Το να είσαι κολλητός αποτελεί ένα είδος ευθύνης. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις με τον άλλον για να γίνετε κολλητοί, αλλά μεγάλη σημασία έχει η χημεία μεταξύ σας. Οι περισσότεροι γινόμαστε αχώριστοι με τους κολλητούς μας γιατί κατέκτησαν μια θέση στην καρδιά μας επάξια.

Δεν είναι ότι ρίχνουμε τους φίλους μας, αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχουν αυτά τα πράγματα που κάνουμε με τους κολλητούς μας που γίνεται αντιληπτό πως αυτή η φιλία θα κρατήσει για πάντα. Παρακάτω υπάρχουν 10 λόγοι που σου δείχνουν γιατί οι κολλητοί έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο αυτό.

 

 

1. Γιατί καταλαβαινόμαστε με τα μάτια 
Όλοι το έχουμε ζήσει αυτό που όταν βρεθήκαμε σε μία άβολη κατάσταση· δε βγάλαμε άχνα και γυρίσαμε στον κολλητό μας και κάναμε διάλογο με τα μάτια. Μετά από τόση «κουβέντα» ξέραμε τι θα πούμε και τη βγάζαμε καθαρή.

 

 

2. Γιατί το σπίτι του μας βλέπει πιο πολύ από το δικό μας 

Αυτό είναι νόμος. Αν δεν κάνετε sleepover τότε δεν είναι κολλητός. Φυσικά όταν λέμε sleepover θα περιλαμβάνει τα πάντα εκτός ύπνου, φυσικά. Μην το θεωρήσεις παράξενο η ώρα 4 το πρωί να βρεθείτε και οι δύο ξαπλωμένοι με τα πόδια στο κεφάλι να τρώτε πίτσα και να κουτσομπολεύετε τους άλλους γελώντας με παρατσούκλια που τους δίνετε.

 

 

3. Γιατί είστε δυο star to be born στη χαζομάρα

Και τι ρόλο παίζει η ηλικία σ’αυτό; Είτε είσαι 30 είτε είσαι 16 είτε είσαι 10 ο ίδιος άνθρωπος παρέμεινες και εσύ και ο κολλητός σου.Έτσι, όταν βρείτε την ευκαιρία να είστε μόνοι τοποθετείτε με άκρα μυστικότητα το κινητό σ’ ένα σημείο να σας παίρνει και τους δύο και αρχίζετε την καριέρα σας ως τραγουδιστές, χορευτές, τοπ μόντελς, μάγειρες κλπ. Προσοχή όμως, υπάρχουν και οι περίεργοι γείτονες.

 

 

4. Γιατί είναι η πατερίτσα σου σε κάθε μεθύσι

Ο κολλητός σε τέτοια περιστατικά αποτελεί ο πιο σημαντικός ρόλος. Συνήθως ο ένας από τους δύο είναι αυτός που συχνά τα τσούζει λιγάκι κι ο άλλος ο καλός κουβαλητής. Αν και την επόμενη μέρα το καλό κολλητάρι παίζοντάς το σωστό φωνάζει του άλλου, πάντα θα αποκαλύπτει τα βίντεο που σε έχει τραβήξει ενώ ήσουν λιώμα για να γελάτε αργότερα.

 

 

5. Γιατί το γέλιο βγήκε από τον Παράδεισο

Πόσες φορές είδατε κάτι που μόνο εσάς τους δύο προκαλούσε γέλιο, αλλά όχι απλό γέλιο, από αυτό που πονάει το στομάχι σας. Η απάντηση είναι πολλές φορές μιας και είναι αυτοί οι μυστικοί κώδικες που έχετε μεταξύ σας και μόνο εσείς τους αναγνωρίζετε, κάνοντας τους άλλους συνεχώς να απορούν αν είστε καθυστερημένοι.

 

 

6. Γιατί η ντουλάπα των κολλητών είναι δυο φορές ντουλάπα μας

Κι εκεί που δεν ξέρεις τι να φορέσεις, εκεί που πλέον φτάνεις σε σημείο απελπισίας εμφανίζεται ο κολλητός και σε ξελασπώνει. Γιατί ξέρεις πως αυτόματα έχεις ακόμα μια ντουλάπα με ρούχα στη διάθεσή σου για τις δύσκολες μέρες.

 

 

7. Γιατί κι οι διαφωνίες έχουν τη γλύκα τους 

Δεν είναι όμως πάντα όλα ρόδινα με τις φιλίες και ειδικά τις πιο στενές. Υπάρχουν κι αυτές οι στιγμές που διαφωνούμε συνέχεια για τα ίδια και ίδια πράγματα χωρίς να υποχωρεί κανένας μας. Πάντα πιστεύουμε πως εμείς έχουμε δίκιο και επιμένουμε. Συχνά δεν υποχωρεί κανένας, απλώς κάποιος θα βρεθεί να μας πει άλλο θέμα για να αλλάξουμε συζήτηση ή απλώς σκάστε.

 

 

8. Γιατί το διαισθάνεσαι όταν δεν είναι καλά

Τις περισσότερες φορές όταν οι κολλητοί μας έχουν πρόβλημα και δεν είναι καλά το αισθανόμαστε και τρέχουμε αμέσως κοντά τους, σαν τηλεπάθεια ένα πράγμα. Μετά γίνεται το απαραίτητο συνέδριο για να βρεθεί η λύση ή το σχέδιο εξόντωσης. Αν χρειαστεί ρίχνουμε κι ένα κλάμα παρέα. Αυτές οι δύσκολες στιγμές κάνουν τη σχέση μας ακόμα πιο δυνατή στο πέρασμα του χρόνου.

 

 

9. Γιατί κάνουμε σενάρια πώς θα είμαστε μετά από χρόνια

Τη στιγμή που είμαστε αραχτοί πετάγεται ο ένας κι αρχίζει να σκιαγραφεί το πώς θα είστε όταν θα φτάσετε πενήντα χρονών. Κι έτσι αρχίζει μια κουβέντα που μπορεί να πάρει ώρες και σαν είμαστε χαλαροί στον καναπέ μας βρεθήκαμε ξαφνικά παντρεμένοι με παιδιά. Πολλές ευθύνες ξαφνικά.

 

 

10. Γιατί περνάτε και να ξεπερνάτε μαζί το χωρισμό σας

Όταν χωρίζουμε ο κολλητός είναι το πρώτο καταφύγιο που τρέχουμε. Είναι ο άνθρωπος που θα κλάψουμε μαζί του θα αναλύσουμε μαζί του το θέμα και σαν κλαίμε θα γελάμε κι έτσι για καπάκι θα φάμε ό, τι βρούμε μπροστά μας μαζί του. Κανείς δεν ξεπερνά το χωρισμό του χωρίς τον κολλητό του από τη μία να σε παρηγορεί κι από την άλλη να λέει πως καλά έκανε και σε χώρισε γιατί ήσουν ανυπόφορος. Τι να πω, διπλή προσωπικότητα κι αυτός αλλά αν δεν ταιριάζαμε δεν «κολλητερεύαμε».

Πολλοί θα ταυτιστούμε με τα παραπάνω πράγματα μα είναι η αλήθεια.Δεν αποκαλείστε κολλητοί αν δεν τηρούνται αυτά.Αποτελούν οι άγραφοι νόμοι για να διατηρηθεί μία φιλία για πάντα.

Συντάκτης: Μαρία Ιωάννου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου