Ωραία περάσατε κι απόψε. Βιαστικά βάζετε τα ρούχα σας κι ο καθένας πλέον ακολουθεί το πρόγραμμά του. Ξεχωριστά. Αν κάτι αξίζει όμως, χρήζει επανάληψης σωστά; Και κάπου εδώ οι συναντήσεις σας είναι όλο και συχνότερες. Και γιατί να μην είναι άλλωστε! Απλώς να, αν εσύ, δεν επιδιώκεις μόνο αυτό τότε στο μυαλό σου σιγά-σιγά θα γεννιούνται αποριούλες του τύπου «Μήπως με θέλει μόνο για να περνάει καλά;» ή «Πώς θα καταλάβω αν μας θεωρεί φακ μπάντις;» που λένε και σε τέλεια αγγλικά κι εσύ προφανώς που δόθηκες ολοκληρωτικά σ’ αυτόν τον άνθρωπο, τώρα κωλώνεις να ρωτήσεις ευθέως και κάπως έτσι, βολευόμαστε σε τσαλακωμένα σεντόνια.

Εσύ λοιπόν, που δεν είσαι και τόσο σίγουρος αν αυτό που θέλει το άλλο άτομο από σένα είναι απλώς ένα άγριο βράδυ, άντε δυο, ήρθε η ώρα να πάρεις μια ανάσα! Απόψε, θα διαβάσεις 10 σημάδια που πολύ πιθανόν να φανερώνουν πως δεν είσαι απλά φακ μπάντι στο μυαλό του. Σήμερα, ίσως λάβεις υπόψιν κάποια πράγματα που μέχρι τώρα άθελά σου αγνοούσες. Είστε ή δεν είστε απλά φακ μπάντις, βρε αδερφέ;

Ιδού η απορία και ιδού και τα σημάδια!

 

1. Θα δεχτεί να κοιμηθεί εκεί

Μετά από το διπλής παρτίδας παιχνίδι σας, που ήταν καλό, -πολύ καλό— προτείνεις να μείνει εκεί. «Πού να τρέχεις μωρέ τώρα μες στα άγρια χαράματα» λες. «Μείνε εδώ απόψε και φεύγεις το πρωί» συμπληρώνεις. Αν δεν αρνηθεί αμέσως σημαίνει πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνει, δε θέλει να το βάλει και στα πόδια. Αν δεχτεί κιόλας, τότε, το πράγμα αλλάζει. Ένα άτομο που θέλει αποκλειστικά το «κρεβάτι σου», δε θα το ήθελε και για νάνι.

 

2. Το επόμενο πρωί δε θα φύγει σαν τον κλέφτη

Ψήθηκε, έμεινε, κοιμήθηκε και ξύπνησε εκεί. Η πρότασή σου έγινε αποδεχτή. Χωρίς βέβαια να ονειρεύεστε το μέλλον, απλώς μετά από μια τόσο καλή παρτίδα, είχατε κι οι δύο ανάγκη από άμεση ξεκούραση. Κι όμως, το επόμενο πρωί ξυπνάς κι είναι ακόμη εκεί, δεν τον απασχολεί να φύγει και με την τσίμπλα στο μάτι. Μη σου πω με τέτοια κωλυσιεργία ίσως τσιμπήσετε και κάτι για πρωινό. Εξάλλου αρκετές θερμίδες χάσατε το προηγούμενο βράδυ! Να μην αναπληρωθούν; Αν δε φύγει σαν κλέφτης λοιπόν το επόμενο πρωί, τότε κάτι μου λέει πως δε σε βλέπει σαν φακ μπάντι και μόνο.

 

 

3. Friend request από φιλαράκι

Εδώ είναι που αρχίζουν να σοβαρεύουν λίγο τα πράγματα. Αν ήσασταν απλά φακ μπάντιζ θα καθόταν να συζητήσει για σένα σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να ξυπνήσεις σήμερα το πρωί και να έχεις αίτημα φιλίας από φιλαράκι του; Άντε να τους έλεγε πως περνάει ωραία τα τελευταία βράδια, αλλά τίποτα σοβαρό. Ούτε όνομα, ούτε προφίλ, ούτε τίποτα. Αν όμως η κόκκινη ειδοποίηση που σου ήρθε σήμερα το πρωί είναι από φιλαράκι του ατόμου αυτού, τότε προφανώς και μίλησε για σένα, με ονόματα και λεπτομέρειες. Αυτό δε σου λέει κάτι; Μη λέμε και τ’ αυτονόητα.

 

4. Ζήλεια μου, Ζήλεια μου

Εντάξει τώρα θα με κάνετε να φανώ γραφική. Αν ψυλλιαστείς πως ενοχλείται με άλλα άτομα που σε περιτριγυρίζουν, αν εκφράζει κι άποψή για ό,τι πλανάται γύρω σου ή αν ενδιαφερθεί και στο τι εντύπωση έχεις εσύ γι’ αυτό το «άλλο άτομο» που έβαλε στο μάτι, τότε να ξέρεις, δεν είναι επειδή του αρέσει και θέλει να μάθει τα νέα του. Είναι επειδή γουστάρει εσένα κι όχι μόνο σαρκικά για κάμποσα βράδια.

 

5. Κάτι θέλει να σου πει και δε το λέει

Δειλία. Η χειρότερη και καταστροφικότερη πράξη. Που δεν είναι πράξη, εδώ που τα λέμε. Αν νιώθεις λοιπόν ότι κάτι θέλει να σου πει αλλά δειλιάζει, τότε προφανώς κι ενδιαφέρεται λίγο παραπάνω για σένα. Απλώς να, αν ξεκινήσατε σαν φακ μπάντις ίσως να φοβάται την απόρριψη. Ίσως να δειλιάζει να πει ότι «ξέρεις μωρό μου, εγώ γουστάρω και το κάτι παραπάνω». Επομένως, αν αισθάνεσαι πως κάτι θέλει να σου πει και δεν το λέει, προφανώς να το κάνει από ανασφάλεια, από άγχος ή ακόμη κι από εγωισμό. Στο κάτω κάτω και εσύ γι’ αυτό δεν απορείς; Επειδή δειλιάζεις να ρωτήσεις ευθέως. Ρωτήστε ντε! Αφού το βλέπετε ότι κι ο άλλος κάτι θέλει να πει αλλά δεν!

 

6. Έχω (καν)ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη!

Εάν ανατρέξεις σε συζητήσεις σας, τι θα βρεις; Μηνύματα μονολεκτικά; Ή μήπως πάνω στην κουβέντα σας, σού εκμυστηρεύτηκε και δύο τρία ( και βάλε κυρ Στέφανε) μυστικά; Μιλάμε για εμπιστοσύνη φανερά τυφλή έτσι; Τι να λέμε τώρα; Άμα σου εμπιστευτεί το άλλο άτομο μυστικά του, τότε σίγουρα σε έχει ψηλά στην υπόληψή του, βαθιά στη καρδιά του και σε σπέσιαλ καταχωρημένη θέση στο μυαλό του.

 

7. Δεν το κάνατε την τελευταία φορά

Μη σε πιάσει πανικός. Δε σε βαρέθηκε. Αντιθέτως. Με το να μην το κάνετε τη τελευταία φορά που συναντηθήκατε σημαίνει πως βαράει ένα κουδουνάκι που λέει πως δεν αποζητά μόνο αυτό από σένα. Σε θέλει και για κουβέντα, σε θέλει και για φαγητό, αρκείται απλώς και στο να σε βλέπει. Η επαφή πλέον, δεν είναι το κύριο μέλημά του. Το βλέπεις το σημάδι έτσι; Δε χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο!

 

8. Ρωτάει τη γνώμη σου για σοβαρά ζητήματα

Εδώ που τα λέμε ούτε εσύ θα ζητούσες τη γνώμη κάποιου που βρισκόσαστε απλώς για να περάσετε όμορφα σ’ ένα δωμάτιο σωστά; Δε θα ρώταγες τη γνώμη του φακ μπάντι σου για θέματα που σε προβληματίζουν! Αυτό το αποζητάς από άτομα που σε νοιάζουν (και σε νοιάζονται ) πραγματικά. Ε, προφανώς και νοιάζεται, έτσι;

 

9. Ώρα κοινής ανησυχίας 

Εδώ που τα λέμε τα φακ μπάντις βολεύονται σε μεταμεσονύχτιες συναντήσεις, εκεί όπου όλα πλέον τελειώνουν και το μόνο που απομένει είναι ένας τελευταίος αναστεναγμός. Αν το 4:00 λοιπόν γίνεται όλο και συχνότερα 16:00 -μη σου πω και νωρίτερα- τότε μάλλον κάτι αλλάζει στο μυαλό του. Γιατί ποια φακ μπάντις βρίσκονται την ώρα του μεσημεριανού ύπνου;

 

10. Μην απορείς που σκέφτομαι πάλι εσένα

Και μόνο για κάτι γρήγορο να σε θέλει εννοείται πως θα σε σκεφτεί! Απλώς να, ξεφεύγουμε από την ταμπέλα του «φακ μπάντι» αν αυτό το «σε σκεφτόμουν» γίνεται όλο και πιο συχνά, χωρίς να αναφέρεται κάπου το «σπίτι μου, σπίτι σου, ή κάπου αλλού»!

 

Μπάντις σκέτα μου, ελπίζω να σας έδωσα λίγη τροφή για σκέψη απόψε αλλά να σας εκμυστηρευτώ κάτι; Οι χύμα ερωτήσεις, οι κατά πρόσωπο, αυτές είναι που θα σας δώσουν τις πραγματικές απαντήσεις! Εγώ ό, τι μπορούσα να κάνω το έκανα.

 

Συντάκτης: Τζένη Άστρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου