Η Μαίρη Σάμου μάς ταξιδεύει στη Νότια Ιταλία. Δες εδώ!

d267

Οι βραδινές έξοδοι κρύβουν προσμονή και πολλές ελπίδες για να περάσεις καλά, είναι μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα πάντα θα έχουμε όρεξη να τις οργανώνουμε. Η μέρα κουραστική, αν όχι όλη η εβδομάδα και περιμένεις πώς και πώς να βγεις έξω με φίλους ή και το αμόρε, να περάσεις καλά, να το ρίξεις λίγο έξω, βρε αδερφέ. Έχεις ακούσει για εκείνο το καινούριο εστιατόριο που όλοι στη δουλειά έχουν πάει, μα εσύ ούτε που έχεις προλάβει με τόσο τρέξιμο. Και στη συνέχεια τόσα καινούρια μπαρ που όλο είχες σκοπό να τα τιμήσεις, μα δεν πρόλαβες ποτέ. Τα σχέδια πολλά και οι προσδοκίες ακόμα περισσότερες και το έχεις τόσο ανάγκη να ξεφύγεις λιγάκι. Τα τηλέφωνα ξεκινάνε, βροχή τα μηνύματα στο group chat και επιτέλους που να κανονίστηκε η πολυπόθητη έξοδος. Ε ναι λοιπόν, απόψε θα βγεις!

Η έξοδος λοιπόν έχει κανονιστεί, Παρασκευή είναι η μέρα του ποτού. Περιποιείσαι τον εαυτό σου, γιατί έχεις ανάγκη να ανέβει η αυτοπεποίθησή σου κι ένα μικρό boost πάντα χρειάζεται εδώ που τα λέμε. Έχεις όνειρα και ελπίδες πολλές για τη βραδιά που ξεκινά. Το σημείο συνάντησης γνωστό, όλη η παρέα είτε μικρή είτε μεγάλη είναι πια μαζεμένη, πάει καιρός γιατί όλοι κάπου έχετε μπλέξει.

Η βραδιά λοιπόν έχει ξεκινήσει και κάπου σιγά σιγά μοιάζει να είναι μια απογοήτευση, το γιατί δεν μπορεί κανένας να το καταλάβει. Ίσως να είναι που είστε όλοι κουρασμένοι, ή πολύ απλά δεν είναι μια από εκείνες τις βραδιές που θα θυμάσαι καιρό μετά. Βαρετά μοιάζουν όλα, η συζητήσεις έχουν να κάνουν μόνο με προβλήματα και γκρίνιες που έχετε όλοι αντιμετωπίσει κατά διαστήματα. Βαριέσαι και αρχίζεις να ψάχνεις κάτι διαφορετικό να κάνεις, ψάχνεις κάπου στρέψεις την προσοχή σου, λόγο να φλερτάρεις, μην πάει χαμένη και τόση προετοιμασία, άλλωστε. Σαν μηχάνημα ανίχνευσης στο αεροδρόμιο ένα πράγμα, σκανάρεις όλο τον χώρο και κάπου εκεί στο μπαρ, κάτι σου κινεί το ενδιαφέρον. Άλλωστε το φλερτ είναι το καλύτερο αντίδοτο στην απόλυτη βαρεμάρα που δυστυχώς κουβαλάει η βραδιά. Ξεκινάς να χάνεσαι από τις συζητήσεις της παρέας και κλειδώνεις στο στόχο σου. Το παιχνίδι ξεκινάει.

Και το χαμόγελό σου κάνει όλη τη δουλειά, τραβάει σαν το μέλι τη μέλισσα και φέρνει το άτομο που θέλεις στο ραντάρ σου. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει. Μοιάζει από μακριά να είναι μια πολλά υποσχόμενη γνωριμία, έτσι θέλεις να πιστεύεις τουλάχιστον και πού ξέρεις σε κάτι μπορεί να εξελιχθεί που ίσως να κρατήσει λίγο περισσότερο από μια βραδιά. Αχ, φτωχό μου πλάσμα, η βραδιά δε λέει να σου κάνει το χατήρι κι όλα στραβά συνεχίζουν να πηγαίνουν. Η συζήτηση πάει από το κακό στο χειρότερο όταν αποφασίζετε να το πάτε στο μπλα-μπλα. Τα λόγια που σου λέει μόνο περισσότερη απογοήτευση φέρνουν στην καθ’ όλα πια αποτυχημένη σου βραδιά. Μα εσύ εκεί, δεν το βάζεις κάτω, γιατί είπες στον εαυτό σου πως θα περάσεις καλά και θα το κάνεις. Γελάς μ’ αυτά που σου λέει, γελάς και μέσα σου και λες πως δε θα το πάρεις σοβαρά. Ό, τι βγει εδώ που φτάσαμε.

Τουλάχιστον ας το παραδεχτούμε πως ήταν μια ανάσα ενδιαφέροντος κι αισιοδοξίας σε μια βραδιά που δεν ήταν η αυτό που λέμε η δικιά σου νύχτα. Μα θα υπάρξουν κι αυτές. Ένα μικρό μυστικό επιτυχίας γι’ αυτές τις βραδιές άλλωστε, αν όχι το μόνο, είναι να μην έχεις προσδοκίες πολλές γιατί τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν έχεις τίποτα να περιμένεις. Κι αν δεν έρθουν, τι να κάνουμε κι αύριο μέρα είναι!

 

 

ΥΓ.: Αφιερωμένο στα κολλητάρια που περάσαμε βράδια που από βαρετά, έγιναν ξαφνικά συναρπαστικά και τούμπαλιν.

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου