pillow31713

Προσωπική ζωή ονομάζεται μία πτυχή της ζωής μας που είναι συνδεδεμένη με την ιδιωτικότητα μας, τον εαυτό μας. Μόνο αυτόν και κανέναν άλλον! Η προσωπική μας ζωή αποτελείται και από την επιλογή μας για το ποιον θα έχουμε δίπλα μας. Το με ποιον θα αποφασίσουμε να κάνουμε σχέση, με ποιον κάτι περιστασιακό, ποιος μας αρέσει και με ποιον μιλάμε είναι δικό μας θέμα, του εαυτού μας. Μπορεί κάποιον να τον έχεις φίλο και να μην το ξέρει κανείς, it’s up to you! Το θέμα είναι αν πρέπει κάτι τέτοιο να το μοιράζεσαι με τους φίλους σου πάντα. Υπάρχουν φιλίες που διαλύονται, γιατί μια πληροφορία δεν τη μοιράστηκες. Είναι πρόβλημα κάτι τέτοιο;

Η έννοια της ιδιωτικότητας είναι πολύ συγκεκριμένη. Όπως ειδικά προσδιορισμένο είναι και το τι μοιράζεται κανείς. Οι φίλοι δεν είναι παρόντες για να καταγραφούν τα μυστικά σου σε λίστα και κάθε φορά που δεν τους έχεις πει κάτι να σου κουνούν το δάχτυλο. Είναι και παραμένουν δίπλα σου για να σε βοηθούν και να σε αγαπάνε. Η αγάπη δε μετριέται σε μυστικές πληροφορίες. Δε μετριέται στο αν έχεις μοιραστεί τον αριθμό των εραστών σου με την παρέα σου. Καλύτερα κιόλας ορισμένα πράγματα να τα κρατάς για τον εαυτό σου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου γυρίζουν μετά. Δε μιλάμε για απόλυτη μυστικοπάθεια, αλλά δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποια υπογεγραμμένη σύμβαση που σε δεσμεύει να λες τα πάντα. Και στο κάτω κάτω μόνο περιορισμένος μπορεί να αισθάνεται κανείς όταν ξέρει ότι οφείλει να λέει τα πάντα.

Δεν είμαστε όλοι ανοιχτά βιβλία σε όλους τους τομείς. Κάποιοι επιλέγουμε αλλά θέματα για συζήτηση. Ίσως αυτά που δε συζητάμε να μας πονάνε ή να μας παιδεύουν ή να μη θέλουμε να μας μεταφέρει κάποιος αρνητική ενέργεια ή να μας σχολιάσει. Όπως και να έχει, εσύ αποφασίζεις. Είναι στο δικό σου χέρι αν θα τα λες όλα, αν θα πεις κάποια ή αν δε θα πεις τίποτα. Δεν είναι δουλειά η ζωή. Εσύ είσαι το αφεντικό, ο σκηνοθέτης της καθημερινότητάς σου. Εσύ γράφεις το σενάριο και ξέρεις τα κρυφά αισθήματα του πρωταγωνιστή. Δεν είσαι υποχρεωμένος να μοιράζεσαι όλα τα μυστικά με τεχνικούς, παραγωγούς και όλους τους ηθοποιούς. Αυτό δεν αλλάζει την όλη συνεργασία. Τα μυστικά που σε αφορούν δεν πρέπει να αποτελούν αφορμές να σε «δικάζουν» οι δικοί σου άνθρωποι. Αλίμονο σε αυτόν που επειδή δεν αποκάλυψε μια σχέση, με όποιον και να ήταν, τσακώθηκε με τους φίλους του. Το ποιον θα φιλάς είναι δική σου υπόθεση και μόνο. Δεν έχει σημασία αν είναι άντρας ή γυναίκα, αν ήταν πρώην του γείτονα, του φίλου ή του ξαδέρφου σου. Κανένας δεν έχει λόγο στο κρεβάτι σου, όσο κοντά σου και να είναι.

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε, δεν είναι ειδικοί εφέτες ανακριτές. Δεν αποτελούν κάποιο δικαστήριο όπου υποχρεούται κανείς να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Σημασία έχει να είναι εκεί να σε συμβουλεύσουν όταν το ζητάς. Δεν είναι για να ρωτάνε, να θέλουν να μαθαίνουν απλώς για να μαθαίνουν. Αλλά και εσύ μη νιώθεις τύψεις που κάποια πράγματα δε θες να τα μοιραστείς, ούτε υποχρέωση να λες ο,τι σε κάνει να νιώθεις άβολα. Κάποιες φορές μπορεί σε μια πράξη σου να μη θες να μπλέξεις έναν καλό σου φίλο. Η σιωπή είναι χρυσός και καμιά φορά πολύτιμη.

Αγάπη και κατανόηση για τα φιλαράκια μας παιδιά! Μπορεί να μας ξεφουρνίζουν πράγματα καιρό μετά έχοντας περάσει βράδια ολόκληρα κλαίγοντας σκεπτόμενοι ότι αν μας το πουν θα μας χάσουν. Καμιά φορά μπορεί να μην σου πουν τίποτα για να μην σε πληγώσουν ή να μην σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Πώς να ξεστομίσεις πως εκείνο το περιστατικό ειδύλλιο ένα καλοκαίρι ήταν ο έρωτας του λυκείου του φίλου του κολλητού σου;

Συντάκτης: Μαριλένα Κοντογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!