Check it out: Διαγωνισμός Διηγήματος σε συνεργασία με τη Fylatos Publishing. Πάρε μέρος εδώ!

%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b7%cf%86%ce%b5%cf%82%cf%86%cf%81%ce%b3%ce%b7%ce%b3%cf%86%cf%81

Υποχόνδριοι και ψυχαναγκαστικοί καλείστε ν’απομακρυνθείτε από τις οθόνες σας. Αυτό που πρόκειται ν’ακολουθήσει αντιτίθεται σκληρά στις συνήθειες και τα πιστεύω σας. Ή μάλλον, μείνετε κι εσείς στην παρέα μας κι ελάτε να σας πω ένα μυστικό για το πώς ένας συγκεκριμένος τομέας στην καθημερινότητά σας, δε χρειάζεται να ‘ναι μονίμως τακτοποιημένος. Η κρεβατοκάμαρά σας λοιπόν, καλό είναι να ‘ναι σε μια τάξη, να είναι τα μαξιλάρια σας στη σειρά που τα θέλετε και τα φωτιστικά να κάθονται ακριβώς κέντρο πάνω στα κομοδίνα. Να έχετε ευθυγραμμίσει το χαλί με τα πλακάκια του πατώματος και να καθαρίζετε στάνταρ μια φορά τη βδομάδα. Να μην ξαπλώνετε σε καθαρά σεντόνια αν δεν έχετε κάνει μπάνιο και να διατηρείται η τάξη κι η οργάνωση που τόσο απολαμβάνετε.

Όταν όμως δεν έχετε σκοπό να κοιμηθείτε, αλλά να προβείτε σ’αλλες ενέργειες με παρέα στο δωμάτιο εκείνο –ή και σ’άλλο– τότε όλα τα παραπάνω φαντάζουν περιττά, εφόσον η απόλαυση ισούται και μ’άλλες πράξεις. Το κρεβάτι, όχι ως έπιπλο αλλά ως ιδέα και χώρος δημιουργίας, πρέπει να ‘ναι και λίγο τσαπατσούλικο πώς να το κάνουμε. Να έρχεται πού και πού χωρίς πρόγραμμα και να εκπλήσσει τα δύο μέρη. Εξάλλου, όταν δεν το περιμένετε, όλα αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον. Αν λοιπόν πάνω στη φάση και την κάψα θυμηθείτε πως δεν έχετε κάνει μπάνιο μέσα στα προηγούμενα δέκα λεπτά, χαλάλι καλέ! Μη διακόψετε το παιχνίδι και μαζί την όρεξη του άλλου ατόμου αλλά και τη δική σας για ένα γρήγορο ντουζάκι. Θα το κάνετε μετά, ας πάει στα κομμάτια! Αν δεν καταφέρετε ν’αντισταθείτε στη ντουζιέρα που σας καλεί, τότε μην παραξενευτείτε αν στην επιστροφή δε βρείτε τις ορέξεις που είχατε αφήσει φεύγοντας, αλλά τον παρτενέρ να χαζεύει στο κινητό, ή ακόμα να έχει αποκοιμηθεί.

 

Σας προκαλώ ξενδιάντροπα να πάτε να ρωτήσετε πόσοι από όσους γνωρίζετε υποστηρίζουν πως το πρωινό χαμούρεμα είναι από τα καλύτερα! Πάω στοίχημα με τα χίλια πως θα ψηφίσουν το ναι, αλλά μην τυχόν κι ακούσετε εκείνους που θα πουν πως ούτε κατά διάνοια δε θα πλησιάσουν το σύντροφο με τη τσίμπλα στο μάτι και χωρίς να έχουν πλυθεί, βουρτσίσει δόντια, χτενιστεί λίγο έτσι τα βασικά μην πετάγονται  -γιατί χέστηκε εκείνη την ώρα ο άλλος άνθρωπος πώς είναι τα μαλλιά σας– και τέλος πάντων να γίνετε λίγο ευπαρουσίαστοι μέχρι το άλλο άτομο να σβήσει κάθε σπίθα που είχε τολμήσει ν’ανάψει πρωινιάτικα. Μην πείτε στον άλλο «ξέρεις, δεν τρέχεις να κάνεις ένα γρήγορο νήμα»; Γιατί όταν αντιληφθεί ότι αναφέρεστε στο οδοντικό, πού έγνοια για φιλιά και παιχνίδια μετά. Τολμήστε το ρε παιδί μου κι ας είστε με το ένα μάτι ανοιχτό, εξάλλου δεν είναι τα μάτια που θα κάνουν τη δουλειά κι εμπιστευτείτε με, τα άλλα μέρη του σώματος λειτουργούν κανονικότατα ακόμη κι αν ο εγκέφαλος δεν έχει ξυπνήσει ακόμη.

Στο σταυρό που σας κάνω μου ‘χει τύχει να μου πουν άτομα πως αμέσως μετά το κοκό θα τρέξουν στο μπάνιο, μη μείνει κάνα υπόλειμμα στο σώμα τους και τους κάνει να νιώθουν βρόμικοι όλο το βράδυ. Λες και ό,τι είχε προηγηθεί ήταν ό,τι καθαρότερο μπορούσε να υπάρξει! Μη με παρεξηγήσετε όμως, κανείς δε θίγει και δεν υποβαθμίζει την υγιεινή και φυσικά είναι βασική ανάγκη και συνήθεια, ειδικά όταν έχει να κάνει με τέτοιες δραστηριότητες. Αλλά το να τρέχετε στο μπάνιο μόλις επέλθει η κορύφωση και πριν καλά καλά προλάβει το άλλο άτομο να σας κοιτάξει και να χαμογελάσει με ικανοποίηση, το λες και ξενέρωμα. Ίσως, λέω ίσως, να θέλει ν’αγκαλιαστείτε λίγο μετά, να κάνετε ένα τσιγαράκι παρέα, να πάτε για ένα δεύτερο γύρο, βρε αδερφέ! Αντί να τρέχετε λες και δηλώνετε στον άλλο πως «σας λέρωσε», δώστε λίγο χρόνο, μπορεί να σας φέξει ξανά!

Και τώρα που αναφέραμε και το δεύτερο γύρο, μη μου είστε από ‘κείνους που το έχουν αφαιρέσει παντελώς από τις πιθανότητες, εφόσον «δεν κάνει». Και τι να πείτε δηλαδή στο άλλο άτομο αν είναι έτοιμο για επαναληπτικό; «Όχι δεν κάνει, άστο για αύριο;» Ή «πάω λίγο στα γρήγορα να πλυθώ και σου ‘ρχομαι»- παρένθεση και μετά πάλι να σου ξαναφύγω όταν τελειώσουμε γιατί πάλι θα θέλω να ξεβρομιστώ; Εν κατακλείδι, πολύ ωραία συνήθεια ρε παιδί μου το να είναι κανείς τακτοποιημένος και λάτρης της υγιεινής. Να το κάνετε το μπανάκι σας πριν, μαζί κατά προτίμηση. Να το κάνετε και μετά αφού το έχετε ανάγκη.

Αυτό που προσπαθώ να σας πω τόση ώρα είναι πως το τάιμινγκ είναι που μετράει. Να μη χαλάτε δηλαδή στιγμές γιατί πρέπει επειγόντως να βάλετε όλα όσα έχουν χαλάσει σε τάξη και πάλι. Όχι, για να λύσω οποιεσδήποτε απορίες, δε χρειάζεται να στρώσετε αμέσως μετά, τα σεντόνια είναι και για να τα ξεστρώνουμε πού και πού!

Συντάκτης: Άνδρη Χριστοφή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου