Φιλί μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι ο τρόπος επικοινωνίας του ζευγαριού και ο τρόπος που ερωτεύεσαι τον άλλον. Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί με περίεργους τρόπους, έτσι είναι και το φιλί. Πολλοί βιολόγοι και ψυχολόγοι αρχικά έχουν ερευνήσει το φιλί και όλη τη διαδικασία του σώματός εκείνη τη στιγμή και είδαν πως οι ορμόνες που εκκρίνονται είναι αυτές που βοηθούν το σώμα για την καλύτερη λειτουργία του και παράλληλα διώχνουν μακριά την κατάθλιψη. Από την πλευρά της ψυχολογίας το φιλί προϋποθέτει και την ύπαρξη έλξης μεταξύ των δύο ατόμων. Κι όλα αυτά αγγίζουν μονάχα την κορυφή της σημαντικότητάς του.

Το φιλί όχι μόνο φέρνει το ζευγάρι κοντά, αφού με το άγγιγμα των χειλιών αυτόματα πέφτει κάθε άμυνα και έρχονται συναισθηματικά πιο κοντά τα μέλη. Η καρδιά του ενός και του άλλου χτυπάει στο ίδιο σημείο ακριβώς με την ίδια ένταση. Το φιλί λοιπόν μπορεί να απογειώσει ή ακόμα και να τελειώσει μια σχέση ακριβώς τη στιγμή που γεννιέται. Στο φιλί δεν υπάρχει ουσιαστική διόρθωση. Αν κάτι από την αρχή είναι ρηχό τότε δε θα έχει διαφορά και μετά. Σκέψου πως το φιλί είναι σαν τον χαρακτήρα σου. Πλάθεται μέχρι μια ηλικία, μπορείς να κάνεις κάποιες μικρές όμως διορθώσεις αλλά ο κορμός θα είναι ίδιος.

Σε ένα νέο ζευγάρι το πιο σημαντικό από όλα είναι το πρώτο φιλί. Αυτό που θα σε ταρακουνήσει και θα σε κάνει να μην μπορείς να πάρεις το μυαλό σου μακριά από τον έρωτά σου. Είναι η κινητήριος δύναμη του έρωτα. Το πρώτο φιλί πρέπει να έχει πάθος. Το πρώτο φιλί πρέπει να έχει μια μεγάλη ανυπομονησία. Τίποτα δεν πρέπει εκείνη τη στιγμή να μείνει στην τύχη. Είναι το πώς θα φέρεις γύρω από τη μέση τα χέρια σου ή πως θα πλέξεις τα δάχτυλά σου μέσα στα μαλλιά. Ο τρόπος που θα κοιτάζετε ο ένας τον άλλον στα μάτια και ενώ τα χείλη θα ενώνονται τα μάτια θα κλείνουν. Εκεί αφήνεις το πάθος να ορίζει τις κινήσεις. Το σώμα είναι σαν να χορεύει και τα χείλη σας θα τραγουδούν. Έτσι πρέπει να είναι το φιλί.

Κι αν το δούμε από την άλλη πλευρά που ναι, ήταν το πρώτο, αλλά δε μαγεύτηκες, ίσως κάποια στοιχεία να μπορέσεις να τα αλλάξεις. Αλλά δε θα καταφέρεις να αλλάξεις την ταυτότητά του. Μέσα από το πρώτο φιλί μπορείς να δεις μέχρι και κομμάτια του χαρακτήρα του άλλου. τον δυναμισμό του και το πόσο ισχυρή προσωπικότητα έχει. Το ενδιαφέρον για σένα και το πάθος. Ένα μέτριο φιλί θα σου δώσει και μια μέτρια σχέση. Εδώ βέβαια μιλάμε για κάτι τελείως υποκειμενικό.

Το πάθος του φιλιού είναι αυτό που θα θέσει τις βάσεις για μια σχέση. Η επιθυμία του να δεις τον άλλον, να τον αγκαλιάσεις και να νιώσεις ξανά τα χείλη του πάνω σου είναι καθαρά απόρροια από το σωστό φιλί. Ένα κακό φιλί σε αποξενώνει και καταστρέφει, όχι βέβαια 100%, κάθε ωραίο συναίσθημα. Είναι αυτό που λέμε όλοι, ξενέρωσα. Δεν μπορείς απόλυτα να δουλέψεις ένα κακό φιλί. Δεν είναι πως θα χρησιμοποιεί ο άλλος τη γλώσσα ή ότι θα μπλέκει τόσο πολύ τα μαλλιά σου που θα σε εκνευρίζει, είναι η χημεία που πρέπει να υπάρξει μεταξύ σας. Το τέλειο είναι αυτό που δε θα σας οδηγήσει ποτέ στα μέτρια. Και μιλάμε για χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων που τώρα γνωρίζονται και μαθαίνουν τα πατήματά τους, άγνωστοι ουσιαστικά που με ένα υπέροχο φιλί καταφέρνουν να τρυπώσουν στο μυαλό του ενός και του άλλου, άρα μιλάμε για κάτι πηγαίο.

Το φιλί δεν είναι μόνο 2 χείλη που ενώνονται. Είναι το πάντρεμα δύο ψυχών. Εκείνη τη στιγμή, έχετε καταφέρει να ενωθείτε με τέτοιο τρόπο που όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν φυσικά. Αυτό είναι το φιλί. Η ταυτότητα της σχέσης. Η στιγμή που γεννιέται. Ένα καλό φιλί πολλαπλασιάζει τα συναισθήματα. Ένα κακό φιλί τα διώχνει μακριά.

 

Συντάκτης: Ανδρομάχη Κόκλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου