Δεν είναι λίγες οι φόρες που κάτι στα δικά σου μάτια μοιάζει ολοφάνερο κι όμως στα μάτια άλλων είναι ανύπαρκτο. Τότε προσπαθείς με χίλιους δύο τρόπους να τους το παρουσιάσεις χρησιμοποιώντας επιχειρήματα προκειμένου να πείσεις για την ορθότητα της άποψής σου. Το ότι γουστάρεις κάποιο πρόσωπο είναι κάτι που πολλές φορές μπορεί να προσπαθείς να κρύψεις κι όμως συχνά φωνάζει από χιλιόμετρα. Τι γίνεται όμως όταν ό,τι κι αν κάνεις ο άλλος δε λέει να καταλάβει; Δεν είναι ότι δεν το δείχνεις αρκετά, μιας και κάνει μπαμ και το ‘χει πάρει χαμπάρι ο κόσμος όλος. Είσαι συνέχεια εκεί, έτοιμος να φτάσεις ως την άλλη άκρη του κόσμου, όμως για κάποιο λόγο το άτομο που σ’ ενδιαφέρει δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τι παίζει.

Καμιά φορά τελικά κάποιος δε χρειάζεται μόνο πράξεις άλλα και λόγια για να συνειδητοποιήσει το αυτονόητο. Υπάρχουν εκείνοι που δε θα πιστέψουν αυτό που βλέπουν τα μάτια τους μέχρι να το ακούσουν τ’ αφτιά τους. Μπορεί να σκεφτούν πως βλέπουν σημάδια εκεί που δεν υπάρχουν στην επιθυμία τους να βγει αληθινό αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Περιμένουν, λοιπόν, από σένα την επίσημη επιβεβαίωση!

Μπορεί πάλι στην ιστορία να παίζει friendzone. Να περνάς δηλαδή άπειρο χρόνο με κάποιον, να μοιράζεστε τα πάντα, να μαγειρεύετε και να κοιμάστε μαζί και να το θεωρεί κομμάτι της ιδιαίτερης φιλίας που έχετε αναπτύξει, χωρίς να θέλει να το χαλάσει. Με λίγα λόγια, ασυνείδητα παραβλέπει τα σημάδια που στέλνεις γιατί είναι κομπλέ με αυτό που έχετε. Το να σε βλέπει αλλιώς και να μη λαμβάνει τα μηνύματά σου μοιάζει fair enough!

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο κάποιος να μη βλέπει τα σημάδια γιατί δεν περιμένει να τον δεις ερωτικά. Γι’ αυτό σηκώνει παρωπίδες προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του, ώστε να μη βάλει στο μυαλό του πράγματα που δεν ισχύουν κι απογοητευτεί. Συνήθως τα άτομα αυτά δεν έχουν και πολλή αυτοπεποίθηση και ξεχνάνε πως τα μάτια της ψυχής κάνουν τον καθένα ξεχωριστό.

Μπορεί απ’ την άλλη κάποιος να βλέπει και να παραβλέπει, να μη θέλει δηλαδή ν’ ανταποκριθεί και να το παίζει χαζός για να αποφύγει να έρθει στη δύσκολη θέση να σε απορρίψει. Φυσικά αυτό δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για σένα που συνεχίζεις να ελπίζεις, μιας και αν σου είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του θα είχες πάρει το μήνυμα.

Τι περιμένεις, λοιπόν; Μία είναι η λύση! Όλα ή τίποτα! Αν πραγματικά γουστάρεις, πρέπει να ποντάρεις και είτε κερδίσεις, είτε χάσεις, τουλάχιστον θα έχεις τολμήσει. Το πρόσωπο θέλει να ακούσει με λέξεις πώς νιώθεις για να το καταλάβει, να το χωνέψει, να το εμπεδώσει. Ίσως μετά συνδυάσει τις πράξεις σου μία προς μία, τα μηνύματα ξημερώματα, τις αφιερώσεις, τα νεύρα τις μέρες που χανόταν και τότε το παράλογο να μοιάζει λογικό. Αν πραγματικά δε θες να παίζεις άλλο κρυφτούλι πρέπει να μαζέψεις το περίσσιο θάρρος σου και χωρίς αναστολές και καθυστερήσεις να μιλήσεις! Αυτό θα είναι και το πιο ξεκάθαρο σήμα που θα στείλεις κι αν το πρόσωπο δεν ανταποκριθεί, πάμε για άλλα!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κατερίνα Κύρκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.