Λατρεύουμε το δείπνο με φαγητό, ποτό και ωραία παρέα. Το δείπνο γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό, αλλά και διαφορετικό, αν προορίζεται για τη σχέση μας. Δε μας ενδιαφέρει αν θα είναι σε γκουρμέ εστιατόριο ή σ’ ένα απλό ταβερνάκι, φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση. Μας ευχαριστεί να βγούμε έξω να φάμε, να παραγγείλουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας από το μενού, να το ευχαριστηθούμε και πάνω απ’ όλα να γλιτώσουμε το μαγείρεμα σπίτι. Ξέρετε έχουμε άλλη διάθεση όταν προετοιμαζόμαστε για βραδινή έξοδο, αφού η μόνη έγνοια μας είναι η ενδυμασία και η όμορφη παρουσίαση του εαυτού μας. Δεν μπορούμε όμως πάντα να τρώμε έξω, καταλαβαίνετε ότι κάποτε θα έρθει η στιγμή να αναδείξουμε και τις δικές μας ικανότητες και τότε το άγχος πραγματικά θα είναι μεγαλύτερο.

Εννοείται ότι το άγχος καθορίζεται και απ’ το στάδιο που βρίσκεται η σχέση μας. Όσο πιο φρέσκια είναι, τόσο μεγαλύτερο το άγχος να αναδειχθούν οι ικανότητές μας. Έρχεται, λοιπόν, η ώρα ν’ ακολουθήσουμε το τελετουργικό ενός ερωτικού δείπνου στο σπίτι, το οποίο διαφέρει αρκετά απ’ το εστιατόριο, αφού πρέπει το δικό μας χρυσό χέρι να κάνει την εμφάνισή του. Ελάτε, πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρουμε; Πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι μπορούμε, παρ’ όλο που μπορεί να προτιμάμε να βγαίνουμε έξω!

Συχνά ενώ φλερτάρουμε στη φάση πριν τη σχέση θέλουμε να κάνουμε ένα δείπνο στο σπίτι για να εντυπωσιάσουμε, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στη συνέχεια στο φλερτ να γίνει μια ωραία σχέση. Θα επιλέξουμε με προσοχή τα ρούχα μας κι οι ετοιμασίες θα ξεκινήσουν απ’ το πρωί για να γίνουν όλα όπως τα θέλουμε. Αρχικά θα ρυθμίσουμε κατάλληλα το χώρο του σπιτιού, ώστε να είναι όλα στη θέση τους, ομοιόμορφα και να αποφύγουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει το πρόσωπο να μάς παρεξηγήσει ή να μας ντροπιάσει. Ξέρετε, καμιά παλιά φωτογραφία με ανακατεμένα μαλλιά ή με ρούχα, στην οποία δε θα μπορούσε ούτε να μας αναγνωρίσει. Στην αρχή όλα αυτά φυσικά, γιατί στην πορεία θα δει και τις υπόλοιπες πλευρές μας! Στη συνέχεια θα ετοιμάσουμε ένα φαγητό σχετικά εύκολο, χωρίς ν’ ασχοληθούμε με δύσκολες συνταγές και πολλά υλικά, μήπως και κάτι πάει λάθος. Θα επιλέξουμε κάτι που ‘χουμε ξανακάνει για να είμαστε ασφαλείς και ίσως και να το στολίσουμε για να φαίνεται πιο δύσκολο απ’ ότι είναι. Θα αποφύγουμε φαγητά που χρειάζονται χέρι (ψάρι, κομμάτι κρέας) για να μην πεταχτεί τίποτα στο απέναντι πιάτο. Επίσης, θα περιορίσουμε τις σάλτσες και τις πολλές σος, μην τρέξουν και τρέχουμε να αλλάζουμε ρούχα. Ακόμη, καλύτερα να μείνουμε μακριά απ’ τα χορταρικά, μη μας σταθεί τίποτα στο δόντι και γίνουμε ρεζίλι. Έλα, κάτι θα βρούμε αν αποκλείσουμε όλα αυτά, μην τρομοκρατηθούμε από τώρα!

Η δεύτερη περίπτωση που ετοιμάζεις δείπνο είναι στην αρχή της σχέσης, οπότε και θες να διατηρήσεις τις όμορφες εντυπώσεις και να μη χαλάσεις την ως τώρα εικόνα σου. Πλέον είναι πιο εύκολα τα πράγματα, έχουμε ήδη διαμορφωμένη άποψη για το άτομο που έχουμε απέναντί μας. Ξέρουμε περίπου σε τι συνταγές θα κινηθούμε και επειδή ακόμα είναι αρχή θα πρέπει πάλι να δώσουμε έμφασηκαι στα πιο πάνω tips. Εννοείται, πως θα βάλουμε και καμιά πινελιά παραπάνω, θα αυξήσουμε το επίπεδο δυσκολίας σε λογικά πλαίσια, ώστε κάθε πιάτο να κάνει τη διαφορά. Πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά θέλει και πάλι προσοχή. Δε μας φοβόμαστε εμάς!

Η τρίτη κατεύθυνση -και η καλύτερη- στην οποία για να φθάσουμε πρέπει να περάσουμε τις άλλες δύο, είναι η μακροχρόνια σχέση. Έλα τώρα, έχουμε άγχος σε αυτό το σημείο; Και κάτι να μην πάει καλά δεν πειράζει πλέον, θα κάνουμε ένα ερωτικό δείπνο και όπως βγει. Εμείς θα το ονομάσουμε ερωτικό και θα κάνουμε ό,τι μας αρέσει να φάμε. Μπορεί να φάμε και λίγο με τα χέρια, μπορεί να μας φύγει και λίγη σάλτσα, αλλά δεν πειράζει, μας έχει μάθει. Δεν ντρεπόμαστε, δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό, ξέρουμε τις ευαισθησίες και τις ιδιοτροπίες του άλλου κι αυτός τις δικές μες, αλλά και την παιδική μας πλευρά και τα βγάζουμε όλα στην επιφάνεια, χωρίς παρεξήγηση. Είναι που στη φάση ένα ερωτικό δείπνο, θα δώσει άλλο τόνο στη σχέση μας, θα την ανανεώσει.

Τι να κάνουμε, έστω μια φορά πρέπει να γίνει αυτό το ερωτικό δείπνο. Πρέπει σε κάθε στάδιο της σχέσης μας, να αποδείξουμε έστω και μια φορά ότι μπορούμε να εντυπωσιάσουμε με το φαγητό, ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε την τέλεια ατμόσφαιρα, να ανάψουμε κεριά, να βάλουμε χαλαρωτική μουσική. Σε κάθε στάδιο της σχέσης οι προετοιμασίες ποικίλουν και το δείπνο λαμβάνει διαφορετική κατεύθυνση, μα κάθε φορά είναι εξίσου μαγευτική. Μπορεί το δείπνο έξω να μας είναι πιο εύκολο, όμως η ευχαρίστηση που παίρνουμε όταν ο σύντροφος ετοιμάζει κάτι για μας δεν περιγράφεται. Ας βάλουμε, λοιπόν, τα δυνατά μας, γιατί η προσπάθεια και μόνο μετράει!

Συντάκτης: Παναγιώτα Νεοφύτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.