Η Μαίρη Σάμου μάς ταξιδεύει στη Νότια Ιταλία. Δες εδώ!

bjhvgjv

Στον έρωτα και τα παιχνίδια του όσο μετράνε οι επιδόσεις άλλο τόσο μετράει και η φαντασία. Ίσως είσαι από τα άτομα που η φαντασία κατά τη διάρκεια της πράξης σε τρομάζει, γι’ αυτό επιλέγεις να εκτονώνεσαι με πιο ήρεμους τρόπους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το κλασικό στιλ «Βανίλια» όπως έχει χαρακτηριστεί τα τελευταία χρόνια. Σεβαστή κάθε έκφραση του αφού η απόλαυση και το πώς κατακτιέται είναι ένα τεράστιο θέμα που σχετίζεται τόσο με τα θέλω, τα ένστικτα του καθενός αλλά και με τα κοινωνικοπολιτικά και ηθικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου.

Είναι χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας, να κατακρίνονται τα θέλω του καθενός όταν αυτές ξεφεύγουν από εκείνο το παραδοσιακό κουτάκι. Ευτυχώς την τελευταία δεκαετία οι εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους στην ποπ κουλτούρα, έχουν δώσει μια δόση ελευθερίας στον άνθρωπο να ανακαλύψει τους κρυφούς του πόθους, αφυπνίζοντάς τον σε σχέση με τα ταμπού του.

Πέρα από τη μοναδική εμπειρία που θα χαρίσει στο ζευγάρι μια επαφή εκτός των τετριμμένων, ίσως γίνει αφορμή για να γνωριστούν οι δύο παρτενέρ καλύτερα και πιο ουσιαστικά, δείχνοντας ο ένας στον άλλο τις κρυφές επιθυμίες και θέλω τους. Ένα τεράστιο κεφάλαιο είναι αυτό με τα δεσίματα. Είναι ένα πεδίο που μπορεί να ικανοποιήσει και τις πιο απαιτητικές επιθυμίες. Παρακάτω θα γνωρίσουμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις φαντασία και δεσίματα για μερικές από τις πιο καυτές νύχτες.

 

1. Δέσιμο Ματιών 

Δένοντας τα μάτια του παρτενέρ σου, του δεσμεύεις μια βασική αίσθηση. Οι αισθήσεις οξύνονται και οι παλμοί ανεβαίνουν. Η οπτική επαφή που επιτρέπει στο άλλο πρόσωπο να σε βλέπει και να ξέρει πού θα είναι το επόμενο άγγιγμα σου χάνεται. Τώρα απλά νιώθει το άγγιγμα, το φιλί. Υπάρχει πάθος στην ατμόσφαιρα. Είναι το άγνωστο που εξιτάρει. Χωρίς την οπτική επαφή τα κορμιά γνωρίζονται από την αρχή.

 

2. Χειροπέδες

Οι χειροπέδες είναι ένα βασικό toy αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αρκετούς τρόπους. Η βασική τους λειτουργία είναι να περιορίζουν το εύρος των κινήσεων εκείνου που τις φοράει. Με τις χειροπέδες ξεκινάει ένα παιχνίδι αφέντη-δούλου. Το ποιος θα τις φορέσει είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φορεθούν κι ο καθένας δίνει στον παρτενέρ τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το σώμα που έχει στα χέρια του με διάφορους τρόπους. Μπορούν να απογειώσουν τη στάση σας προσθέτοντάς της την πικάντικη νότα που χρειάζεται.

 

3. Σχοινιά

Η ακινητοποίηση του παρτενέρ εξιτάρει, τόσο το ίδιο το άτομο που παραδίδεται όσο και για τον παρτενέρ που έχει μπροστά του ένα σώμα στο οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα (με τη συγκατάθεσή του).  Το δέσιμο μπορεί να γίνει τόσο με σχοινί όσο και με γραβάτες. Το δεμένο άτομο πάντα μπορεί να πει στον παρτενέρ του αν κάτι δεν του αρέσει και να αλλάξει. Η ακινητοποίηση με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει με πάρα πολλούς τρόπους καθώς τα άκρα μπορούν να ενώνονται μεταξύ τους π.χ. τα χέρια να είναι ενωμένα ή να δένονται ξεχωριστά ας πούμε το ένα πόδι να είναι δεμένο στη μια άκρη του κρεβατιού και το άλλο από την άλλη. Πειραματιστείτε με όποιον συνδυασμό σας έρθει εκείνη την ώρα.

 

4. Shibari/ Kinbaku και Δυτικοευρωπαϊκό 

Είναι μια μεγάλη κατηγορία έκφρασης ορμών. Από πολλούς θεωρείται φετίχ, αλλά τα διακριτά όρια του τι είναι φετίχ και τι όχι δε μας ενδιαφέρουν. Πάμε λοιπόν στα πιο ενδιαφέρονται και λιγότερο συντηρητικά παιχνίδια.  Το Βondage είναι μια μεγάλη τεχνική δεσίματος στην οποία διακρίνονται δύο είδη· το Shibari και το Δυτικοευρωπαϊκό.

Το Shibari αποτελεί μια αρχαία Ιαπωνική τεχνική. Αρχικά, ήταν τρόπος ποινής για τους αιχμαλώτους πολέμου. Οι φυλακισμένοι δένονταν σε κοινή θέα με συγκεκριμένο τρόπο, αφού σε κάθε αδίκημα αντιστοιχούσε διαφορετικός τρόπος δεσίματος κι έτσι οι πολίτες καταλάβαιναν το τι ακριβώς είχε διαπραχθεί. Το αξιοσημείωτο με την τεχνική Shibari είναι ότι κατά το δέσιμο δεν πρέπει να γίνουν καθόλου κόμποι. Αυτό σχετίζεται με τους τότε νόμους που παρέπεμπαν και συνδύαζαν τους κόμπους με την αρπαγή. Έτσι και στο Shibari, ο υποτακτικός τυλίγεται με σχοινί με τέτοιο τρόπο ώστε οι απολήξεις αυτού να μην καταλήγουν σε κόμπους.

Ενώ το Shibari έχει να κάνει με τη σωματική καθήλωση του υποτακτικού, το Kinbaku που είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του Shibari σχετίζεται και με την ψυχική υποταγή. Σε αυτή την τεχνική υπάρχει μια ανώτερη πνευματική επικοινωνία κατά την οποία εκείνος που δένεται θέλει ακριβώς αυτό που του κάνει ο “rigger”. Το Kinbaku δεν αποτελεί ξεχωριστή τεχνική από το Shibari, αλλά μέρος αυτού και μάλιστα θεωρείται next level.

Το δεύτερο είδος Bondage είναι το Δυτικοευρωπαϊκό στο οποίο η ειδοποιός διαφορά του από το Shibari είναι το γεγονός ότι εδώ επιτρέπονται οι κόμποι.

 

Αν θες να πειραματιστείς χωρίς καθοδήγηση από κάποιον γνώστη του αθλήματος, τα πράγματα δεν είναι απλά. Χρειάζεται πάντα προσοχή και τήρηση μερικών βασικών κανόνων ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή μόνιμες βλάβες. Στο κομμάτι των δεσιμάτων οι κανόνες τους οποίους καλείσαι να ακολουθήσεις ή να έχεις έστω συνεννοηθεί εξ αρχής με τον παρτενέρ σου σε όποιο στάδιο της εξίσωσης και αν βρίσκεσαι είναι: να υπάρχει ψαλίδι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να κοπούν τα δεσμά, ο “rigger” θα πρέπει να επιβλέπει καθ’ όλη τη διάρκεια, το σχοινί απαγορεύεται να περνάει από σημεία ζωτικής λειτουργίας, το σχοινί δεν πρέπει να περνάει από ζώνες που μπορεί να τραυματίσουν και τέλος σε περίπτωση που ο παρτενέρ σου ζητήσει να σταματήσει η διαδικασία, δεν τίθεται καν συζήτηση  και σταματάει αυτοστιγμεί. Με ασφάλεια και συναίνεση μόνο παίζεται το παιχνίδι των δεσμών. Όπως και ο ίδιος ο έρωτας εξάλλου.

 

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου