«Όνειρο κι αυτό σ ’ αγγίζω και σε χάνω» , αν μπορούσες να μην το χάσεις όμως αυτό το άτομο που ονειρεύτηκες τι θα έκανες; Θα συνέχιζες να κοιμάσαι ή θα ξυπνούσες και θα προσπαθούσες να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα; Η αλήθεια είναι ότι κάποια όνειρα και κυρίως αυτά με πικάντικο περιεχόμενο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ούτε σ’ αυτή αλλά ούτε και στην επόμενη ζωή.  Αυτό ακούστηκε κάπως απαισιόδοξο έτσι; Ας είμαστε ρεαλιστές, αν τουλάχιστον 3 από εμάς δούμε όνειρο ότι κάνουμε κάτι ερωτικό με τον Brad Pitt πόσες πιθανότητες θα έχουμε να πάρει σάρκα κι οστά αυτό το όνειρο;

Συνήθως, με βάση στατιστικές έρευνες τα όνειρα που βλέπουμε το βράδυ κυμαίνονται γύρω στα 4-10 κι η διάρκεια χρόνου τους συνήθως αλλάζει χωρίς όμως να παίρνει πάνω από μία ώρα το κάθε όνειρο. Γενικά τα όνειρα είναι παράγοντας που αναλύουν πολλοί και πολύ, ψάχνοντας σε ονειροκρίτες για ερμηνείες και μηνύματα που μπορεί να κρύβουν.

Τα λίγο πιο πονηρά όνειρα, είναι μια κατηγορία που δύσκολα κάποιοι μπορούν να παραδεχτούν όλοι. Αυτό γιατί μπορεί να έχουν διάφορους πρωταγωνιστές, που ούτε εσύ δε φανταζόσουν ή δε θα έβλεπες ποτέ ερωτικά. χουν τη δική τους ερμηνεία όμως, αναλόγως τους πρωταγωνιστές και τις συνθήκες. Όλοι μας λοιπόν έχουμε ονειρευτεί έστω και μια φορά, ότι κάνουμε κάτι ερωτικό με κάποιον. Ποιος είναι αυτός ο κάποιος όμως και τι σημαίνει το όνειρο που είδαμε μ’ αυτόν; Με ποια ερμηνεία θα ταυτιζόσουν ανάλογα με τον πρωταγωνιστή του ονείρου σου;

 

1. Διάσημο πρόσωπο

Ελάτε, ας μην κρυβόμαστε. Ξέρετε εάν έχετε ονειρευτεί πως στα σεντόνια σας απόψε βρίσκεστε εσείς κι ο αγαπημένος σας, ηθοποιός, τραγουδιστής, μάγειρας, συγγραφέας και δεν ξέρω και εγώ τι, αυτό πάει να πει πως έχετε μια μικρή ας το πούμε υπέρμετρη λατρεία ή θαυμασμό ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο και πως η υποσυνείδητη σκέψη που κάνετε όταν τον βλέπετε κάπου όταν είστε ξύπνιοι, αποθηκεύεται ι εκτονώνεται μετά, κοντά στα ξημερώματα, όταν σας έχει πλακώσει στα’ αλήθεια το πάπλωμα. Επίσης, λέγεται  πως υπάρχει και μια περίπτωση να έχεις μια κλίση στο συγκεκριμένο επάγγελμα του ανθρώπου αυτού.

 

2. Yes Boss!

Το αφεντικό, το σωστό το τίμιο, δεν μπορεί να μην το έχεις ονειρευτεί στο κρεβάτι σου, στη φωτοτυπική μηχανή, στον καναπέ η στο ασανσέρ της εταιρίας. Αν σου αρέσει τότε παρ’ το χαλαρά, η εξήγηση είναι απλή. Το γουστάρεις λιγάκι. Από την άλλη όμως αν είναι ένα άτομο που μπορεί να σου περνάει κι αδιάφορο από κάθε  άποψη, τότε σημαίνει πως ίσως να έχεις χάσει λίγο τον έλεγχο σε διάφορα θέματα της ζωής σου και προσπαθείς κάπως να ορθοποδήσεις ξανά, ανακτώντας τον έλεγχο.

 

3. Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;

Τα όνειρα με έναν άγνωστο, δεν ερμηνεύονται ως προφητικά. Επομένως όχι, δεν είναι ο έρωτας της ζωής σου γι’ αυτό μην αρχίσεις την αναζήτηση αυτού του άγνωστου προσώπου. Η πραγματική ερμηνεία έχει να κάνει με τη στάση ζωής που ακολουθούσες μέχρι τώρα, ζούσες παθητικά κι ήρθε η ώρα αυτό ν’ αλλάξει, δε νομίζεις; Σημάδι είναι! Μην περιμένεις να έρθουν όλα να σε βρουν, κουνήσου κι εσύ λίγο.

 

4. Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά;

Μην πανικοβληθείτε, αλλά υπάρχουν ορισμένα άτομα που τα καυτά όνειρά τους, έχουν ως πρωταγωνιστή ένα συγγενικό τους πρόσωπο. Αυτό δεν ερμηνεύεται ως κάτι κακό ή κάτι αφύσικο, αντιθέτως, η σημασία του ίσως να είναι πιο συναισθηματική αφού πολύ πιθανόν να θέλουν υποσυνείδητα, να φτιάξει και να καλυτερεύσει αυτή η μεταξύ τους σχέση.

 

5. Κάτι φύτρωσε στο κεφάλι σου

Τα πιο συνηθισμένα όνειρα όμως, είν’ αυτά που βλέπουν οι δεσμευμένοι, αυτά τα επτασφράγιστα μυστικά όνειρα τα οποία αν μαθευτούν ποτέ, θα πέσει γερή παντόφλα. Τυχαίνει όμως σε πολλούς, ενώ κοιμούνται με τον σύντροφό τους να ονειρεύονται ότι κάνουν έρωτα με κάποιον άλλον. Καταγράφεσαι στη λίστα με τους απατημένους; Όχι δα, απλώς να, μια ερμηνεία που δίνεται κυρίως σαν συμβουλή είναι πως μάλλον αυτός που βλέπει τέτοιου είδους όνειρα με πρωταγωνιστή κάποιον άλλον, πέρα από τον σύντροφό του, είναι λιγάκι σκεφτικός σε ό, τι αφορά διάφορα ζητήματα της σχέσης, δεν είναι και πολύ ικανοποιημένος κι αντί να το συζητήσει, υποσυνείδητα το μυαλό του τον βάζει στη διαδικασία τέτοιον ονείρων. Επίσης, μια άλλη εκδοχή είναι αυτή του να βλέπεις τον σύντροφό σου με κάποιον άλλον. Αυτό έχει ξεκάθαρη ερμηνεία τη χαμηλή αυτοπεποίθηση που μπορεί να νιώθεις και τις ανασφάλειες που σου δημιουργούνται μέσα από τη σχέση σου.

 

Όλα τα όνειρα λοιπόν έχουν τη δική τους ερμηνεία. Είτε αληθεύει είτε όχι, τίποτα δεν είναι ανεξήγητο, κυρίως τα όνειρα που περιέχουν πολύ καυτά βράδια, αλλά παρ’ όλ’ αυτά παραμένουν όνειρα. Και σε ρωτάω, τελικά ισχύει όντως πως «μόνο στα όνειρα μπορώ να σε αγγίζω»;

Συντάκτης: Τζένη Άστρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου