paul1042

Μπορεί οι ώρες που δουλεύετε να μη συμβαδίζουν, τα ωράριά σας να απέχουν, αλλά όταν σας δίνεται η ευκαιρία, εκμεταλλευτείτε την και περάστε μια ολόκληρη μέρα μαζί. Απ’ το πρωί ως το επόμενο ξημέρωμά της. Κι αν δε συγχρονιστούν οι άδειες και τα ρεπό, σκαρφιστείτε μια δικαιολογία να μην πάτε στη δουλειά, χαρίστε τη ζαβολιά αυτή στο ταίρι σας και χαρείτε τη μέρα σας.

Ένα εικοσιτετράωρο με τον άνθρωπό σας, με ‘κείνον που σας επιλέγει ακόμα κι όταν ξυπνάτε στραβά, που σας αγαπά λίγο παραπάνω τα πρωινά που ξυπνάτε στραβά, κάνοντας ό,τι μπορεί για να ισιώσει τη διάθεσή σας. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο το να μπορέσεις να αδειάσεις εντελώς μια μέρα σου για να καταφέρεις να την αφιερώσεις σ’ ένα μόνο πρόσωπο, αλλά με λίγη προσπάθεια, μερικές αναβολές και κάποια λευκά ψεματάκια θα καταφέρετε να κρατηθείτε μακριά από φίλους, συγγενείς, συναδέλφους κι υποχρεώσεις.

Ένα εικοσιτετράωρο, λοιπόν, μόνο για δύο. Κι αν πάει καιρός απ’ την τελευταία αντίστοιχη φορά είναι τόσα πολλά αυτά που θα θέλετε να κάνετε και τόσο λίγες οι ώρες που έχετε.

Βόλτα στο βουνό ή και στην παραλία. Φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο ή ακόμα και σε κάποιο κουτούκι με ορχήστρα και κρασί. Θέατρο ή μπορεί και σινεμά. Καφέ ή ίσως και μια μπίρα στο χέρι και μουσική απ’ το κασετόφωνο του αυτοκινήτου, κάπου ψηλά με θέα. Μέρες όμορφες, γεμάτες, φωτεινές, ανεξαρτήτως λιακάδας ή συννεφιάς. Μέρες που όταν βραδιάζει, ξαπλώνεις δίπλα στον άνθρωπό σου και χαμογελάς, μέρες ολόδικές σας.

Δώστε μια μέρα ο ένας στον άλλον, να γνωριστείτε καλύτερα, να συστηθείτε απ’ την αρχή, να σου μιλήσει για κάθε του κρυφό μυστικό, να του μιλήσεις για λάθη και πάθη. Να του χαρίσεις 24 ώρες γεμάτες με κάθε πλευρά του εαυτού σου. Να σου προσφέρει κάθε πτυχή του. Περάστε τη μέρα σας μαζί και δείτε το κάθε λεπτό σαν ευκαιρία για να ερωτευτείτε ξανά, για έναν ακόμη λόγο ή για πολλούς παραπάνω.

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί τι θα κάνετε αυτή τη μέρα, πού θα την περάσετε, πώς θα την ξοδέψετε, για να κρατήσει όσο γίνεται παραπάνω; Τα πάντα έχεις σχεδιάσει στο μυαλό σου, με απόλυτη λεπτομέρεια. «Πειραματική μαγειρική» στο σπίτι σου, να φοράτε ποδιά και να παίζετε με τα αλεύρια σαν παιδιά, να γελάς με τις γκριμάτσες του κι εκείνος με τις δικές σου. Να γελάει, και να βλέπεις μπροστά σου γιατί επέλεξες αυτόν τον άνθρωπο, να θυμάσαι γιατί τον ερωτεύτηκες, τι σ’ έκανε να τον αγαπήσεις τόσο.

Να κλείσετε ο ένας τα μάτια του άλλου και να βρείτε τα δικά σας παιχνίδια, με τους όρους και τους κανόνες που θα βάλετε εσείς και ν’ αφεθείτε στη μαγεία της μέρας αυτής, που όσα προγράμματα κι αν φτιάξετε, πάντα στο τέλος θα απολαμβάνετε τον αυθορμητισμό σας. Κι όταν πια κουραστείτε απ’ τα γαργαλητά και τα πειράγματα, να κάνετε ο ένας στον άλλον μασάζ, να χαλαρώσετε στον καναπέ με την τηλεόραση ξεχασμένη σε κάποιο κανάλι που θα παίζει μια ασπρόμαυρη ταινία.

Αγκαλιαστείτε, παραδοθείτε στην ασφάλεια του δικού σας «μαζί». Φιληθείτε με πάθος, όπως δεν έχετε ξαναφιληθεί. Πείτε αλήθειες, χτίστε αναμνήσεις. Κλείστε τη μέρα μ’ ένα «σ’ αγαπάω», μια επιβεβαίωση πως μαζί περνάτε καλά κάθε φορά, ακόμα κι αν δε βγείτε καν απ’ το δωμάτιο.

Οι επιλογές που έχετε πολλές κι όλη η μέρα δικιά σας για να κάνετε ό,τι μόνο εσείς θέλετε, μόνο για εσάς τους δύο. Ακόμα κι αν δε συγκατοικείτε, να προσπαθείτε να περνάτε κάποιες μέρες ολόκληρες, μέρες αφιερωμένες στον έρωτά σας. Μέρες που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για την επόμενη φορά. Να φτιάχνετε μέρες που να ‘ναι αφιερωμένες ολοκληρωτικά σε εσάς!

Συντάκτης: Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Κάνε το πιο ξεχωριστό δώρο στον άνθρωπό σου!

Σφράγισε την ιστορία σας μέσα σε λέξεις και κάνε τον έρωτά σας αιώνιο.