pillow1668

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα είναι τα παιδιά σας; Αν θα έχει τα μάτια σου, αν θα πάρει το χαμόγελό του; Αν θα της μοιάζει, αν θα ‘χουν παρόμοιο χρώμα μαλλιών; Είναι τόσα πολλά που χωρίς πολλή σκέψη βγαίνουν από το στόμα σου όταν γνωρίσεις τον ιδανικό άνθρωπο. Θες να πάρει τα μάτια σου, τα πράσινα, και τα δικά σου τα μακριά μαλλιά. Έχετε μοιράσει στο περίπου τα χαρακτηριστικά που θα κλέψει απ’ τον καθένα ο απόγονός σας. Όλες αυτές οι σκέψεις που δε σας τρομάζουν καν σαν ιδέα και τις μοιράζεστε ο ένας με τον άλλον, δίπλα σε κάποιον άλλο σύντροφο ίσως να μη σας είχαν περάσει καν απ’ το μυαλό.

Μέχρι και ονόματα έχετε σκεφτεί. Μην αφήσετε κανέναν παραπονεμένο. Θέλετε να επιλέξετε κάτι ξεχωριστό, αλλά ταυτόχρονα να μη δυσαρεστηθούν οι παππούδες. Η λύση λοιπόν είναι το διπλό όνομα, το οποίο βεβαία είναι και της μόδας. Είναι ο άνθρωπός αυτός που σε κάνει να λες μεγάλες κουβέντες. Να σκέφτεσαι κάθε πιθανό σενάριο γύρω από την εγκυμοσύνη. Ακόμα και την χειρότερη εκδοχή, αυτή που δε θα μπορεί ένας από τους δυο σας να κάνει παιδί. Ίσως να μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα σιωπηλοί, μα και πάλι, χωρίς χάσιμο χρόνου, θα συζητήσετε περί υιοθεσίας. Μπορεί να βρεθεί τυχαία μπροστά σας κάποιο βίντεο με μωράκια, άλλα αμέσως θα γελάσετε και θα πείτε δυνατά πως το δικό σας θα είναι πιο όμορφο και πιο χαριτωμένο. Και μεταξύ μας, αυτή είναι η αλήθεια. Η ιδέα του να κάνετε ένα παιδί, το παιδί σας, μπορεί να φαίνεται υπέροχη, μα είστε και οι δυο αγχωμένοι. Αρχίζετε να αναρωτιέστε αν θα είστε καλοί γονείς, αν θα χαλάτε του χατίρια και αν κάποιος απ’ τους δυο θα ‘ναι ο καλός κι ο άλλος ο κακός της υπόθεσης.

«Αν είναι κοριτσάκι θα αγαπάει περισσότερο εσένα. Αν είναι αγοράκι σου λέει τα μυστικά του. Θα γίνεις η καλύτερη μαμά. Θα είσαι ο πατέρας που θα ζηλεύουν όλοι.». Πολλά τα σενάρια που κάνετε ενώ είστε αγκαλιά. Αψηφώντας οτιδήποτε, ακόμα και τον όρκο σας πάνω σε μεγάλο μεθύσι πως θα ‘στε αιώνια εργένηδες. Δε σε ενδιαφέρουν πλέον αυτά, τα θεωρείς ακόμα και χαζομάρες, ανωριμότητες της ηλικίας (ακόμα και αν ο όρκος έχει δοθεί πολύ πρόσφατα). Είναι ο άνθρωπός σου και θέλεις να κάνεις μαζί του παιδιά. Όχι πολλά, δε σε νοιάζει ο αριθμός, θέλεις απλώς να είναι δικά σας, να σας μοιάζουν, να σας πειράζουν και πάνω στα νευρά τους να υποστηρίζουν πως αγαπάνε περισσότερο το σύντροφό σου. Ωραία τα όνειρα, πόσο μάλλον όταν γίνονται από κοινού. Αργά το βράδυ, την ώρα που γυαλίζουν τα μάτια σας. Να λέτε τα μεγαλύτερα «σ’ αγαπώ» και να τα εννοείται. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης από το να σου πει ότι θέλει τα παιδιά σου και να το εννοεί.

Όλα στην ώρα τους, λοιπόν, κι αν είστε και οι δυο τόσο σίγουροι για τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει να είναι δίπλα σας, τότε δεν έχετε παρά να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή να κάνετε το μωράκι σας. Πριν έρθει όμως αυτή η στιγμή, ζήστε τον έρωτά σας, κάντε χαζομάρες γιατί μετά με ένα παιδί το μόνο σίγουρο είναι πως οι ευθύνες θα είναι περισσότερες. 

Συντάκτης: Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!