Μπορεί να ‘χει τύχει και σε σένα να έχεις πάθει την πλάκα σου με έναν φίλο φίλου, φίλη φίλης, με πελάτη που έρχεται καθημερινά στο μαγαζί που εργάζεσαι, με κάποιον, δηλαδή, που δεν έχεις άμεση σύνδεση με το περιβάλλον του. Τι κάνεις όμως όταν θες να μάθεις τι παίζει στην ερωτική του/της ζωή πριν κάνεις κίνηση; Ρωτάς μανιωδώς όποιον μπορεί να σου φανεί έστω και λίγο χρήσιμος. Όμως αν αυτό που θα σου πουν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Αν είναι σε σχέση αλλά θέλει να το λήξει γιατί δεν περνάει καλά; Αν είναι ελεύθερος/η αλλά κολλημένος/η και δεν έχει μάτια γι’ άλλο πρόσωπο πέρα από το συγκεκριμένο; Το να μάθεις τι παίζει πριν την προσέγγιση, μπορεί μεν να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, αλλά ίσως σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

Μπορεί να έχετε μόνο τα τυπικά, μα κατάφερε να σου τραβήξει ο ενδιαφέρον. Θες να μάθεις για τη ζωή του/της γενικά, αλλά και ειδικά. Τι γίνεται, έχει σχέση; Δεν μπορείς να ρωτήσεις ξεκάθαρα, γι’ αυτό επιλέγεις να ψαχτείς λίγο. Τα social media είναι ο νούμερο ένα μαρτυριάρης στον εικοστό πρώτο αιώνα, δε θέλει πολλή σκέψη. Ξεκινάς λοιπόν με ένα αίτημα σε Facebook ώστε να μπορέσεις να αποκτήσεις πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες, αφού θα είστε πλέον φίλοι. Στη συνέχεια τον/την ακολουθείς στο instagram, ώστε να δεις αν υπάρχουν κοινές φωτογραφίες με ταίρι που να επιβεβαιώνουν ότι είναι σε σχέση. Δε βρίσκεις κάτι αξιοσημείωτο και συνεχίζεις το ψάξιμο μήπως και ‘χει ανεβάσει κάποιο quote για να καταλάβεις αν είναι χωρισμένος/η, κολλημένος/η με πρόσωπο του παρελθόντος ή έτοιμος/η για νέα αρχή.

Σίγουρα όποιον και αν ρωτήσεις, ό,τι και αν σου πει, ό,τι κι αν βρεις μόνος/η σου, οποιαδήποτε πληροφορία ανακαλύψει ο πράκτορας που κρύβεις μέσα σου, δεν είναι αξιόπιστη. Δε σημαίνει ότι ισχύει, ότι είναι πραγματικότητα. Μπορεί να έχεις κάνει άνω κάτω όλο το διαδίκτυο, μπορεί να έχεις ρωτήσει κοινούς γνωστούς, αλλά σου λείπει μια ξεκάθαρη απάντηση. «Ελεύθερος/η;». Πρέπει να λάβεις πιο δραστικά μέτρα για να φτάσεις στη λύση του μυστηρίου. Μην το πολυσκεφτείς, η λύση είναι μία και θέλει θάρρος και θράσος. Πρέπει να μάθεις, ρωτώντας το ίδιο το πρόσωπο. Εννοείται πως δεν θα ρωτήσεις με το καλημέρα σας, αλλά μπορείς να βρεις μια δικαιολογία, να στείλεις μήνυμα στα social, να πιάσετε κουβέντα, και έπειτα να αποφασίσεις αν θα επιδιώξεις να βγείτε και να μάθεις με τον τρόπο σου από κοντά ή αν θα φέρεις προς τα κει τη συζήτηση μέσα από μηνύματα.

Βρες τους δικούς σου μοναδικούς τρόπους να φλερτάρεις, έστω κι αν μάθεις στο τέλος ότι δεν είναι ελεύθερο πουλί και δε θα μπορέσει να γίνεις δικός/ή σου. Φλέρταρε όσο μπορείς, μάθε πράγματα για τους ανθρώπους γύρω σου, για όποιο πρόσωπο σε ενδιαφέρει, συζητώντας μαζί του/της, και μην προσπαθείς να γίνεις Σέρλοκ Χολμς ψάχνοντας όλο και περισσότερες έτοιμες πληροφορίες! 

 

Συντάκτης: Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.