xenia545

Summer 2k18, είναι το hashtag του φετινού καλοκαιριού, όπως μας ενημερώνουν οι influencers στο instagram. Άλλο ένα καλοκαίρι που μπορείς να δεις τις εργατοώρες που ξόδεψε κάποιος στο γυμναστήριο, όπως και τις αντίστοιχες που ξόδεψαν άλλοι στις μάσες και στις ξάπλες.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που λατρεύουν πολλοί, λόγω των διακοπών, των μπάνιων, της ανέμελης καλοκαιρινής διάθεσης, αλλά και που μισούν ακόμη περισσότεροι, όσοι δηλαδή, δεν αντέχουν τη ζέστη, τα κουνούπια και δεν μπόρεσαν για άλλον ένα χρόνο να χτίσουν το κορμί της παραλίας. Όχι της ερημικής, της κοσμοπολίτικης.

Τα ρούχα είναι λιγοστά, τα μαγιό αποκαλυπτικά και το άγχος των ατελειών, εμφανές σε όλα τα πρόσωπα. Ή μήπως όχι σε όλα; Με το ρίσκο, λοιπόν, μήπως συναντήσουμε κανέναν κομπλεξικό, ρηχό, πικρόχολο κι αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης για κάποιο επόμενο ξέσπασμα κατά των ανθρώπων που αρνούνται να προδώσουν την απόλαυση που προσφέρει το φαγητό και βγαίνουν περήφανα στην παραλία, το άρθρο αυτό αποτελεί ωδή σε όλους εμάς που τρώμε και γουστάρουμε αυτό ακριβώς που χτίζουμε.

Ένα πληθωρικό κορμί, χωρίς τύψεις και κόμπλεξ. Γιατί το φαγητό, αν το απολαμβάνεις, δεν παχαίνει. Ομορφαίνει. Γιατί ένας άνθρωπος χορτασμένος είναι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος κι ερωτεύσιμος. Γιατί είναι κρίμα να στερείσαι τα πράγματα που αγαπάς και μέσα στη λίστα όλων αυτών που αγαπάμε, σίγουρα κατέχει μια πολύ υψηλή θέση στην ιεραρχία το φαγητό, σχεδόν για όλους μας.

«Μέτρον άριστον», έλεγε ο Κλεόβουλος κι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Γιατί προέχει κι η υγεία μας. Το μέτρο και τα όρια, όμως, τα βάζεις εσύ. Πόσες φορές ένιωσες καταπιεσμένος κι αντικοινωνικός, μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα διατροφής; Πόσες Δευτέρες πέρασαν κα αυτή η δίαιτα δεν έγινε πράξη ποτέ; Πόσες συνδρομές σε γυμναστήρια έληξαν άδοξα; Καμία; Λίγες; Ή πολλές; Αν απάντησες έστω κι ένα πολλές στις παραπάνω ερωτήσεις, τότε welcome to the club.

Σε μια κοινωνία που το άγχος πλέον είναι η καθημερινότητά μας και τα προβλήματα τρόπος ζωής, το να απολαμβάνεις μικρά πράγματα όπως ένα ωραίο γεύμα ή ένα ωραίο γλυκό είναι ευτυχία. Σε μια εποχή που όλοι οι άνθρωποι είναι σαν κόπιες, με γυμνασμένα και στεγνά σώματα, το να διαφέρεις είναι συνειδητή επιλογή, για να μην πω μαγκιά σου.

Ένας άνθρωπος που απολαμβάνει το φαγητό, μπορεί να απολαύσει και να σε κάνει να απολαύσεις πολλά περισσότερα πράγματα. Γιατί δε στερείται κι έμαθε να είναι δοτικός. Γιατί ξέρει τι σημαίνει απόλαυση και τι σημαίνει στέρηση. Ωραία τα κουτάκια κι οι γραμμωμένοι μύες, αλλά να τα βλέπουμε στους άλλους. Ωραία τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή μας, αλλά να ξέρουμε ότι μετά μας περιμένει μια τεράστια βάφλα με πραλίνα, παγωτό και μπόλικα στολιδάκια από πάνω, κατά προτίμηση φαγώσιμα κι αυτά.

Γιατί εμείς πιστεύουμε στα διαχρονικά πρότυπα ομορφιάς, που θέλουν τις γυναίκες με καμπύλες, ζουμερές. Και θέλουμε άντρες που όταν βγαίνεις μαζί τους δεν είναι με μια σαλάτα και σόδα, και το σέικερ πρωτεΐνης στην τσάντα, αλλά αυτούς που μαζί τους απολαμβάνεις φαγητό και ποτό μέχρι τελικής πτώσης. Γιατί ως γνωστόν ο άντρας με κοιλίτσα είναι σαν καραμελίτσα.

Και τώρα που μίλησα τόσο για φαγητό, συγγνώμη αλλά έχω κι εγώ ένα αναγεννησιακό πρότυπο ομορφιάς να συντηρήσω. Till next time, ελπίζω το άρθρο αυτό να αποτελέσει τροφή για σκέψη κι όχι μόνο…

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!