Η καθημερινότητα, η ρουτίνα, οι αμέτρητες υποχρεώσεις εισβάλλουν θέλοντας και μη στη ζωή μας, κι εμείς μαχόμενοι πάντα προκειμένου να τα προλάβουμε όλα, προσπαθούμε να φέρουμε σε ισορροπία καταστάσεις κι ανθρώπινες σχέσεις. Πώς είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο όμως και πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε την ποιότητα μιας σχέσης, στην οποία το πρόγραμμα και των δύο διαφέρει, με αποτέλεσμα να επηρεάζει το πρόγραμμα του κοινού ύπνου;

Είναι αλήθεια πως τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί αρμονικά μπορούν ν’ αποκτήσουν μεγαλύτερη συναισθηματική, αλλά κι οικεία σύνδεση μεταξύ τους, γι’ αυτό κι όταν ο ύπνος διαταράσσεται από έναν σύντροφο, συνήθως επηρεάζει και τον άλλο. Κι επειδή όταν θέλεις, βρίσκεις τρόπους κι εξαλείφεις οτιδήποτε μπορεί να σας επηρεάσει, προτείνουμε τις εξής παρακάτω συμβουλές για το πώς θα το επιτύχεις.

 

Πρώτο βήμα να πείτε όσα νιώθετε

Αρκεί να εκφραστείτε ελευθέρα στον σύντροφό σας, εκδηλώνοντας τις προσωπικές σας ανάγκες, καθώς και τα συναισθήματά σας.  Μοιραστείτε το πώς νιώθετε με την κατάσταση την οποία βιώνετε κι οι δύο, ίσως με εντελώς διαφορετικό τρόπο, πόσο σας επηρεάζει στην καθημερινότητά σας, αλλά και στην ποιότητα της σχέσης σας και προσπαθήστε να βρείτε μια μέση λύση από κοινού, η οποία δεν αποτελεί υποχώρηση, ειδάλλως δε θα κρατήσει. Μην ξεχνάς, πως με θέληση κι υπομονή, όλα μπορούν να μπούνε σε μια ομαλή πορεία, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί οποιασδήποτε μορφής ρωγμή ανάμεσά σας.

 

 

Δώστε προτεραιότητα σε ποιοτικό οικείο χρόνο μαζί εκτός ύπνου

Συλλέξτε στιγμές μαζί μέσα στη μέρα, αφήνοντας στην άκρη ό,τι σχετίζεται με δουλειά κι ευθύνες. Σκεφτείτε τι θα σας έκανε να νιώσετε καλύτερα, να διασκεδάσετε, να χαλαρώσετε, να χαμογελάσετε με τα ίδια πράγματα, να ανανεωθείτε, αρκεί να μην αφήσετε τη ρουτίνα να σας αγκαλιάσει. Γι’ αυτό κι είναι σημαντικό να βρείτε τα κομμάτια εκείνα που θα επαναφέρουν την οικειότητα που χάνεται από τον μη κοινό ύπνο. Είτε είναι της μιας ώρας ή της στιγμής, να δίνεστε ολοκληρωτικά σε κοινό χρόνο με το ταίρι σας. Να είστε εκεί και μόνο εκεί, χωρίς να σκέφτεστε την αυριανή σας μέρα. Δώστε προτεραιότητα στη σχέση, κι εκτός του χρόνου ύπνου, έτσι ώστε να εξομαλύνετε την απόσταση που προκύπτει από τη διαφορά προγραμμάτων. Φροντίστε να δίνετε, ο ένας  στον άλλον, σε χρόνο που θα είναι κοινός και μόνο για σας.

 

Σκεφτείτε άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής

Μπορείτε να προσπαθήσετε να τροποποιήστε ίσως το ωράριο εργασίας, έτσι ώστε να συγκλίνουν οι ώρες του ελεύθερου χρόνου σας περισσότερο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε τουλάχιστον βρείτε μια μέρα που θα αφοσιωθείτε περισσότερο ο ένας στον άλλον. Όσο κι αν διαφέρει το πρόγραμμά σας, φροντίστε να ξυπνάτε μαζί, να έχετε έστω κι ένα μικρό κενό μέσα στη μέρα για ν’ ανταμώσετε, δημιουργήστε μικρές εκπλήξεις, δείξτε με τον τρόπο σας πως βρίσκεστε εκεί, όσο διαφορετικά κι αν μοιάζουν να είναι όλα. Κρατήστε αυτή τη φλόγα αναμμένη. Ένας πρωινός καφές, ένα γεύμα, τα απλά και καθημερινά θα βελτιώσουν την πορεία σας. Άλλωστε, για να μπορέσει μια σχέση να παραμείνει στιβαρή χρειάζεται να θέσει κανόνες που καμιά φορά μοιάζουν άβολοι, μέχρι να τους φέρετε στα μέτρα σας.

Ακόμη κι όταν όλα φαντάζουν δύσκολα, να το παλεύετε και να πηγαίνετε ένα βήμα παρακάτω. Κι αν είναι αληθινό, κι αν είναι αμοιβαία η κατανόηση κι ο σεβασμός ανάμεσά σας, τότε ο συναισθηματικός δεσμός σας θ’ αντέξει στον χρόνο. Αρκεί να βλέπει ο ένας, ότι κι ο άλλος προσπαθεί.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γεωργία Μαρίνου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου