Το φλερτ κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι σαν το ποδήλατο· κι ας έχεις καιρό να κάνεις, αν ανέβεις θα θυμηθείς πώς είναι. Είναι άραγε όμως έτσι; Κι αν δεν έμαθες ποτέ σωστά να κάνεις ποδήλατο και πάντα χρειαζόσουν κάποιες βοηθητικές για κάνεις δύο πεταλιέ; Εκεί τι γίνεται και πώς να ξαναβγείς στον άγριο για κάποιους κόσμο των singles;

Το φλερτ είναι ένα είδος τέχνης, είναι μια μορφή επικοινωνίας με τους άλλους, είτε σε έλκουν πολύ, είτε λιγότερο. Είναι ο τρόπος να πάρεις επιβεβαίωση και να μοιράσεις χαμόγελα κι ωραία λόγια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος μέσα από ένα φλερτ, η αυτοπεποίθηση που παίρνεις και το χαμόγελο. Οι τρόποι, πολλοί και διαφορετικοί, όπως είμαστε κι εμείς οι άνθρωποι φλερτάρουμε διαφορετικά, ανάλογα την ηλικία, την καψούρα, τη μέρα που ξυπνήσαμε και το πόσο έχουμε εξασκηθεί στο άθλημα. Γιατί για άθλημα πρόκειται αν με ρωτάς· χρειάζεται προπόνηση, επιμονή και σίγουρα καλή διάθεση. Και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το πώς θα διαβάσεις τον άνθρωπο που φλερτάρεις, να ξέρεις και να μπορείς να κυμανθείς εκεί που κυμαίνεται κι όχι να είστε σε άλλο γαλαξία.

 

 

Ξεχνιέται το φλερτ; Ξεχνιέται το πώς να κάνεις κοπλιμέντα χωρίς να ακούγονται κοινότυπα, να δημιουργείς ένα είδος χημείας με το αντικείμενο του πόθου σου; Μάλλον όχι εντελώς, αλλά αν έχεις καιρό να το εξασκήσεις, αν έχεις πέσει στην παγίδα του «βγαίνω και δε μιλάω με ψυχή ζώσα», εκεί φίλε μου τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο περισσότερο γι’ εσένα. Οι δικαιολογίες πως ήσουν χρόνια σε σχέση και έχω ξεχάσει πως γίνεται δεν είναι ότι δε στέκουν, ωστόσο το φλερτ δεν είναι μόνο ο δρόμος για την ερωτική κατάκτηση. Φλερτάρεις με ένα πρότζεκτ στη δουλειά, με τον πελάτη για να πάρει το προϊόν που πουλάς, με τον υπάλληλο που σου δίνει τον καφέ σου, φλερτάρεις στην καλημέρα στην πολυκατοικία και στη συζήτηση με έναν φίλο. Για ποιο λόγο ακριβώς να μη φλερτάρεις και τον άνθρωπό σου επίσης. Γιατί να να πάψεις να τον διεκδικείς, αν όχι κάθε μέρα, πιο συχνά. Οπότε το ντεφορμέ στιλάκι στο φλερτ, το λες και δικαιολογία, γιατί ας μη γελιόμαστε, όλοι μας έχουμε πέσει στην παγίδα της σιγουριάς.

Είναι πολύ πιο εύκολο όταν δεν προσπαθείς, είναι πιο εύκολο να θεωρείς πως το παιχνίδι  έχει χαθεί από το να τολμήσεις. Τόλμη θέλει το φλερτ, θάρρος θέλουν κι οι άνθρωποι στη ζωή τους κι όποιος το έχει σε παραπάνω δόσεις, σίγουρα κάτι θα κερδίσει. Φλέρταρε λοιπόν, βρες τρόπους από αυτούς που σου κάνουν, διασκέδασε τις επικοινωνίες σου, βάλε στη ζωή σου λίγο πιπεράκι. Κι αν με απορρίψει, κι αν φας χυλόπιτα, που λέγαμε στα παιδικά μας χρόνια, τότε δε θα πέσει κι ο ουρανός στο κεφάλι σου ως άλλος Αστερίξ. Ναι κι απόρριψη είναι μέσα στο παιχνίδι, γιατί στον αγώνα υπάρχουν στιγμές που θα χάνεις, μα αν σε νοιάζει μάτια μου ο αγώνας, πρέπει να σηκωθείς από τον πάγκο για να ρίξεις εκείνο το νικητήριο καλάθι και να πάρεις το πολυπόθητό σου τρόπαιο, είτε είναι χαμόγελο, είτε είναι φιλί, είτε μια νύχτα ή μια ζωή ολόκληρη.

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου