Λένε ότι η κάθε απόχρωση στα μαλλιά εκπέμπει στους άλλους συγκεκριμένα μηνύματα. Ποια είναι η πιο φθηνή κι ανώδυνη ψυχοθεραπεία για όσους θέλουν ν’ ανανεωθούν ή να βελτιώσουν τη διάθεσή τους; Η αλλαγή κουπ. Ναι, βέβαια, μην ξαφνιάζεστε. 

Επιστημονικώς αποδεδειγμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι η αλλαγή του χρώματος μαλλιών αλλάζει τη διάθεση. Είναι σαν ν’ αλλάζεις και μέσα σου αλλάζοντας το έξω σου. Λες κι ένας καθρέφτης στρέφεται προς τα μέσα, κι ό,τι κι αν έχεις φαντάζει λίγο πιο εύκολο.

Ένα αυστηρό κι άγριο μαύρο. Προσδίδει έναν καθωσπρεπισμό, αλλά ταυτόχρονα κι έναν αέρα ερωτισμού. Πίσω απ’ τα αυστηρά «κουστούμια», γίνονται τα πιο χυδαία κι ανεκδιήγητα έκτροπα. Έτσι και το μαύρο μαλλί, ενώ σε αποτρέπει ταυτόχρονα σε προκαλεί.

Το ακαταμάχητο ξανθό απ’ την άλλη σε κάνει αυτομάτως εκθαμβωτικό κι απροσπέραστο άνθρωπο. Τραβάς την προσοχή κι όχι αδίκως. Αφού το ξανθό είναι χρώμα που ελκύει τα βλέμματα. Οπότε αν θες να περνάς απαρατήρητος, μην το τολμήσεις.

Η διάθεση αλλάζει με το που πατάς το πόδι σου στο κομμωτήριο και νιώθεις ότι θα γίνει η αλλαγή. Όταν η βαφή αρχίζει να στρώνεται απ’ τον ειδικό. Τότε είναι σαν να σου αφαιρέθηκαν τουλάχιστον πέντε χρόνια ζωής και νιώθεις να σε κυριεύει μια ανάλαφρη ηδονή ικανοποίησης. Νιώθεις ανανέωση κι αναζωογόνηση. Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει χάνετε. Οι υπόλοιποι μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ.

Αν θέλετε μια αλλαγή που δε βροντοφωνάζει, η λύση για εσάς είναι το σοκολατί. Γλυκό, διακριτικό αλλά καθόλα σαγηνευτικό κι αγαπησιάρικο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ’ τα άλλα χρώματα της παλέτας. Απλώς όπως είναι φυσικό γίνεται αντιληπτό μόνο από έμπειρα κι επιλεκτικά μάτια.

Τι να τις κάνεις τις ώρες ψυχοθεραπείας και τα καθίσματα στον αναπαυτικό καναπέ του ψυχολόγου με τις αναδρομές στη δεξαμενή του παρελθόντος; Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο σε γλυτώνει απ’ όλη αυτή την κουραστική κι επώδυνη διαδικασία και σ’ ανακουφίζει άμεσα. Χωρίς χάπια και συνταγές, με χημικά μεν αλλά εξωτερικά αποτελέσματα δε. Σημαντικότατη αλλαγή και πολύ ξεκούραστη.

Τα μπλε, μωβ και ροζ είναι χρώματα απ’ το υπερπέραν για ανθρώπους-ξωτικά. Εκείνους που θέλουν να προβάλλουν την προσωπικότητα και τη μεγάλη ευαισθησία τους προς τα έξω, για να τους αποδεχτούν. Το έχουν ανάγκη κι είναι συνήθως φευγάτοι, όπως τα μεγάλα μυαλά, οι καλλιτέχνες, οι εφευρέτες. Χρειάζονται χώρο και χρόνο, αλλά κυρίως αποδοχή της διαφορετικότητάς τους γι’ αυτό προκαλούν μ’ αυτά τα εντυπωσιακά κι εξωγήινα χρώματα της παλέτας.

Είναι όμως κι ένα χρώμα, που νικάει όλα τα υπόλοιπα. Ξεχειλίζει πάθος κι ένταση μόνο με την ύπαρξή του στα μαλλιά κάποιου. Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες. Θυμίζει αισθαντικό φλαμένγκο την ώρα που οι δύο χορευτές βγάζουν όλο το πάθος τους στη σκηνή. Το φλογερό κόκκινο είναι για εκλεκτούς και δυναμικούς παίκτες.

Είναι το χρώμα που δηλώνει δυναμισμό και κυριαρχία. Δίνει το μήνυμα ξεκάθαρα ότι αυτός που το διάλεξε ξέρει τι θέλει και μπορεί είτε να διεκδικήσει, είτε να διεκδικηθεί. Με νερόβραστα απλώς δεν ασχολείται. Σχεδόν αν όχι πάντα τα παίζει όλα για όλα, δεν είναι της μέσης λύσης. Εξάλλου, ή θα κάψει, ή θα καεί. Αφού είναι το κόκκινο το χρώμα της φωτιάς, του πάθους, του έρωτα και της έντασης.

Όποιο χρώμα κι αν διαλέξεις να έχεις στα μαλλιά σου, φρόντισε να το φοράς κι όχι να σε φοράει. Να σε αναδεικνύει κι όχι να σε καπελώνει. Άλλωστε, οι επιλογές σου καθορίζουν ποιος είσαι.

Οπότε διάλεξε ένα αντιπροσωπευτικό χρώμα για τα μαλλιά σου. Αφού θα λουστείς την επιλογή σου. Καλά βαψίματα μανάρια.

 

Επιμέλεια κειμένου Μέλανης Ανθίμου: Νάννου Αναστασία.

Συντάκτης: Μέλανη Ανθίμου