maira48

Έχουμε μάθει μόλις αποκτάμε αυτό το οποίο αποκαλούμε σχέση να ακολουθούμε ίσως κι άθελά μας– ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στο μυαλό μας υπάρχει μια σειρά από φτιαγμένα «πρέπει» και απαγορευμένα πράγματα -ειδικά τον πρώτο καιρό της γνωριμίας. Ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει τι θα κάνουμε με τον σύντροφό μας;

Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ είσαι σε μια σχέση, θα ακούσεις από τους γύρω να σε συμβουλεύουν καταλλήλως για το τι να κάνεις και τι να προσέξεις ώστε να μη χαλάσεις αυτό που έχεις. Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου και τι πραγματικά θέλεις να κάνεις με το άτομο που έχεις πλάι σου. Πολλοί θα είναι αρνητικοί στην απόφαση που πήρες και θα σε παροτρύνουν να το ξανασκεφτείς επειδή το βρίσκουν παρορμητικό και σχετικά γρήγορο. Δε χρειάζεται, όμως, να σου γκρεμίσουν τις προσδοκίες σου.

Το θέμα είναι αυτά που σκέφτεσαι εσύ, να τα σκέφτεται και ο άλλος που είναι μαζί σου. Πόσο μάλλον να τα θέλει κιόλας. Ακόμα καλύτερα. Έχει κανονίσει ο ένας στον άλλον μια εκδρομή ή κι ένα ταξίδι κάπου μακριά; Όταν το μαθαίνουν αυτό οι γνωστοί σου, πιθανόν να τονίσουν αρνητικά το πόσο λίγο καιρό είστε μαζί και πως δε γίνεται να πάτε τώρα αυτό το ταξίδι, διότι εκκρεμούν άλλα πράγματα. Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται με τη σειρά τους και με το πέρας κάποιων μηνών ή κι αρκετών για να είστε και σίγουροι. Φυσικά να μη δεχτείς κάτι τέτοιο.

Μόνο εσύ γνωρίζεις τι αντέχεις και τι πραγματικά ποθείς να κάνεις. Αν το σκεφτούμε ξανά, κανένας δεν μπορεί να ξέρει τις αντοχές του και μέχρι πού φτάνουν. Όλα αυτά είναι καταστάσεις που δοκιμάζονται είτε στις πρώτες μέρες, είτε στον ένα μήνα και πάει λέγοντας. Σκοπός σου είναι να πραγματοποιήσετε όλα όσα θέλετε να κάνετε εκείνη τη στιγμή που το έχετε σκεφτεί. Δεν υπάρχει λόγος για να αναβολές ή καθυστερήσεις, γιατί στο τέλος μπορεί να μη γίνουν καθόλου.

Δε χρειάζεται να σου αλλάξει κανένας την απόφαση και να χαλάσεις τα πλάνα σου. Εφόσον πιστεύεις ότι είσαι προσγειωμένος και αντιλαμβάνεσαι τόσο τα θετικά όσο και τις πιθανές επιπτώσεις, τότε δεν έχεις λόγο να ακολουθήσεις το μυαλό κάποιου άλλου, παρά το δικό σου.

Οι ταμπέλες και οι κουκκίδες με αυτά που «πρέπει» να κάνετε έχουν δημιουργηθεί στο κοινωνικό πλαίσιο με αποτέλεσμα να ακολουθούν όλοι το ίδιο διάγραμμα πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν τη σωστή πορεία της σχέσης. Η σωστή πορεία καθορίζεται από τα άτομα που αποτελούν αυτή τη σχέση. Εσύ τώρα έρχεσαι να πας κόντρα στο κατεστημένο και να κάνεις με το ταίρι σου αυτά που θέλετε. Εξάλλου ο χρόνος περνάει και μαζί παίρνει και τις στιγμές που εσείς πιθανόν να χάσετε. Κενές, άδειες μέρες που οι δυο σας μπορείτε να τις γεμίσετε και να ξεφύγετε από τη φασαρία που προκαλούν τα σχόλια των υπολοίπων.

Βγάλε από το μυαλό σου τα όρια και τα πρέπει στη σχέση σου. Τι πραγματικά αντέχεις και τι θέλεις θα το οριοθετήσεις εσύ. Μόνο εσείς οι δυο ξέρετε τι θα μπορέσετε, τι θα κάνετε και τι όντως θα σας γεμίσει. Έτσι θα γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον και θα είστε σίγουροι ότι δε βιαστήκατε για κάτι που θέλατε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλώς να υλοποιήσετε τα όνειρα που έχετε από κοινού.

Αν όχι τώρα, τότε πότε;

Συντάκτης: Μαρία Παράσχου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Ρωτήσαμε εμείς όσα ντρέπεσαι να ρωτήσεις εσύ.

Τι τους ελκύει σε μια γυναίκα; Με τι ξενερώνουν; Τι θεωρούν ως τέλειο σεξ; Σε τι δεν μπορούν ν’ αντισταθούν; Τι είχε εκείνη η μία που κόλλησαν μαζί της; Τα είπαν όλα!