Συνήθεια των τελευταίων εποχών αντί ν’ αρραβωνιάζονται, τα ζευγάρια να κάνουν το ίδιο τατουάζ. Τα couple tattoo, είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό σχέδιο ζωγραφισμένο στο σώμα σου. Σηματοδοτούν ότι πιστεύεις πως ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου είναι αυτός με τον οποίο θα ήθελες να περάσεις όλη σου τη ζωή, ότι δεν τον αντιμετωπίζεις ως εφήμερο ή περαστικό. Κάποια άτομα αγχώνονται και μόνο στην ιδέα να περάσουν όλη τους τη ζωή με ένα άτομο, αλλά άλλοι αποφασίζουν να αφήσουν ένα αποτύπωμα στο δέρμα τους, που θα τους θυμίζει το σύντροφό τους συνεχώς. Αν σκεφτόσουν κι εσύ να κλείσεις ραντεβού σε κάποιο στούντιο και να κάνεις το ίδιο τατουάζ με το ταίρι σου, εύχομαι μετά το 10λογο που ακολουθεί να αλλάξεις γνώμη.

1. Μπορεί να μετανιώσεις το σχέδιο

Τα σχέδια για couple tattoo είναι πάρα πολλά. Ξεκινάς κάνοντας μια σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο και οι διαφορετικές επιλογές σου ‘χουν ήδη θυμίσει πόσο αναποφάσιστος είσαι σε απλά καθημερινά ζητήματα της καθημερινότητας, πόσο μάλλον σε κάτι το οποίο απαιτεί μονιμότητα. Οι επιλογές σου αρκετές, μα αν κάποια χρόνια μετά δεν ταιριάζουν με τον τότε χαρακτήρα και το στιλ σου;

2. Είναι κάτι περισσότερο από δέσμευση

Αν σκέφτεσαι να κάνετε από ένα τατουάζ εσύ και το ταίρι σου, μην ξεχνάς πως δερματοστιξία δε σβήνει αν αλλάξεις γνώμη ένα πρωί, αλλά μένει μια ζωή. Είναι σαν όρκος αιώνιας αγάπης, συμβολίζει πολλά περισσότερα κι απ’ την πιο γλυκιά ερωτική εξομολόγηση. Είσαι έτοιμος να πεις  «σ’ αγαπώ» χωρίς λέξεις;

3. Δεν είναι οικονομικό

Μην πιστέψεις ότι το τατουάζ είναι φτηνό ή πιο οικονομικό απ’ το ανταλλάξετε βέρες. Αν τελικά επιλέξεις να το κάνεις, κάνε έρευνα αγοράς και μην επιλέξεις στην τύχη ένα οποιοδήποτε στούντιο.

4. Το σχέδιο μπορεί να μην ταιριάζει με την δουλειά σου

Υπάρχει ακόμα το κοινωνικό στίγμα και πολλοί πιστεύουν πως τα άτομα με τατουάζ δεν εμπνέουν και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Χάνουν τη σοβαρότητά τους και όσοι δεν είναι υπέρ των τατουάζ, τους κοιτάνε περίεργα. Αν το αφεντικό σου ή οι συνάδελφοί σου ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία, σίγουρα δε θα περάσεις όμορφα στη δουλειά.

5. Οι φίλοι σου θα σε δουλεύουν

Μπορεί να είσαι απ’ αυτούς που δεν του νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, αλλά ούτε και οι φίλοι σου; Δε θα περάσει απαρατήρητη η πεταλουδίτσα στο δάχτυλό σου, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα γλυτώσεις τα πειράγματα και τον τίτλο του ερωτιάρη της παρέας.

6. Μπορεί να μην μπορείς να το υποστηρίξεις

Δεν είναι του στιλ σου, βρε παιδί μου, δεν σου ταιριάζει. Δεν πάει με τα ρούχα και την προσωπικότητά σου. Φαίνεται πάνω σου σαν ξένο.

7. Μπορεί να το μετανιώσεις

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αλλάξει κάτι ανάμεσα σε σένα και το σύντροφό σου για να μετανιώσεις. Ίσως απλώς να καταλάβεις ότι από μέρους σου η κίνηση αυτή ήταν επιπόλαια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπιέστε πλέον το ίδιο.

8.  «Κοίτα τι έχω κάνει εγώ για σένα» 

Μια ατάκα που θα σου χτυπάει σε κάθε σας τσακωμό για να καταφέρει να βρει δίκιο, όσο άδικο και αν έχει τελικά. Ίσως να είναι κάτι που δεν ήθελε να κάνει στην πραγματικότητα και απλά το έκανε για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει, να είναι χειριστικός απέναντί σου και να σου δείξει ότι μπορεί να φτάσει σε υπερβολές για τον έρωτά σας.

9.Τι θα πουν οι γονείς σου;

Περιμένουν τόσα χρόνια να σε καμαρώσουν νυφούλα ή γαμπρό και τώρα εσύ θα τους χαλάσεις τα όνειρα; Σε πολλούς γονείς δεν αρέσουν τα μοδάτα τατουάζ και ξέρεις πολύ καλά αν ότι είναι παλιάς κοπής άνθρωποι καιπατροπαράδοτοι, δε θα σταματήσουν να γκρινιάζουν αν δεν περάσετε βέρες.

10. Μπορεί να χωρίσετε

Ίσως να αγαπιέστε πολύ και τώρα να παθαίνετε ο ένας για τον άλλον. Δεν θέλετε ούτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο του χωρισμού, αλλά ποιος θέλει; Πολλές φορές οι σχέσεις καταλήγουν διαφορετικά απ’ ότι είχαμε φανταστεί αρχικά. Αν οι δρόμοι σας χωρίσουν, ένα couple tattoo δεν μπορείς να το πετάξεις τόσο εύκολα όσο ένα δαχτυλίδι. Θα βρίσκεται μονίμως στο σώμα σου να σου θυμίζει αυτόν τον άνθρωπο και όσα περάσατε.

Αν δεν έχεις αλλάξει ακόμα γνώμη και συνεχίζεις να θέλεις εσύ και το ταίρι σου να επιλέξετε ένα σχέδιο που θα σας ενώσει περισσότερο, τότε δεν έχετε τίποτα παραπάνω να κάνετε απ’ το να βρείτε ένα καλό στούντιο τατουάζ. Από την άλλη αν κατάφερα να σου αλλάξω γνώμη τόσο εύκολα, τότε δεν ήσουν ποτέ σίγουρος μέσα σου γι΄αυτό το μεγάλο βήμα. Αυτό, όμως, θα μείνει μεταξύ μας!

 

Συντάκτης: Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.