Article of the day: Μάθε πώς να διαβάζεις τι λένε τα μάτια. Δες εδώ

pillow887

Παρ’ όλο που βιώνουμε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και η νέα εβδομάδα είναι διφορούμενη. Υπό το καυτό φως του ήλιου κάποιες καταστάσεις δείχνουν φανταχτερές. Πρόσωπα εξιδανικεύονται και μεγάλα λόγια εκμυστηρεύονται. Κι εκεί που στάζουμε μέλι η Αφροδιτούλα σε όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα διαψεύδει τις προσδοκίες μας. Εμείς όμως κάνουμε τα στραβά μάτια στις εξαπατήσεις και τις ουτοπικές καταστάσεις. Ευτυχώς ο Ερμής κάνει την είσοδό του στην Παρθένο (11/8), αλλάζοντας τη σκέψη και την επικοινωνία μας και κάνοντάς μας περισσότερο μεθοδικούς, οργανωτικούς και ρεαλιστές. Σ΄ άλλα νέα κάποιοι «τυχεροί» είτε βιώνουν είτε πρόκειται να βιώσουν έναν παθιασμένο έρωτα που όμως να ‘χει διάρκεια χρειάζεται κάτι ν΄ αλλάξει, κάτι να μεταμορφωθεί και ν΄ αναγεννηθεί. Ναι, είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

 

Κριός

Κριάρι, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, θα προσπαθήσεις να βρεις τρόπους να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και την καθημερινότητά σου. Το μυαλό θα ΄ναι εστιασμένο στη ρεαλιστική υπόσταση όσων βιώνεις, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, κι αυτό δεν το λες κακό. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, ενώ θέλεις να χαλαρώσεις, η καθημερινότητα δε σ΄ αφήνει. Μάλλον κάτι ξαφνικό θα προκύψει και θ’ απαιτήσει πολύ απ’ τον χρόνο σου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ηρεμήσεις. Πρέπει να φροντίσεις να διεκπεραιώσεις τις υποχρεώσεις σου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση βλέπω τον δεκαπενταύγουστο να εργάζεσαι. Κι εσύ του γ΄ δεκαημέρου, ενώ έχεις αναλάβει κάποιες επαγγελματικές ευθύνες κι έχεις υποσχεθεί ότι θα τις φέρεις εις πέρας, το μόνο που θέλεις είναι τα φορτώσεις στον κόκορα και ν΄ ασχοληθείς αποκλειστικά με τον εαυτό σου. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που σ΄ επηρεάζει περισσότερο μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και κόντρες στο επαγγελματικό περιβάλλον αν δεν ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου. Απ’ την άλλη δεν αποκλείεται να μάθεις και κάτι που θα σε χαροποιήσει.

 

Ταύρος

Ταύρε, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, θέλεις ν΄ απεγκλωβιστείς από όλες τις πιεστικές καταστάσεις που βιώνεις και θα το καταφέρεις. Επικεντρώνεσαι στην προσωπική σου ευχαρίστηση, περνάς όμορφες στιγμές κι αισθάνεσαι ασφαλής. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, τις μέρες αυτές έχεις τεράστια αποθέματα ενέργειας που αν δε διοχετεύσεις εποικοδομητικά, όπως σε μια δραστηριότητα που σ΄ ενδιαφέρει, θα εκνευρίζεσαι με το παραμικρό και θα ξεσπάς σε ανθρώπους που δε σου φταίνε. Βγες έξω και διασκέδασε ή κάνε γυμναστική. Μη μένεις κλεισμένος στον εαυτό σου. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου, διοχετεύεις όλη την ενέργεια στα προσωπικά σου. Ενδέχεται όμως να παρασυρθείς απ’ τα έντονα συναισθήματα και πάνω στον ενθουσιασμό σου να υποσχεθείς κάτι που είτε δεν μπορείς να τηρήσεις είτε δεν εννοούσες. Πρέπει να προσέξεις την υπεραισιοδοξία και να προσπαθήσεις να μη βλέπεις τις καταστάσεις επιφανειακά. Αυτό ισχύει είτε είσαι δεσμευμένος είτε ελεύθερος.

 

Δίδυμος

Δίδυμε, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, γίνεσαι περισσότερο εσωστρεφής. Το μυαλό σου επικεντρώνεται σε αγχωτικές καταστάσεις και κάνεις συνέχεια αρνητικά σενάρια. Μην απομονώνεσαι. Μίλησε για τις ανησυχίες σου σ΄ αυτούς που θεωρείς οικογένεια. Παράλληλα φρόντισε να διπλοτσεκάρεις την αλήθεια όσων σου μεταφέρονται. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, εκεί που πίστεψες ότι ηρέμησες και μπορείς πλέον να ασχοληθείς με τον εαυτό σου ή/και να σχεδιάσεις τις διακοπές σου, εμφανίζονται κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις. Ζορίζεσαι, νευριάζεις και το μόνο που καταφέρνεις είναι να χαλάς τη διάθεσή σου ακόμη περισσότερο. Προσπάθησε να διεκπεραιώσεις τις δουλειές που θα προκύψουν και παράλληλα βρες χρόνο για σένα και τους αγαπημένους σου, ώστε η εβδομάδα να περάσει ήρεμα, καθώς η επόμενη προμηνύεται καλύτερη. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, ενδέχεται να διαψεύσει κάποιες προσδοκίες σε επαγγελματικά ζητήματα. Ίσως κάτι που περίμενες να μην ευοδωθεί. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις όποια κατάσταση προκύψει με ρεαλισμό και χωρίς παρορμητισμό. Η επόμενη εβδομάδα για σένα θα ΄ναι καλύτερη.

 

Καρκίνος

Καρκίνε, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, γίνεσαι περισσότερο οργανωτικός και πρακτικός, παραμερίζοντας για λίγο το συναίσθημα. Δεν αποκλείεται να εντάξεις στο πρόγραμμά σου νέες δραστηριότητες ή να ‘χεις περισσότερες μετακινήσεις. Νέες γνωριμίες προστίθενται στο μενού της εβδομάδας. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή πρέπει να ‘σαι εξαιρετικά προσεκτικός σε κάθε είδους μετακίνηση. Μη βιάζεσαι όταν οδηγείς, αλλά κι όταν περπατάς στον δρόμο. Την ίδια προσοχή οφείλεις να δείξεις και στην επικοινωνία με τους φίλους σου. Ενδέχεται με την παραμικρή αφορμή να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις που θα ξεκινήσουν από σένα και θα οφείλονται κυρίως στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι όσα σου λένε. Η διάθεσή σου θα ‘ναι περίεργη. Με την αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, ενδέχεται να μάθεις κάτι που αφορά σ΄ ένα προσωπικό σου ζήτημα αισθηματικής φύσεως. Επειδή θ΄ απογοητευθείς, δεν πρέπει ν΄ αφήσεις τους  «αγγελιοφόρους» να σε παρασύρουν. Εξέτασε προσεκτικά όσα σου λένε και αποφάσισε αργότερα, όταν οι μέρες θα ΄ναι περισσότερο ευνοϊκές. Το καλό νέο είναι ότι εάν είσαι αδέσμευτος υπάρχουν πολλές πιθανότητες για μια ενδιαφέρουσα γνωριμία.

 

Λέων

Λιοντάρι, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, θ΄ ασχοληθείς περισσότερο με τα οικονομικά σου, προσπαθώντας να οργανώσεις καλύτερα ένα πρόγραμμα εσόδων–εξόδων που θα σε βοηθήσει και να καλύψεις κάποιες τρύπες, αλλά και ν΄ αυξήσεις το ταμείο σου. Αισθηματικά τις μέρες αυτές δείχνεις μάλλον αποστασιοποιημένος. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, πρέπει να προσέξεις στον οικονομικό τομέα κυρίως τα έξοδά σου. Ενδεχομένως η ψυχολογία σου που δεν είναι και στα καλύτερά της να ‘ναι κι η πραγματική αιτία που θα σε οδηγήσει σε άσκοπες αγορές με σκοπό νιώσεις καλύτερα. Επειδή όμως η όποια ευχαρίστηση είναι μόνο προσωρινή, να ‘σαι προσεκτικός ώστε να αποφύγεις οποιαδήποτε απώλεια μπορεί να προκύψει το επόμενο διάστημα. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, εφιστά την προσοχή σου στα επαγγελματικά ζητήματα. Αν χρειαστεί να υπογράψεις ένα συμφωνητικό ή να συζητήσεις ένα επαγγελματικό εγχείρημα ή/και μια νέα συνεργασία, δώσε προσοχή στα «ψιλά» γράμματα. Ίσως κάτι να αποδειχθεί διαφορετικό απ’ αυτό που δείχνει. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και κάποιες ευκαιρίες για να τακτοποιήσεις παρελθοντικές εκκρεμότητες.

 

Παρθένος

Παρθένε, με την είσοδο του Ερμή στο ζώδιό σου που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, το μυαλό σου κόβει και ράβει. Αντιλαμβάνεσαι καλύτερα κάθε κατάσταση και ψυχολογείς τους ανθρώπους. Φρόντισε μόνο μην καταλήξεις να γίνεις ο ψυχολόγος τους. Γενικότερα ,μέσω της επικοινωνιακής σου άνεσης προωθείς κάθε σχέδιό σου κι αυτό σε ικανοποιεί ιδιαίτερα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον Άρη στο ζώδιό σου να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, τις μέρες αυτές θα αισθανθείς ότι διαθέτεις τη δύναμη και την ενέργεια να δράσεις και να πετύχεις όσα επιθυμείς. Δεν αποκλείεται η ενέργειά σου να εκδηλωθεί με νεύρα. Χρειάζεται, λοιπόν, προσοχή ώστε να μην ξεσπάς άνευ λόγου και αιτίας σε άλλους. Διοχέτευσε την ενέργειά σου εποικοδομητικά και θα δεις πολλούς από τους στόχους σου να επιτυγχάνονται. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, ανασύρει στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα για μια προσωπική σχέση ή μια επαγγελματική συνεργασία. Χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση των συναισθημάτων σου, καθώς ενδέχεται να παρασυρθείς σε ουτοπικές καταστάσεις Παράλληλα φρόντισε να ‘σαι φειδωλός στα λόγια σου. Αν συγκρατήσεις τον εαυτό σου, μια όμορφη ευκαιρία συναισθηματικής φύσης σε περιμένει.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, ίσως θελήσεις ν΄ απομονωθείς για ν΄ ανακτήσεις τη συναισθηματική και ψυχική σου ισορροπία. Το μυαλό σου κατακλύζεται από διάφορα ανησυχητικά σενάρια κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις, καθώς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη ψυχολογία σου. Φρόντισε να βρίσκεσαι κοντά σε φίλους και στην οικογένειά σου για να αισθανθείς καλύτερα. Ενδέχεται να σχεδιάζεις κάτι παρασκηνιακά. Όσο για σένα του β΄ δεκαημέρου, με τον Άρη στην Παρθένο να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, το μυαλό σου αρχίζει να παίρνει επικίνδυνες στροφές. Ανήσυχες σκέψεις, φοβίες κι αρνητικά σενάρια αναστατώνουν αφενός την ψυχολογία σου κι αφετέρου τη σχέση σου με άλλους. Προσπάθησε να μην είσαι τόσο καχύποπτος, ιδιαίτερα εάν μέσα σου γνωρίζεις ότι πρόκειται για παιχνίδια του μυαλού. Ή μήπως όχι; Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα, που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, δημιουργεί δυσκολίες στην καθημερινότητά σου. Συνεχώς ανακύπτουν ζητήματα κι εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιώσεις και ζορίζεσαι ιδιαίτερα. Προς το τέλος της εβδομάδας ανακτάς την αισιοδοξία σου. Νιώθεις και πάλι δυνατός κι έτοιμος να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, αρχίζεις να βγαίνεις επιτέλους απ’ το καβούκι σου και να γνωρίζεις κόσμο. Πολλές κοινωνικές συναναστροφές, γνωριμίες κι όμορφες στιγμές σε περιμένουν το επόμενο διάστημα. Εάν είσαι δεσμευμένος επιθυμείς μόνο να προσφέρεις στο ταίρι σου. Κάν’ το και σίγουρα δε θα χάσεις. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, τις μέρες αυτές θα τρελάνεις κόσμο, κάνοντας πολλά πράγματα μαζί, εδώ και τώρα. Είσαι γεμάτος από ενέργεια και δεν μπορείς να κάτσεις ούτε λεπτό ακίνητος. Βόλτες, ψώνια, δουλειές, μετακινήσεις και πάλι απ’ την αρχή. Στάσου, όμως, έστω πέντε λεπτά, να πάρεις μια ανάσα. Μπορείς! Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, ενισχύει το ρομαντικό κλίμα στη σχέση σου, αλλά παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει μια έντονη θολούρα. Απ’ τη μια είναι πράγματι όμορφο να νιώθεις και πάλι ερωτευμένος, ακόμη και με τον ίδιο τον έρωτα, απ’ την άλλη πρέπει να πατάς και λίγο στη γη. Πρόσεξε μην υποσχεθείς πάνω στο ερωτικό παραλήρημα λαγούς με πετραχήλια. Αν είσαι ελεύθερος ενδέχεται να ενθουσιαστείς με κάποιο πρόσωπο και να νιώσεις ότι βρήκες θησαυρό. Συγκράτησε τα συναισθήματά σου, καθώς μπορεί με τον καιρό ο θησαυρός ν΄ αποδειχθεί άνθρακας.

 

Τοξότης

Τοξότη, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, η λογική κι ο ρεαλισμός μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Προτεραιότητα δίνεις στα επαγγελματικά σου. Δεν πρέπει όμως να υπερφορτώνεις το πρόγραμμά σου. Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη. Φρόντισε να βρίσκεις χρόνο για ξεκούραση και κράτησε δυνάμεις για αργότερα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, σε περίπτωση που δε βρίσκεται σε διακοπές, πρέπει να προσέξεις πολύ την καθημερινότητά σου και τις σχέσεις σου με πρόσωπα του επαγγελματικού περιβάλλοντος. Ενδέχεται να προκύψουν διάφορες εκκρεμότητες που πρέπει να επιλυθούν και εξαιτίας της πίεσης που θα κυριαρχεί να δημιουργηθούν ασυμφωνίες κι εντάσεις. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, εφιστά την προσοχή σου σε όσα μαθαίνεις από τα πρόσωπα του επαγγελματικού περιβάλλοντος. Ίσως κάποια απ’ αυτά να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να πρέπει να ψάξεις να βρεις τι κρύβεται πίσω τους. Παράλληλα, εάν σ΄ απασχολεί ένα οικονομικό ζήτημα, θα προκύψουν ευκαιρίες για να το διευθετήσεις προς όφελός σου.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, αρχίζεις να βγαίνεις απ’ το καβούκι σου. Προσπάθησε να μην είσαι υπεραισιόδοξος γιατί θα αρχίσεις να μπερδεύεις πρόσωπα και καταστάσεις. Αισθηματικά μπορείς να πλησιάσεις εκείνον που ‘χει αποδείξει εδώ και καιρό πόσο σημαντικός είναι στη ζωή σου. Φτάνει μόνο να ‘σαι ειλικρινής μαζί του. Κι αυτό ασφαλώς δεν γίνεται εάν πρώτα απ΄ όλα δεν είσαι ειλικρινής με τον ίδιο σου τον εαυτό. Σταμάτα να σκέφτεσαι εγωιστικά. Εσύ του β΄ δεκαημέρου ,τις μέρες αυτές πρέπει να προσέξεις πολύ τον τρόπο που επικοινωνείς με τους άλλους. Η ενέργεια που διαθέτεις κι η ένταση που νιώθεις, ίσως εξωτερικευθεί αρνητικά στο περιβάλλον σου, δημιουργώντας αντιπαραθέσεις και τσακωμούς. Την ίδια προσοχή πρέπει να δείξεις και στις μετακινήσεις σου, καθώς η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, δείχνει ότι πρέπει να διπλοτσεκάρεις όσα μαθαίνεις, καθώς μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Απ’ την άλλη σου προσφέρονται ευκαιρίες να περάσεις όμορφα με οικεία πρόσωπα. Μια ευχάριστη εξέλιξη σ’ ένα αισθηματικό ζήτημα είναι πιθανή.

 

Υδροχόος

Υδροχόε, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, γίνεσαι υπερβολικά ευαίσθητος κι ανασφαλής κι αυτό σε οδηγεί σε μια σειρά αρνητικών σκέψεων. Προσπάθησε να διώχνεις τα αρνητικά σενάρια απ’ το μυαλό σου. Επικεντρώσου στον σύντροφό σου ώστε να αισθανθείς ασφαλής. Αν είσαι αδέσμευτος, αυτό που ψάχνεις σε μια σχέση είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, ενδέχεται τις μέρες αυτές να κληθείς να επιλύσεις ένα προσωπικό ή/και οικονομικό πρόβλημα. Δε θα ΄ναι εύκολο αλλά σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο. Φτάνει μόνο να ασχοληθείς σοβαρά μαζί του και να μην προσπαθήσεις να το αποφύγεις, μόνο και μόνο για να μη χαλάσει η διάθεσή σου. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, εφιστά την προσοχή σου στον οικονομικό τομέα. Ενδεχομένως να μπεις στη διαδικασία να ξοδέψεις χρήματα σε άσκοπες αγορές ή να προκύψουν κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις που δε θα μπορέσεις ν΄ αποφύγεις. Απ’ την άλλη η πιθανή εμφάνιση ενός προσώπου απ’ το παρελθόν θα σε φορτίσει συναισθηματικά και θα σε μπερδέψει, ειδικά εάν είσαι δεσμευμένος.

 

Ιχθύς

Ιχθύ, με την είσοδο του Ερμή στην Παρθένο που αρχικά επηρεάζει εσένα του α΄ δεκαημέρου, ή βρίσκεσαι σε διακοπές ή ετοιμάζεσαι να βάλεις πλώρη για άλλα μέρη και καλά θα κάνεις, καθώς ευνοείσαι. Επικεντρώνεσαι στις σχέσεις σου κι επικοινωνιακά σου δίνεται η δυνατότητα να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. Πολλές κοινωνικές κι αισθηματικού περιεχομένου επαφές προστίθενται στο πρόγραμμά σου. Η ψυχολογία σου βελτιώνεται. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, πρέπει να προσέξεις τον τρόπο που εκφράζεις τις απόψεις και τις επιθυμίες σου στους άλλους. Ίσως ο τρόπος σου να ‘ναι εριστικός. Ίσως πάλι να ζητάς περισσότερα απ’ όσα σου αναλογούν. Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά σου θα παίξει σημαντικό ρόλο κι αυτή πρέπει να προσέξεις ώστε να αποφύγεις παρεξηγήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, θα ενισχύσει το ρομαντικό κλίμα στη σχέση σου. Λόγω της συναισθηματικής υπερβολής μπορεί να ειπωθούν λόγια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Παράλληλα, εάν είσαι ελεύθερος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μια φιλική σχέση ν’ αλλάξει μορφή.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου