%cf%86%cf%81%ce%b3%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b4%cf%81

Τον γνωρίσαμε μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές που χαζεύαμε στις οθόνες μας, από κάποια επεισόδια της αστυνομικής σειράς 10η εντολή κι από την κωμική σειρά «Μάλιστα, σεφ». Εν συνεχεία τον είδαμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στα «Δίδυμα Φεγγάρια», έπειτα στο «Τατουάζ», «Έρωτας Μετά» κι «Αγγελική». Τον θαυμάσαμε για το ήθος και την επαγγελματική του εξέλιξη και σχεδόν τον ερωτευτήκαμε για όλα αυτά που είναι. Φυσικά, αναφερόμαστε στον αγαπημένο Μιχάλη Λεβεντογιάννη, τον οποίο πλέον παρακολουθούμε στη νέα επιτυχημένη σειρά «Παγιδευμένοι», στον ρόλο του εισαγγελέα Δημήτρη Μαρκέτου.

Ο Μιχάλης είναι το golden boy της ελληνικής τηλεόρασης, βαδίζοντας στα ίδια πεδία με τον Πάνο Βλάχο, τον Αντίνοο Αλμπάνη και αντίστοιχους ζεν πρεμιέ, που όμως επέλεξαν να μην είναι μόνο ωραίες φάτσες. Όπου κι αν πρωταγωνιστεί, όπου κι αν συμμετέχει, οτιδήποτε κι αν έχει τολμήσει στη μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία να κάνει, γνωρίζουμε ήδη πως θα γίνει επιτυχία. Ξέρεις ότι θα το δεις, γιατί θα παίζει εκείνος. Μα πέρα απ’ όλα αυτά, ας εστιάσουμε λίγο πιο βαθιά, γνωρίζοντάς τον, όσο μπορούμε, πίσω από το γυαλί.

Με σπουδές στο marketing θα περίμενε κανείς έναν άνθρωπο να παίζει περισσότερο με τη δημόσια εικόνα του. Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κρατούσε και διατηρεί πάντα ένα χαμηλό προφίλ. Δεν προβάλλει κάτι που δεν είναι ή δεν πιστεύει, γι’αυτό και καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις χωρίς να προσπαθεί γι’ αυτό. «Σιχαίνομαι το reality που γίνεται μέσω των social media», λέει και μάλλον πείθει με τη στάση του. Η ειλικρίνεια, η ρεαλιστική εικόνα, ο σεβασμός, η τιμιότητα, η ευαισθητοποίηση στα απλά και καθημερινά κάνει τον Λεβεντογιάννη να μοιάζει το όνειρο, που ίσως να είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά μέχρι στιγμής μοσχοπουλιέται στο μυαλό γυναικών κι αντρών. Ως δημόσιο πρόσωπο, παραμένει αποστασιοποιημένος, δείχνοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του χωρίς να υπερπροβάλλεται, θυμίζοντας κάτι από παλιούς σταρ που νόμιζες ότι γνωρίζεις, αλλά πάντα βρίσκονταν τόσο μακριά σου ώστε να τους αγγίζεις με τα ακροδάχτυλά σου και μόνο. Μοναχικός που δεν του αρέσει η μοναξιά και φλερτάρει σπανίως γιατί «το θεωρεί χάσιμο χρόνου».

Όσο για τον ρόλο του εισαγγελέα που υποδύεται την παρούσα στιγμή, δημιουργεί την εντύπωση -που το λες υποκριτικό ταλέντο- πως δεν απέχει ιδιαίτερα από την πραγματικότητα. Ως Δημήτρης Μαρκέτος, είναι ένας σωστός επαγγελματίας, ο οποίος διαφέρει και ξεχωρίζει βάζοντας πάνω απ’ όλα το καθήκον, τη δικαιοσύνη αλλά και την ηθική. Έξυπνος και γοητευτικός, υπόδειγμα ανθρώπου, άνδρα, γιου, αδερφού, επαγγελματία. Όταν πρόκειται για τη δουλειά του, αντιμετωπίζει τα γεγονότα με ψυχρότητα κι αντικειμενικότητα, ενώ ταυτοχρόνως είναι τρυφερός, προστατευτικός και συναισθηματικός με τους ανθρώπους που αγαπάει κι επιλέγει να έχει δίπλα του. Ένας άνθρωπος που τα έχει όλα, λες και γεννήθηκε από την κούνια με όλα τα χαρίσματα και τις σωστές αρχές. Μια βιτρίνα που ίσως να συμβαδίζει με το περιεχόμενο, που όμως δεν μπορούμε παρά να κρυφοκοιτάζουμε προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε το φαινόμενο Λεβεντογιάννης.

Σαφώς αποτελεί κίνηση ματ για την παραγωγή της σειράς «Παγιδευμένοι», αφού καίει καρδιές κι είναι σίγουρα ένας από τους βασικούς λόγους να παρακολουθήσει κανείς την υπόθεση. Μπορεί να μην έχουμε αρκετό υλικό ν’ αντλήσουμε από τις συνεντεύξεις του, μπορεί να μην προκαλεί θέμα καθημερινών συζητήσεων για την προσωπική του ζωή, αλλά επειδή κι αυτά είναι από τα κομμάτια του χαρακτήρα του και της εικόνας που έχει χτίσει στα μάτια μας τα τελευταία χρόνια, συμπληρώνουν τον μύθο του με μαεστρία κάνοντάς τον καυτό θέμα συζήτησης ανάμεσα σε παρέες. Μας αρκεί να τον χαζεύουμε στις οθόνες μας, ακολουθώντας τον σε κάθε του βήμα. Αν είσαι όσα δείχνεις, Μιχάλη, τότε σίγουρα έχεις πολλά για να είσαι περήφανος. Έτσι κι αλλιώς, εμάς μας έχεις ήδη κερδίσει.

 

Φωτογραφία από ok!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γεωργία Μαρίνου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου