Γνωριστήκατε πρόσφατα, μιλάτε συνεχώς καθημερινά, αλλά ακόμη δεν έχεις ξεκάθαρα σημάδια για το τι συμβαίνει. Έχετε ένα “situationship” μην προσδιορισμένο και ασαφές. Όπως λέει και η Αννούλα στο νέο της άσμα με τίτλο «Χρυσόψαρα»:

«Μια ζωή στο κινητό με έχεις να μιλάω
έχω εξουθενωθεί να το συζητάω
στο περίμενε ξανά και όλο θα βρεθούμε
τέρμα φίλε μου ως εδώ
δε θα τρελαθούμε…»

Έτσι και το άτομο σου ενδιαφέρει. Κι εσύ αρχίζεις το overthinking, τις ατέλειωτες συζητήσεις με τους κολλητούς και τις υπεραναλύσεις. Για να μην κάθεσαι και σκας (μη σκας και τους κολλητούς δηλαδή), θα τα αναλύσουμε μαζί όλα. Αν έχει αυτά τα σημάδια, τότε να ξέρεις πως την έχει πατήσει για τα καλά με την πάρτη σου.

 

1. Μια όμορφη μέρα ξεκινάει μια «καλημέρα»! Έτσι κι όταν βλέπεις στο κινητό σου τέτοιο μήνυμα, σημαίνει ότι πρώτα εσένα σκέφτεται όταν ξυπνάει, οπότε για εμάς είναι καλό σημάδι! Αν σου στέλνει δε και καληνύχτες με emoji και τα συναφή, ακόμη καλύτερα! Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

 

2. Σου κάνει like πάντα στις ιστορίες σου στο Instagram – ακόμη κι όταν ανεβάζεις άκυρα και κουλά πράγματα καθημερινότητας – και τις περισσότερες φορές, τις σχολιάζει με ατάκες για να ξεκινήσει συζήτηση. Φυσικά σου κάνει αντιδράσεις σε ιστορίες που εμπεριέχουν φωτογραφίες σου με καρδούλα ή φωτιά.

 

3. Δε σε αφήνει στο «διαβάστηκε». Εδώ προσοχή όμως. Όταν λέω δε σε αφήνει στο «διαβάστηκε», εννοώ σχετικά με κάτι που ρώτησες, κάτι δηλαδή που είναι άξιο ανταπόκρισης και συνέχισης της συζήτησης. Αν διαβάζει το μήνυμα σου και δεν απαντάει μέσα στις επόμενες τέσσερις ώρες, τότε φίλε μου κάτι γίνεται. Όλοι έχουμε άμεση πρόσβαση στα κινητά μας, εκτός αν πραγματικά έχει συμβεί κάτι ή γνωρίζουμε εξαρχής ότι βρίσκεται στη δουλειά.

 

4. Θυμάται από τις συζητήσεις σας σημαντικές λεπτομέρειες για εσένα και για τη ζωή σου. Για παράδειγμα όταν σου λέει «Κάθε φορά που τρώω σοκολάτα, σε σκέφτομαι…» ή «Κάθε φορά που ακούω το τάδε τραγούδι σε σκέφτομαι», σημαίνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για εσένα.

 

5. Όλα σε θυμίζουν. Κάτι που είδε ή άκουσε και σε αφορά είναι θέμα συζήτησης στα μηνύματα που σου στέλνει. Αυτό ξεκάθαρα δείχνει ότι σε σκέφτεται πολλές φορές μες στην ημέρα.

 

6. Σε έχει βάλει στους «Στενούς φίλους» στο Instagram. Με αυτήν την κίνηση δείχνει ότι είσαι ένα άτομο που νιώθει οικεία και που ό,τι ανεβάζει εκεί θέλει να έχεις πρόσβαση και να το βλέπεις. Είναι μια κίνηση που δείχνει ότι θέλει να σε βάλει περισσότερο στην καθημερινότητά του!

 

7. Σου προτείνει να βγείτε, να κάνετε πράγματα μαζί. Κάνει σχέδια δηλαδή, με βάση τα κοινά σας ενδιαφέροντα. Δε μένει μόνο στα λόγια, αλλά παίρνει πρωτοβουλίες και κάνει προτάσεις.

 

8. Έχει μιλήσει στους φίλους του ή σε κοινούς γνωστούς σας για σένα με κάθε λεπτομέρεια και όλα δείχνουν ξεκάθαρα ότι μόνο εσύ στη σκέψη του! Φίλοι ή γνωστοί αναφέρουν ότι σε ανέδειξε σε μια συζήτηση, υποδεικνύοντας ότι είσαι παρόν στις σκέψεις και στις συζητήσεις του, ακόμη και στην απουσία σου!

 

Πέρα από τα παραπάνω σημάδια βέβαια, ο μόνος τρόπος να κατανοήσεις αν ενδιαφέρεται και σε σκέφτεται πραγματικά, είναι όταν συζητάτε από κοντά, αν σε κοιτάζει και χαμογελάει, αν σε αγγίζει την ώρα που μιλάτε, αν τα λόγια του/της εμπεριέχουν συναίσθημα. Το πιο βασικό από όλα όμως είναι τα μάτια. Κοιτάζοντας στα μάτια ενός ανθρώπου θα διαπιστώσεις όλα όσα νιώθει για εσένα.

Συντάκτης: Δήμητρα Τανού
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη