Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

%cf%82%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82%ce%b5%ce%b3%ce%b5

Αν κι επικρατεί η άποψη πως ο καθένας μπορεί να κάνει ό, τι θέλει στο κρεβάτι του- δεδομένης της συναίνεσης, τα φετίχ αποδεικνύονται μεγάλο ταμπού. Αποδεχόμαστε σχεδόν αυτά που είναι πιο συνήθη στα αυτιά μας, αλλά πάντα υπάρχει κάποιο που θα μας φρικάρει. Ωστόσο, υπάρχουν και τα φετίχ που έχουμε διαμορφώσει στο μυαλό μας και δεν αφορούν στην ερωτική πράξη, αλλά στα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει κάποιος άνθρωπος για να προχωρήσουμε σ’ αυτή. Τα χαρακτηριστικά αυτά σχετίζονται κυρίως με τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου.

Αν ο σύντροφός μας ικανοποιεί κάποια απ’ τα εγκεφαλικά μας φετίχ, τότε έχουμε και την απάντηση στο τι του βρίσκουμε, που σε κάποιες περιπτώσεις αναρωτιούνται οι γύρω μας. Αν δεν ξέρουμε ούτε οι ίδιοι, ίσως βρούμε την απάντηση ανάμεσα στα παρακάτω.

 

1. Ορθογραφο-λαγνεία

Προφορικό ή γραπτό, δεν έχει σημασία τι είδους λάθος έχει διατυπωθεί, αλλά είναι λάθος και το ‘χεις εντοπίσει. Φυσικά, έρχεσαι σε δύσκολη θέση κι αποφεύγεις να το διορθώσεις, για να μη φανείς ο αυστηρός φιλόλογος που ποτέ δε θα γίνεις και ξενερώσει το γκομενάκι. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι να ξενερώνεις εσύ! Κι αν αυτό το παθαίνεις ανεξαρτήτως συχνότητας και ποσότητας λαθών, τότε φαίνεται πως έχεις αυτό το φετίχ. Σε καταλαβαίνω, διότι συμπάσχω, αλλά υπάρχουν πολύ χειρότερα λάθη στη ζωή!

 

2. Μηνυματο-λαγνεία

Αν επιθυμείς υπέρ του δέοντος να βρίσκεσαι συνέχεια νοητά με το επικείμενο ταίρι και χαλιέσαι, εκνευρίζεσαι ή πονηρεύεσαι όταν αργεί ένα τεταρτάκι να σου απαντήσει, είσαι μηνυματολάγνος. Όπου κι αν είστε πρέπει να μιλάτε, όπως και με το που ξυπνήσετε και πριν κοιμηθείτε, αλλά αν δε γίνεται αυτό είσαι οριακά στο να αρχίσεις τα δράματα. Στην αρχή είναι γλυκούλικο, θα λέγαμε, αλλά μετά από κάποιο διάστημα δε θα κουραστείτε; Με πιάνει άγχος και πονοκέφαλος στη σκέψη και μόνο!

 

3. Ορθοκινησιο-λαγνεία

Όταν θέλεις ο άνθρωπος που σε συνοδεύει να περπατάει σταυρώνοντας ή όχι τα πόδια, να κρατάει το τσιγάρο του με συγκεκριμένο τρόπο, να τρώει με το μαχαίρι στο δεξί και το πιρούνι στο αριστερό χέρι κι άλλα ψυχαναγκαστικά συναφή, θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις σύντροφο! Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε ρομπότ κι είναι αυτοματοποιημένες οι κινήσεις όλων μας να λειτουργούμε με συγκεκριμένο τρόπο. Άλλωστε ο καθένας μας έχει έναν μοναδικό τρόπο να κινείται κι είναι κάπως χαριτωμένο αυτό.

 

4. Δαχτυλο-λαγνεία

Μην πάει το μυαλό μας αλλού, καθώς ο λόγος γίνεται για όλα τα άκρα του ανθρώπινου σώματος, που πρέπει να είναι όμορφα και περιποιημένα, ανεξάρτητα απ’ το αν ενδιαφερόμαστε για άντρα ή γυναίκα. Το να έχει κάποιος άσχημα δάχτυλα στα χέρια ή στα πόδια, τον καθιστά λιγότερο ελκυστικό στα μάτια του δαχτυλολάγνου, καθώς θα τέρψει ή θα αποτρέψει τη ματιά του. Το μοναδικό που θα έπρεπε ενδεχομένως να μάς απασχολεί είναι το αν είναι καθαρά ή όχι, το πώς είναι ανατομικά κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει!

 

5. Καθαριοτητο-λαγνεία

Βασική προϋπόθεση για να κάνεις σχέση είναι να λαμποκοπάει και να μοσχομυρίζει το σπίτι και το αυτοκίνητο αυτού του ανθρώπου, διότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, σωστά; Μπορεί κι όχι, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις η καθαριότητα αρχίζει να γίνεται μια υποκειμενική έννοια. Κάπως έτσι, δημιουργείται ένα μικρό θέμα μ’ αυτό∙ είναι λίγο δύσκολο να θέτεις ως καθημερινή δραστηριότητα στον ελεύθερό σου χρόνο το να καθαρίζεις ό, τι έχεις στην ιδιοκτησία σου, ή να το έχεις ως έγνοια στο κεφάλι σου έχοντας άλλους να καθαρίζουν στη θέση σου. Δεν είπαμε και να ζέχνει η ατμόσφαιρα, αλλά μην είμαστε και τελείως αποστειρωμένοι. Δεν έγινε κάτι να μην καθαριστεί το σπίτι για μια βδομάδα.

 

5+1. Κινηματογραφικο-λαγνεία

Ομολογουμένως, δεν τρελαίνεσαι κιόλας, αλλά για κάποιον λόγο αρχίζεις να βλέπεις άστρα και πλανήτες απ’ τη χαρά σου όταν συναντάς κάποιον άνθρωπο που έχετε δει τις ίδιες ταινίες και σειρές. Σιγά-σιγά αρχίζεις να αντιστοιχείς και τον καθέναν σας σ’ έναν ανάλογο ρόλο και ταυτίζεσαι με το μικρής ή μεγάλης έκτασης λαβ στόρι που ενυπάρχει στην αντίστοιχη σειρά ή ταινία. Βέβαια, δεν παραδέχεσαι ότι αποτελεί κριτήριο επιλογής συντρόφου αυτό, αλλά σού κακοφαίνεται αν πάνω στη συζήτηση σου πει το πρόσωπο ότι δεν είναι του ενδιαφέροντός του το κινηματογραφικό σου στυλ. Κατ’ εμέ, καλό είναι να υπάρχουν κοινές τομές, αλλά μάλλον καλύτερα να σχετίζεσαι με κάποιον που μπορείτε να δείξετε ο ένας στον άλλον κάτι νέο και διαφορετικό. Το ίδιο ισχύει και για τα είδη μουσικής και κάθε πεδίο που αφορά το γούστο και τη διασκέδαση.

 

Δεν είναι κακό να έχουμε κριτήρια και μερικές προσδοκίες απ’ τον σύντροφο που θα επιλέξουμε να έχουμε δίπλα μας, ακριβώς επειδή χρειάζεται να τ’ον επιλέξουμε. Όλα τα προαναφερθέντα εγκεφαλικά φετίχ τα έχουμε αποκτήσει από κάποιο πρότυπο που εντυπώθηκε στο νου μας, το οποίο καλό θα ήταν να αναζητήσουμε από πού προέκυψε και να το ξεπεράσουμε. Απ’ την άλλη, μπορεί να οφείλονται στο ότι στα χαρακτηριστικά του απέναντί μας αντικατοπτρίζονται δικές μας ανασφάλειες ή καταπιεσμένα συναισθήματα. Σίγουρα πάντως, όλα αυτά μας απομακρύνουν απ’ το να δούμε την πραγματική ουσία της σχέσης και την εικόνα του ιδανικού συντρόφου για εμάς. Όσες απ’ αυτές τις προϋποθέσεις και να τηρεί, τι κάνουμε μαζί του, αν δεν περνάμε πραγματικά καλά;

Συντάκτης: Ελένη Βαλαβάνη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου