dafs

Η πληροφορία πρέπει να είναι ξεκάθαρη σήμερα και δε χωρά προλόγους. Είναι άβολο όταν μιλάς με το φλερτ/σχέση/wannabe σχέση/wannabe κρεβάτι και ξαφνικά ζητάς να σου στείλει μία φωτογραφία. Στην περίπτωση που θεωρείς ότι αυτό θ’ απογειώσει τη συζήτηση, το ενδιαφέρον και τη λίμπιντο, σου έχω νέα: Προκαλεί ακριβώς το αντίθετο, ξενερώνει. Εγώ στα λέω για να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου την επόμενη φορά που θα έχεις αυτήν τη φαεινή ιδέα.

Κάπου εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αναφέρομαι μόνο σε γυμνές/ημίγυμνες/σέξι φωτογραφίες, αλλά και σε απλές, καθημερινές πόζες και στιγμές. Το πρόβλημα είναι η πρόταση σαν πρόταση «στείλε μου μία φώτο σου» και όχι τόσο το περιεχόμενο. Φυσικά όταν χωρίς κανένα λόγο, αιτία κι αφορμή ζητηθεί μία πονηρή -είναι αστείος αυτός ο χαρακτηρισμός, αλλά ας τον κρατήσουμε- φωτογραφία καθόλου δεν ανάβει το κέφι, αλλά το ρίχνει. Καλά δε συζητώ για την περίπτωση που η άλλη πλευρά δε στείλει τελικά, γιατί για οποιονδήποτε λόγο δε γουστάρει και ο άλλος επιμένει, εκεί το ντεκαβλέ έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ και μιλάμε για πλήρη αποτυχία και ξενέρωμα.

Σε χαλάει ακόμα κι αν στείλεις μία σέλφι σου, γιατί έτσι σου ‘ρθε, είτε γιατί είχες βάλει ωραία το eyeliner και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μοιραστείς, είτε γιατί το καινούριο σου φούτερ τα σπάει και ήθελες να το φλεξάρεις. Ακόμα κι αν εσύ έχεις στείλει κάτι και μετά σου ζητηθεί και κάτι ακόμα και κάτι ακόμα, ε, σου τη χαλάει. Αν μέχρι σήμερα πιστεύετε ότι αυτή είναι μία σούπερ ουαου πρόταση και τρελαίνεται ο άλλος μόλις δει το αίτημά σας, λυπάμαι, αλλά όχι.

 

 

Αρχικά είναι σχεδόν δεδομένο, πως όποτε κι αν θέλει κάποιος να στείλει μια φωτογραφία θα φέρει έτσι τα πράγματα που θα το κάνει. Μπορεί να ξεκινήσει από τις χνουδωτές κάλτσες που πάνε τέλεια με το ριχτάρι του καναπέ, μέχρι την πετσέτα που τυλίγει το υγρό κορμάκι μετά το ντουζάκι. Μη γελιόμαστε, αν ο άλλος θέλει να στείλει από μόνος του κάποιο φωτογραφικό υλικό -γιατί έτσι γουστάρει- θα βρει τον τρόπο. Αν η άλλη πλευρά θέλει ν’ ακολουθήσει, να το συνεχίσει κι όπου φτάσουμε, καλώς. Αλλά μέχρι να βρούμε ουρανό άσε με να λέω όσα και μέχρι εκεί που θέλω εγώ. Αν είναι να πάει παρακάτω η όλη φάση, με σέξι φωτογραφίες εννοώ, θα κυλήσει κάπως μόνο του. Μην το εξαναγκάσεις όμως κι αν το ζητήσεις κάν’ το διακριτικά και μην επιμείνεις.

Σημαντική σημείωση. Δε φτάνει μόνο αυτός που στέλνει μία φωτογραφία να προσέχει αν είναι κάτι που θέλει, τον εκφράζει, του αρέσει, ξέρει πού τη στέλνει κι αν εμπιστεύεται τον παραλήπτη. Είναι εξίσου σημαντικό και πολύ πιο άξιο αναφοράς αυτός που δέχεται φωτογραφίες να σέβεται τον άνθρωπο. Δε στέλνουμε τις φωτογραφίες αυτές σε συνομιλίες με πολλούς συμμετέχοντες, δεν τις κρατάμε για να απειλούμε, να εκδικηθούμε, να βγάλουμε λεφτά. Όταν κάποιος σας εμπιστεύεται το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποδείξετε ότι δεν έκανε λάθος. Κι όχι, δε φταίνε μόνο εκείνοι που στέλνουν υλικό ή δέχονται να βγάλουν, η ευθύνη βαραίνει περισσότερο εκείνον που δεν εκτιμά τον αποστολέα, τον άνθρωπο και την οικειότητα που ένιωσε μαζί του.

Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας, παίρνοντας μία-μία κάποιες περιπτώσεις. Αν είστε σε φάση που τώρα γνωρίζεστε, το θέμα «ανταλλαγή φωτογραφιών» είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και καλό θα είναι να μην το αναφέρεις. Αν έχει αναπτυχθεί μία κάποια επικοινωνία, επαφή κι έχει δημιουργηθεί αυτό το touch που λέει και η γιαγιά μου, μη φέρεσαι βλακωδώς και το χαλάς με μια τέτοια κίνηση. Ξεφεύγει η συζήτηση και χαλάει το flow. Α ρε γιαγιά, όλα μου τα ‘μαθες. Στην περίπτωση επίσης που έχετε βρεθεί σε προσωπικές στιγμές, αλλά και πάλι είστε στην αρχή σας, επειδή δεν ξέρεις τα όρια του άλλου ακόμα, καλό θα είναι να μην τα δοκιμάσεις απότομα.

Ακόμα και σχέση να έχετε όμως και για κάποιο λόγο εκείνη τη στιγμή χρειάζεσαι μία φωτογραφία από το έτερον ήμισυ που σε έχει σ’ εκτίμηση, για να συνεχίσει να σε έχει, καλό είναι να προσέξεις πότε και πώς θα το ζητήσεις. Υποτίθεται ότι γνωρίζεις τον άνθρωπό σου, άρα ξέρεις τα κουμπιά του. Μην πατήσεις κάτι λάθος. Για παράδειγμα, αν σου μιλάει για τη δύσκολη μέρα που πέρασε στη δουλειά, δεν είναι μια καλή στιγμή. Σεβόμαστε τη στιγμή του άλλου, μπορεί να μην έχει διάθεση, να μη θέλει, να έχει ανακατωμένα μαλλιά, μαύρους κύκλους και τρύπιο μπλουζάκι, σέβεσαι την επιθυμία του και προχωράς. Άντε γιατί θα σας τα κλείσω τα ρημάδια και θα γυρίσουμε στο msn που η μόνη έννοια ήταν να δούμε το κωδικό username στα μηνύματά μας κι ευχαριστώ λέγαμε.

«Αν το φέρει η φάση δηλαδή και νιώθω ότι το θέλει, αλλά δυσκολεύεται να κάνει την αρχή να μην το ζητήσω εγώ;» Ή ακόμα και στις περιπτώσεις ανθρώπων που η επαφή τους αφορά ξεκάθαρα και αποκλειστικά κρεβάτι, αυτό δε συνεπάγεται αυτόματα ότι μπορεί η άλλη πλευρά να κάνει ό,τι και όποτε ζητήσεις. Αν είστε σε μια τέτοια φάση μπορείς να κάνεις μία νύξη, να κόψεις αντιδράσεις, χωρίς να είναι αυτή μόνο η απάντησή σου, να συνοδεύεται δηλαδή και με κάτι άλλο. Όχι δεν εννοώ δική σου φώτο, εννοώ να ζητήσεις τη φώτο που θέλεις και να σχολιάσεις κάτι σ’ αυτά που λέγατε. Οπότε θα καταλάβεις αν ψήνεται. Αν συνεχίζει να σου απαντάει χωρίς φώτο, σημαίνει ότι δε θέλει και το απέφυγε ευγενικά. Κάνεις κι εσύ σαν να μην το έγραψες ποτέ και συνεχίζουμε την κουβέντα. Αν όμως ψήνεται και δεν τολμούσε να το κάνει πρώτος, τώρα θα στείλει που πήρε την κατάλληλη πάσα από σένα.

Επίσης, δεύτερο τρικάκι -σε μεγάλα κέφια σήμερα- στέλνεις εσύ μία σου φωτογραφία χαμογελαστή και κολακευτική. Αν απαντήσει αντίστοιχα σημαίνει ότι δεν είναι αρνητική και η άλλη πλευρά. Αν εσύ έχεις στείλει σέλφι, από το αμάξι, τη δουλειά, τη θέα από το παράθυρο του γραφείου, το μεσημεριανό σου, το αουτφιτ από το ασανσέρ και η απέναντι πλευρά μόνο πληκτρολογεί, τότε δε θέλει και περίπλοκη σκέψη για να πάει το μυαλό σου ότι οι φωτογραφίες δεν είναι κάτι που αρέσει. Οπότε; Τι καταλαβαίνουμε; Μη ζητήσεις να σου στείλει φωτογραφία.

Γενικά μη ζητήσεις, εννιά στις δέκα φορές είναι άβολο, ντεκαβλέ, ξενερώνει και δεν ξεσηκώνει. Είμαι ξεκάθαρη, οριακά απόλυτη, αλλά αν το σκεφτείς κι αντίστροφα από τις φορές δηλαδή που και σένα στο έχουν ζητήσει, στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξεις. Πόσες φορές έχεις χαρεί; Ή μάλλον πες μου, δηλαδή σκέψου μία φορά που σου είπε κάποιος αυτό κι ερωτεύτηκες, είπες ναι ρε φίλε ατακάρα, τρελάθηκες, θέλεις κολασμένα μ’ αυτήν την πρόταση παύλα επιθυμία.

Σκέψου και μου λες την επόμενη φορά!

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου