Πόσο (αν)ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου; Δοκίμασέ την εδώ απαντώντας σε 100 ερωτήσεις!

bb

Ακούς τη λέξη «έρωτας» κι απότομα βυθίζεσαι, σε πιάνει μια ανατριχίλα. Ορέγεσαι τη στιγμή που θα γνωρίσεις τον άνθρωπό σου -αν δεν τον έχεις ήδη γνωρίσει. Συνήθως ο έρωτας είναι αυτός, ο οποίος διχάζει μυαλό και καρδιά, λογική και συναίσθημα. Πότε, όμως, μια σχέση μπορεί να κρατηθεί και να αντέξει στον χρόνο; Σε τι πρέπει να στηρίζεται ο άνθρωπος, ώστε να εντοπίσει το καταλληλότερο ταίρι, με το οποίο θα μπορέσει να χαράξει μια κοινή πορεία σ’ αυτό το ταξίδι, που ονομάζεται ζωή; Πρέπει να στηρίζεται στη λογική, το συναίσθημα ή το ένστικτο;

Αρχικά, για να μπορέσει κανείς να ζήσει απόλυτα τον έρωτα, χρειάζεται να αφεθεί και να δράσει όπως ακριβώς νιώθει. Να μην πράττει, σκεπτόμενος φόβους και δισταγμούς, αλλά εν τούτοις να κινείται με την ίδια αποφασιστικότητα που είχε κι όταν αναζητούσε τον έρωτα. Βασική προϋπόθεση του να τα δώσεις όλα, είναι να σε καθοδηγεί το ένστικτό σου, καθώς χάρη σ’ αυτό θα βάλεις παντός είδους προβληματισμούς κι αμφιβολίες στην άκρη.

Δεν είναι κακό να ακολουθείς το ένστικτό σου τόσο πιστά, όμως να είσαι προσεκτικός. Γιατί σίγουρα, το ένστικτό σου από τη στιγμή που φωνάζει να γίνετε ένα μ’ αυτόν τον άνθρωπο, σημαίνει πως κάτι είδε, κάτι υπάρχει. Ωστόσο, ορισμένες φορές η φωνή του ενστίκτου, αν και είναι ηχηρή, μπλέκεται μ’ αυτή του ενθουσιασμού.

Ενθουσιάζεσαι εσύ λοιπόν που ίσως βρήκες το ταίρι που αναζητούσες τόσο καιρό, όμως ο ίδιος ενθουσιασμός δε σου επιτρέπει να δεις καθαρά τον «άνθρωπό σου», δε σε αφήνει να αποκτήσεις μια ξεκάθαρη εικόνα.

Με λίγα λόγια, δημιουργείς από μόνος σου εσφαλμένες εντυπώσεις, καθώς βάσει του ενθουσιασμού σου, αντικρίζεις τον ιδεατό άνθρωπο που είχες πλάσει στο μυαλό σου κι όχι τον αληθινό άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Καταλήγεις πως αν ο έρωτας είναι πράγματι ένστικτο, δε θα γίνει ποτέ λάθος, θα επιτύχει -κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το ένστικτο ξέρει από μόνο του να λαμβάνει και να ερμηνεύει την φωνή της ψυχής του άλλου. Αν, όμως, ο έρωτας μπλεχτεί και μπερδευτεί με τον παροδικό ενθουσιασμό, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην πετύχει ο πολυπόθητος έρωτας, η πολυπόθητη σχέση.

Άλλοτε στην προσπάθειά σου να ερωτευτείς, φοβούμενος, μήπως πληγώσεις ή πληγωθείς, θα επιλέξεις να κινηθείς με κύριο οδηγό τη λογική σου. Θα στήσεις ολόκληρο πλάνο, θα αναλύσεις το καθετί στο μυαλό σου προτού εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου στο άτομο που σε γοήτευσε. Θα πείσεις εν τέλει τον εαυτό σου πως πράγματι αυτό το άτομο ίσως να είναι το κατάλληλο για εσένα και θα φέρεις στο μυαλό σου επιχειρήματα, που να δικαιολογούν την επιλογή σου.

Παίρνεις, λοιπόν, την απόφαση να συνάψεις σχέση με αυτό το άτομο. Και παρά τις σκέψεις σου και τη ζυγαριά που έγραψες τα θετικά και τα αρνητικά, προκύπτουν κάποιες ανισορροπίες. Άλλωστε τα βήματα προς τον έρωτα, όσο σταθερά κι αν φαίνονται πως είναι, είθισται να είναι ασταθή, αβέβαια.

Μπορεί να κυλάνε όλα όμορφα και ξαφνικά να πάψει να υπάρχει ροή. Ξαφνικά να σπάσει κάτι μέσα σου ή μες στο ταίρι σου και να επιλέξετε εν τέλει να τελειώσετε ή να δουλέψετε το μεταξύ σας· αυτό το άγνωστο πάντως είναι που εξιτάρει τον έρωτα. Όσες εκδοχές κι αν δώσεις στον άγνωστο αυτό προορισμό, έχει τη δυνατότητα να σε εκπλήξει και να ανατρέψει κάθε πρόβλεψή σου. Επομένως, είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην ξέρεις εν τέλει πού μπλέκεις, ακόμα κι αν ανέλυσες και σκηνοθέτησες στο μυαλό σου όλα τα πιθανά σενάρια.

Οπότε, είτε στηριχτείς στο συναίσθημα είτε στη λογική, τα «προγνωστικά» στον έρωτα σε βρίσκουν πάντα ηττημένο. Διότι, μόνο αν μπεις στη διαδικασία να ζήσεις τον έρωτα, θα αποδειχθεί αν άξιζε ή όχι, αν ήταν σωστή επιλογή ή λανθασμένη. Κι είναι πολύ όμορφο να ερωτεύεσαι, πόσο μάλλον όταν βρίσκεις τον καταλληλότερο άνθρωπο για σένα.

Σε περίπτωση όμως που κάνεις λάθος επιλογή, δε χάλασε κι ο κόσμος. Απλώς θυμήσου να προσέχεις. Θυμήσου να λαμβάνεις υπόψιν σου τους προβληματισμούς των φίλων σου, όλο και κάτι θα βλέπουν κι αυτοί, που εσύ από τον ενθουσιασμό σου, δε βλέπεις. Θέσε τις σκέψεις σου στο πάνω μέρος του μυαλού σου, ώστε να είσαι λίγο προϊδεασμένος, σχετικά με το τι μπορεί να σου αποκαλύψει το ταίρι σου στην πορεία. Εάν είσαι ήδη προσγειωμένος και δε βασίζεσαι σε ψευδαισθήσεις πως όλα είναι τέλεια, τότε θα αποφύγεις το ενδεχόμενο του να πέσεις απότομα από τα σύννεφα· γιατί πίστεψέ με, πονάει η πτώση.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου