Είναι κοινώς παραδεκτό πως ο πλανήτης μας μέρα με τη μέρα νοσεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο άνθρωπος δε δύναται να γιατρέψει τις πληγές και τις τρύπες που υφίστανται στον πλανήτη μας. Ο άνθρωπος ως ένα απρόβλεπτο ον καταστρέφει ό,τι του παρέχει ζωή και διαλύοντάς το δημιουργεί απειλές και για τον ίδιο του τον εαυτό. Κατ´επέκταση, η κλιματική αλλαγή που παρατηρείται να συμβαίνει, ειδικά στις μέρες μας, έχει άμεσες επιδράσεις στον τρόπο που ζει ο άνθρωπος. Και δεν επηρεάζει μόνο τον άνθρωπο ως ον, αλλά επηρεάζει και τις ερωτικές του ορμές!

Μέσα από έρευνες που έχουν διεξαχθεί αποδεικνύεται πως η ερωτική ζωή με το πέρασμα του καιρού φθείρεται κι αλλοιώνεται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι πάγοι λιώνουν και μαζί μ’ αυτούς εξατμίζεται και το πάθος για ερωτικά παιχνίδια. Η ερωτική διάθεση «ξεραίνεται», όπως ακριβώς ξεραίνεται και το έδαφος. Απογυμνώνεται κάθε επιθυμία για έρωτα, λόγω των τόσο υψηλών θερμοκρασιών.

 
Άλλωστε και μόνο που βρίσκεστε μαζί εσείς οι δύο η θερμοκρασία ήδη ανεβαίνει! Σκέψου τι συμβαίνει όταν η θερμοκρασία από μόνη της αγγίζει κόκκινο. Πόσο υψηλή θερμοκρασία να αντέξουν τα σώματά σας, όταν οι καρδιές με το που ενωθούν ηχούν τόσο δυνατά κι έντονα; Ήδη υπερθερμαίνεται ο πλανήτης, θα αντέξετε να υπερθερμανθείτε κι εσείς;

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Ο κόσμος αρχίζει να πνίγεται από τις αλλεπάλληλες πλημμύρες. Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπερχειλίζουν οι ποταμοί, τα κτίρια καταρρέουν από τις αιφνίδιες πλημμύρες, τότε σε κάποιο βαθμό θα επηρεαστείτε κι εσείς ερωτικά. Ίσως βυθιστούν τα δικά σας συναισθήματα, ίσως πνιγείτε και στον κόσμο που εσείς οι ίδιοι χτίσατε. Η αγάπη που τόσο καιρό νικούσε τα πάντα, χάνει κι αυτή τις δυνάμεις της. Όλα και όλοι ακολουθούν την ίδια καθοδική πορεία με τον πλανήτη μας.

Είναι ένα πιθανό σενάριο, λοιπόν, η αγάπη σας να χρειαστεί να δώσει πολύ σκληρές μάχες, για να κρατηθεί. Έτσι όπως ακριβώς συμβαίνει και με ορισμένες παράκτιες περιοχές, στις οποίες για ολόκληρα χρόνια οι άνθρωποι ευρύτερα επεδίωκαν να χτίσουν γερά θεμέλια, για να μπορέσουν να τα διατηρήσουν στη ζωή.  Ωστόσο, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, τα νησάκια αυτά ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να χαθούν και οι κόποι τόσων ετών, για να δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος, πέφτουν στο κενό.

Όμως, όπως λένε, «όσο αναπνέω, ελπίζω» (“dum spiro espero”). Όσο ζούμε σε αυτόν τον κόσμο λοιπόν, ας ελπίσουμε πως η αγάπη δε θα είναι αυτή που θα βυθιστεί, αλλά εν τούτοις αυτό που θα βυθιστεί είναι το ενδεχόμενο της περαιτέρω φθοράς και βλάβης του πλανήτη μας.

 
Πολλοί ερευνητές που μελετούν το συγκεκριμένο ζήτημα, υποστηρίζουν πως άλλη μια επίπτωση της κλιματικής αλλαγής είναι η απώλεια επιθυμίας για απόκτηση παιδιού. Βλέποντας τον κόσμο να καταρρέει, ελλοχεύουν στο μυαλό διάφοροι προβληματισμοί σχετικά με το αν αξίζει να φέρει κανείς ένα παιδί σε τούτον τον κόσμο.  Αφού το άτομο σκέφτεται κυρίως πως αυτό το παιδί, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σκληρές δοκιμασίες, όπως αντιμετωπίζει πια επί καθημερινής βάσεως το περιβάλλον μας. Επίσης, με την άφιξη του παιδιού στον κόσμο αυτό, το νέο μέλος του πλανήτη θα εκτεθεί αμέσως σε κίνδυνο και η υγεία του θα απειληθεί. Δεν είναι μυστικό πως εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής τα ποσοστά θνησιμότητας είτε από το ψύχος του χειμώνα είτε από τον καύσωνα του καλοκαιριού ολοένα και αυξάνονται.

Φυσικά και θα επικρατεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα η ερωτική διάθεση, αλλά θα μειωθεί σημαντικά. Βέβαια, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως αν ο θεμέλιος λίθος ενός ζευγαριού είναι το πάθος, τότε όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Ή μήπως όχι;

Τα σώματά σας κάθε φορά που συναντιούνται δονούνται τόσο πολύ, λες και γίνεται σεισμός. Κάποτε θα τύχει όταν προκαλείτε εσείς σεισμό, να γίνει παράλληλα κι ένας κανονικός σεισμός. Τότε τι θα συμβεί; Θα αυξηθούν οι πιθανότητες  να πάθετε κάποιο ατύχημα και να τραυματιστείτε θεωρητικά. Ξέρω πως ακούγεται αστείο αλλά το θέμα δεν αφορά μόνο στους σεισμούς, αλλά στα παντός είδους ακραία καιρικά φαινόμενα. Κι αυτές οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι αυτές που θα περιθωριοποιήσουν τις σεξουαλικές ορμές σας και αντί να κάνετε τα παιχνίδια που συνηθίσατε να κάνετε, τελικά θα καταλήγετε να κοιμάστε απλώς. Στο ίδιο κρεβάτι που κάποτε ήσασταν εραστές, θα έρθει η φάση που θα ξαπλώνετε και θα είστε απλώς δύο γνωστοί που ανταλλάζουν κουβέντες, αλλά δεν ανταλλάζουν ένα πιο ερωτικό άγγιγμα ή ένα χάδι.

Όλα όσα συμπεριλαμβάνονται στην έννοια της κλιματικής αλλαγής όσο κι αν δεν το συνειδητοποιείς τώρα, πρόκειται να σας ωθήσουν σε νέες συγκρούσεις με το ταίρι. Κι αυτό δεν οφείλεται απαραίτητα στην ασυμφωνία χαρακτήρων, αλλά στο γεγονός ότι ο πλανήτης υποφέρει. Κι όλα τα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει εκείνος, θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσετε κι εσείς στον μέγιστο βαθμό. Αν έχετε την αντοχή να το παλέψετε μαζί έχει καλώς. Αν η αντοχή σας εξαντληθεί, τότε θα είναι ευκαιρία να αναζητήσετε νέο ταίρι που θα κυριεύεται από την επιθυμία να σταθεί δίπλα σας με κάθε λιώσιμο πάγων.

Επομένως, ακόμα κι αν κάποιος δεν αναγνωρίζει εντελώς τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, επηρεάζεται και πάλι. Είτε νιώθει τη βλάβη του κόσμου μας είτε όχι, ένα είναι το σίγουρο. Αν κάποιος επιθυμεί ερωτικά παιχνίδια, θα χρειαστεί να κοπιάσει πολύ περισσότερο σύμφωνα με τους επιστήμονες!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου