Να σε κοιτάω σαν την πρώτη φορά και να τρώω το ίδιο κόλλημα. Εκεί κρύβεται όλη μαγεία, σε αυτόν ακριβώς το στίχο από κάποιο τραγούδι που τυχαία μου είχαν βάλει πρόσφατα να ακούσω και συγκράτησα μονάχα αυτό το στίχο. Με έβαλε σε σκέψεις, άραγε πόσο σωστό είναι; Πόσο ιδανικό ακούγεται στα αφτιά μας να ξέρουμε ότι θα καψουρευόμαστε συνέχεια το ίδιο πρόσωπο. Δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω αν ξέρεις ότι ο σύντροφός σου σε ερωτεύεται κάθε μέρα σαν την πρώτη φορά, ξανά και ξανά σαν να σε γνώρισε τώρα. Είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, βλέπεις τη σπίθα στο βλέμμα κάθε φορά που σε κοιτάει και τα χείλη του/της παρέα με τα μάτια σου χαμογελάνε. Νιώθεις ό,τι νιώθει, όσα ίσως προσπαθεί να κρύψει για να μη στα αποκαλύψει όλα με μιας.

Είναι απίστευτα δύσκολο να κρατάς τον εγκέφαλο ενός ερωτευμένου σε εγρήγορση. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να μη σε βαρεθεί. Γοητεία είναι να μην μπορείς να κρύψεις από το ταίρι σου ότι λιώνεις για τα δυο του μάτια και ότι κάθε φορά που τον/την βλέπεις τρως το ίδιο σκάλωμα. Θες όμως να φαίνεσαι ο σοβαρός της σχέσης, αυτός που πατάει σταθερά στα πόδια του, φοβάσαι μη σε θεωρήσει δεδομένο και σταματήσει να τρώει φλασιές μαζί σου. Μα η λάμψη που κάνουν τα μάτια όταν γυαλίζουν δε σου αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες.

Σε κοιτάει, χαμογελάει και αλλάζει όλο το πρόσωπο. Αλλάζει και η δική σου διάθεση βλέποντάς το. Το κάνει τόσο απροκάλυπτα, δε φοβάται μην πληγωθεί, δεν τον/την νοιάζει. Δεν αφήνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις να τριβελίζουν το μυαλό. Φανερώνεται, σου δίνει το ελεύθερο να το δείξεις και εσύ, σου υπενθυμίζει με τον τρόπο αυτό ότι ζούμε μια φορά και οι ευκαιρίες αν χαθούν δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Σε κοιτάει σαν την πρώτη φορά και τρώει το ίδιο κόλλημα, δεν το κρύβει και με το δικό του τρόπο ίσως και να σε ευχαριστεί που του έμαθες πόσο όμορφα νιώθεις όταν το κάνεις αυτό.

Να τον/την βλέπεις και εσύ σαν την πρώτη φορά και να τρως ξανά και ξανά το ίδιο κόλλημα. Και αν δεν αξίζει, μη σκας. Αργά ή γρήγορα θα το ανακαλύψεις, απλώς εκείνη τη στιγμή το γούσταρες και το έκανες. Μη σε κρατάει πίσω ο φόβος, άνοιξε τα χαρτιά σου και δώσε ό,τι έχεις στο ταίρι σου. Δείξε πόσο ερωτευμένος είσαι, για μια φορά κοίτα τον/την κι εσύ σαν πεντάχρονο παιδάκι στα μάτια και άσε να δει και την δική σου σπίθα στο βλέμμα σου. Εξάλλου αυτό που κρατάει ζωντανή μια σχέση είναι το να παραμένει το πάθος και η φλόγα ανάμεσά σας. Ερωτεύεσαι τον ίδιο άνθρωπο μέρα με τη μέρα, ξανά και ξανά. Τον ίδιο άνθρωπο. Τον άνθρωπό σου.

Συντάκτης: Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.