια τραγούδια, χωρισμένα σε τρεις διαφορετικές ενότητες που ονομάτισε Νοσταλγία – Φως – Ενέργεια.

 

Πώς όμως κατάφερε ο Κωνσταντίνος Αργυρός, να δημιουργήσει το δικό του κοινό;

Έβγαλε απλά εμπορικά τραγούδια, ή δούλεψε αρκετά το publicity; 

 

Η απάντηση είναι πως δούλεψε αρκετά και συγκεκριμένα πάρα πολύ. Πήρε όλες αυτές τις αρνητικές κριτικές απ’ τους καθηγητές του, τους συμπαίκτες του, τα σχόλια στα πρώτα του τραγούδια στο YouTube κ.α. και τα γύρισε σε θετικό πρόσημο για εκείνον, ένα πρόσημο που του χάρισε επιτυχίες κι αύξησε κατακόρυφα το κοινό που τον ακολουθεί στα Social Media. Εννοείται, φυσικά, πως και η εμπορικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο της μουσικής, όμως χωρίς προσωπική δουλειά και κόπο, άπειρες εργατοώρες μελετώντας το διαφορετικό, δεν μπορείς ν’ αγγίξεις την κορυφή, όσο καλός τραγουδιστής κι αν είσαι.

Αντί επιλόγου: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός δοκιμάστηκε σε διαφορετικά είδη, δούλεψε αρκετά με το εύρος της φωνής του και πλέον θεωρείται ο πιο καταξιωμένος καλλιτέχνης της γενιάς του. Κατάφερε να κλείσει τα στόματα σ’ όσους μίλησαν στο παρελθόν γι’ αυτόν με άσχημα και επικριτικά λόγια και να δημιουργήσει μια χρυσή πορεία στη μουσική, που περιλαμβάνει συναυλίες με χιλιάδες κόσμο, πολυπλατινένιους δίσκους, εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά ως πρώτο όνομα, συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, όπως αυτές με τον Σάκη Ρουβά φέτος, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, την Ελένη Φουρέιρα, τον Πέτρο Ιακωβίδη, τον 50 cent κ.α. Από Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πίσω, μέχρι και στην πιο απόμακρη κορυφή της χώρας, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, δημιούργησε το δικό του ρεύμα κι ηλεκτρίζει με τη μουσική του τους πάντες.

 

Πηγή φωτογραφίας 

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου