Σεξ. Το αποτέλεσμα της έλξης που δημιουργείται ανάμεσα σε δυο άτομα. Σεξ μπορείς να κάνεις με τον οποιονδήποτε. Ας κάνουμε ένα μικρό τεστ. Θέλω να φέρεις στο μυαλό σου το καλύτερο σεξ της μέχρι τώρα ζωής σου. Το βρήκες; Ωραία. Γιατί το κατατάσσεις σε μια τόσο υψηλή θέση; Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει αξέχαστο από μια τέτοια εμπειρία; Θυμάσαι τον άνθρωπο, την πράξη ή την αίσθηση που σου άφησε όλη αυτή η διαδικασία; Μη βιαστείς να απαντήσεις.

Βασική προϋπόθεση είναι η έλξη μεταξύ δυο ανθρώπων να υπάρχει σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργεί μεταξύ τους σεξουαλική ένταση. Μπορεί να είναι σωματική, μπορεί να είναι εγκεφαλική, μπορεί περαστική, πάντα όμως απαραίτητη στον ίδιο βαθμό. Όσο μεγαλώνεις αποκτάς κρίση και κριτήρια για οτιδήποτε σε αφορά, άμεσα ή έμμεσα. Αυτά τα κριτήρια σε βοηθούν να κατηγοριοποιείς ανάλογα και καταστάσεις, ανθρώπους, σχέσεις ή σεξουαλικές επαφές.

Το σεξ στο μυαλό μας δε χωρίζεται σε καλό ή κακό. Όσες σεξουαλικές επαφές κι αν είχες, αυτή που θα σου μείνει χαραγμένη στα κατάστιχα του μυαλού σου είναι αυτή που μπορεί να μη θυμάσαι λεπτομερώς ή σε συγκεκριμένες στιγμές, μπορείς όμως παρά πολύ εύκολα να νιώσεις αυτό το feeling που σου προσέφερε απλόχερα. Αυτήν την αίσθηση ικανοποίησης και πληρότητας που ψάχνεις ή που θα έπρεπε να ψάχνεις σε όλα τα πράγματα στη ζωή σου.

Ακόμη πιο σημαντική από την έλξη είναι η χημεία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Σωματική ή εγκεφαλική. Για το αν υπάρχει χημεία δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος μέχρι να φτάσεις στο σημείο να τη ζήσεις ως εμπειρία. Χημεία δεν είναι να γουστάρετε ο ένας τον άλλον, ή να κάνετε δυο-τρεις στάσεις που δεν έχεις ξανακάνει και να έχουν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Χημεία είναι να ξαπλώνεις στο κρεβάτι μ’ έναν άνθρωπο κι από εκείνη τη στιγμή και μετά να μη θυμάσαι τίποτα μέχρι τη στιγμή που θα ξανασηκωθείς από αυτό. Την ώρα εκείνη που δυο σώματα ενώνονται, η αίσθηση είναι σπάνια. Είσαι sober κι όμως έχεις όλα τα συμπτώματα από ένα τέλειο μεθύσι. Είσαι απελευθερωμένος, δεν έχεις ενδοιασμούς κι αναστολές, νιώθεις αυτή τη γλυκιά ζάλη που μπορεί να σου προσφέρει το αλκοόλ και φυσικά ακριβώς μετά δεν μπορείς να σκεφτείς ή να επαναφέρεις στη μνήμη σου αναμνήσεις από την ερωτική πράξη. Το σώμα σου αισθάνεται τόσο έντονες όλες τις αισθήσεις που το μυαλό σου μπλοκάρει. Πονάει όλο σου το κορμί από τον πόθο κι αυτό το κάνει να προσπαθεί να εξισορροπήσει την κατάσταση με το να ενεργοποιεί όλες τις εκκρίσεις του μήπως και λυτρωθεί ή νιώσει λίγη ανακούφιση.

Κάτι τόσο μαγικό, πόσες φορές μπορεί να συμβεί στη ζωή σου; Αν είσαι τυχερός και μπορέσεις να βρεις έναν τέτοιο άνθρωπο, προσπάθησε να γεμίσεις αναμνήσεις και στιγμές, γιατί αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δυστυχώς, «τα όμορφα πάθη, όμορφα καίγονται». Είναι στη φύση του ανθρώπου να καταστρέφει ό,τι μπορεί να εξελιχθεί μαγικά και να τον απογειώσει σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα κι έτσι όμως, παραμένεις τυχερός. Γιατί η ζωή στην τελική, είναι το παζλ των στιγμών που την έκαναν να αξίζει. Γι’ αυτό φρόντισε να την κάνεις μοναδική.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου