Το πριν είναι λίγο πολύ σε όλους ίδιο.

Υψηλοί παλμοί, καυτές ανάσες, ανυπομονησία, κάποιοι ξεντύνονται μόνοι τους, κάποιοι ξεντύνουν τους άλλους, άλλοι δεν προλαβαίνουν να ξεντυθούν καν. Φιλιά, χαϊδέματα, -για τους πιο προχωρημένους μερικές ξυλιές- και μετά βουρ στο ψητό.

Μετά το φαγοπότι όμως, δεν αντιδρούν όλοι το ίδιο.

Σε κάποιους πέφτει βαρύ το γεύμα και νιώθουν από ενοχές έως και κατάθλιψη.

Ίσως και να θυμηθούν, έτσι ξαφνικά, ότι έχουν αρχίσει σεξουαλική δίαιτα. Τότε σου ανακοινώνουν με ένοχο βλέμμα και συνοπτικές διαδικασίες πως είχαν υποσχεθεί στον εαυτό τους, ότι κομμένο το fast food! Μαζεύουν άρον άρον τα ρούχα που πέταξαν εκείνη τη στιγμή αδυναμίας και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Στο καλό και ελπίζουμε να σας δούμε σε μια από τις επόμενες λιγούρες σας.

Στην αντίθετη όχθη υπάρχουν οι αχόρταγοι. 

Αυτοί που δεν νοιάζονται μη βαρυστομαχιάσουν, καθώς το «ψητό» τους φάνηκε ορεκτικό.

Αυτοί είναι και πιο τρυφεροί στη λήξη του αγώνα, όχι γιατί σώνει και καλά, τρέφουν αισθήματα, όπως ίσως ελπίζεις, αλλά γιατί ακονίζουν τα δόντια τους για το επόμενο γύρο. Έτσι, δε θα κάνουν περιττές κινήσεις για να μην χάσουν δυνάμεις. Θα συνεχίσουν τις αγκαλιές, θα κάνουν ένα τσιγάρο και θα μπουν στο γήπεδο για το δεύτερο ή και τρίτο ημίχρονο.

Ξέρω, ξέρω είναι και αυτοί που ο αγώνας τους άνοιξε την όρεξη και ζητούν να αναπληρώσουν, όχι μόνο τα υγρά που έχασαν, αλλά και τις θερμίδες που έκαψαν. Αυτοί θέλουν να πάνε επειγόντως στο ψυγείο.

Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς αν είναι λίγο ντροπαλοί και βρίσκονται εκτός έδρας είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.  Αν διακρίνεις έναν εκνευρισμό άνευ προηγουμένου, ίσως να μην είναι ο φόβος της δέσμευσης… Πρόκειται για πείνα. Ισχύει εδώ αυτό που λένε, κυρίως για τους άντρες, ότι είναι απλά όντα και όταν δε θέλουν sex, πεινάνε. Οπότε αν δεν τον βλέπεις ερεθισμένο, φτιάξ’ του ένα σάντουιτς.

Στις γυναίκες πάλι παίζουν ρόλο τα υποκατάστατα, γιατί αν πεινάει και λιγουρεύεται κάτι αλμυρό (πίτσα, μακαρόνια, ομελέτα), τότε το πιθανότερο είναι ότι έχεις κάνει καλά τη δουλειά σου και έκαψε πολλές θερμίδες που πρέπει να αναπληρώσει. Αν όμως μετά το sex την τσακώσεις να τρώει σοκολάτα (σεσημασμένο υποκατάστατο), καλά θα κάνεις να της την πάρεις από το χέρι και να της δώσεις το the real thing.

Δεν το μαθαίνεις από εμάς: Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μετά το sex κοιμάται. Ενίοτε ροχαλίζει κιόλας. Αν πρόκειται για τρυφερές υπάρξεις, μπορεί να σε κρατούν αγκαλιά όσο κοιμούνται και ένα σαλάκι τους να στάζει επάνω σου. Κάποιοι γυρίζουν και πλευρό.

Και όχι δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί. Κάποιοι μετά το sex γυρίζουν σελίδα, είτε γιατί το είχαν απωθημένο και τώρα τέλειωσε το challenge, είτε γιατί αλλιώς το είχαν φανταστεί και αλλιώς το πράγμα τους προκύπτει.

Η νέα μόδα ωθεί άλλους μετά το sex να τραβάνε selfie και να την ανεβάζουν στα social media, προκειμένου να ενημερώσουν τα πλήθη για τις επιδόσεις τους. Η φωτογραφία μπορεί να περιλαμβάνει και εσένα ή μπορεί και να είναι πιο ιδιωτική. Ό,τι και να συμβαίνει καλό είναι να θέσεις τα όρια σου…

Αν για παράδειγμα κάνει check in πάνω ή μέσα στο γεννητικό σου όργανο, οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις τουλάχιστον block σε αυτή τη σχέση.

Μια άλλη συνήθεια after sex, που ανήκει στο γυναικείο φύλο κυρίως, έχει να κάνει με το επονομαζόμενο σύνδρομο της φωλιάς. Η μέχρι τότε cool γυναικεία ύπαρξη που έχεις  δίπλα σου, μόλις οι σφυγμοί της πέσουν στους κανονικούς τους ρυθμούς, μεταμορφώνεται ξαφνικά στην καλή νοικοκυρά που είναι δούλα και κυρά.

Θέλει να εξαφανιστείς δια μαγείας για να καθαρίσει, να τακτοποιήσει, να αλλάξει τα σεντόνια, να διπλώσει τα ρούχα, να πάρει και τα σοβατεπί βρε αδερφέ… Μην το σκέφτεσαι πολύ θα βγάλει το Άζαξ και θα σε κάνει αόρατο!

Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που αμέσως μετά το sex κάνουν μπάνιο για να ξεπλύνουν την αμαρτία.

Το ‘χουν δει επανειλημμένως και στο σινεμά, όπου οι πρωταγωνιστές σκέφτονται κάτω από το ντους με ανοιχτό το στόμα και τεντωμένο το λαιμό. Αν καθυστερεί να βγει από το μπάνιο μπορεί να συμβούν δύο τινά: Είτε περιμένει να μπεις και εσύ μαζί στο ντους να συνεχίσετε το θεάρεστον έργο σας, είτε έχει πηδήξει από το παραθυράκι του μπάνιου γιατί δεν θέλει να σε αντικρύσει ποτέ πια. Ό,τι και αν συμβαίνει πρέπει να βιαστείς. 

Στην πρώτη περίπτωση, επειδή ο δικός σου θερμοσίφωνας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν στα studios της Universal και μέχρι να πάρεις την απόφαση θα τελειώσει το ζεστό νερό και θα σας μείνει στη μέση η φαντασίωση. Στη δεύτερη περίπτωση, οφείλεις επίσης να μπουκάρεις γιατί αυτό το sex δεν θα το πληρώσεις μόνο συναισθηματικά, αλλά και πολύ ακριβά στον επόμενο λογαριασμό της EΥΔΑΠ.

 

Συντάκτης: Ράινα Μελισσηνού