Η επαφή είναι πολύ καλή για όσο κρατάει. Έρχεσαι κοντά με έναν άνθρωπο, νιώθεις πόθο, έλξη για το άτομο αυτό, η φωτιά χτυπάει κόκκινο και τα σώματα ξεκινούν το δικό τους αγώνα. Η ορμή που πηγάζει από μέσα σου έρχεται να ενωθεί με εκείνη του ατόμου που βρίσκεται εκείνη την ώρα στην αγκαλιά σου. Αν η όλη φάση αποδειχθεί πολύ καλή σίγουρα θα θέλεις να το επαναλάβετε, γιατί και ποιος δε θέλει να περνάει καλά; Όταν αυτό είναι σε μια σχέση είναι πολύ εύκολο να γίνεται σε καθημερινή βάση. Τι γίνεται όμως αν το κάνεις με κάποιον, θέλεις πολύ να επαναληφθεί, όμως αγνοείς πώς βλέπει την όλη κατάσταση το άτομο αυτό;

Το να πελαγώνεις σε μια τέτοια κατάσταση, όπου δεν ξέρεις τι σκέφτεται ο ερωτικός σύντροφος με τον οποίο πέρασες καλά, προκαλεί μια σύγχυση μέσα σου και τις περισσότερες φορές κάνεις βεβιασμένες κινήσεις για να πάρεις τις απαντήσεις που θες. Ως γνωστόν όταν ενεργείς εν θερμώ, το άτομο που προσπαθείς να προσελκύσεις το αντιλαμβάνεται, ξενερώνει ή αγχώνεται και τότε καταφέρνεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Επακόλουθο της όλης κατάστασης είναι να το λήξετε μια ώρα αρχύτερα κι εσύ να μείνεις με την απορία του τι πήγε στραβά, αφού η βραδιά ήταν υπέροχη. Για να μη φτάσεις όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αποκρυπτογραφήσεις τη συμπεριφορά που είχε πριν την πράξη και κατόπιν αυτής.

Ξεκινώντας απ’ την πολύ αρχή, ο τόπος που γνωριστήκατε ίσως είναι καίριας σημασίας. Για παράδειγμα, αν γνωριστήκατε σε κάποιο dating app, δύσκολα το άτομο αυτό ψάχνει κάτι σταθερό. Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως το πιο σύνηθες είναι ότι από εφαρμογή γνωριμιών θα βρεις συγκεκριμένα πράγματα. Αν πάλι γνωριστείτε σε ένα μπαράκι υπήρξε φλερτάκι, που τόνωσε την αυτοπεποίθηση, ήρθε το γλυκό και μετά από αυτό όλη η διάθεση του φλερτ άλλαξε και πήρε αδιάφορες διαστάσεις, μάλλον έχεις πάρει την απάντηση σου και δε θες να το παραδεχτείς. 

Κάπως έτσι περνάμε στο βασικότερο κομμάτι, το κομμάτι της επικοινωνίας. Όταν μπορείς να επικοινωνήσεις με το άλλο άτομο, μπορείς να καταλάβεις τι θέλει. Η επικοινωνία δεν είναι πάντα λεκτική. Ακόμα και με τις κινήσεις του σώματός σας μπορείτε να δείτε αν σας αρέσουν κοινά πράγματα. Το βλέμμα μπορεί να δώσει όλες τις απαντήσεις που δε σου λέει το στόμα, αν πέρασε καλά, αν βαρέθηκε ή ακόμα και αν θέλει κι άλλο. Δε θα σε κοιτάξει το ίδιο αν απλά θέλει να φύγει ή αν πέρασε τόσο καλά που να θέλει να συνεχίσετε μέχρι να πάθετε υπερκόπωση. 

Πέρα από τα μάτια ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει την κουβέντα μετά, δίνει και αυτός πληροφορίες. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και το υποτυπώδες φλερτ μπορεί να σε ανεβάσει ψυχολογικά και να σου εξάψει την περιέργεια να προχωρήσεις. Όταν το φλερτ -το όποιο φλερτ- σταματάει μετά την επαφή απότομα, δε θα υπάρξει επόμενη φορά. 

Είναι δεδομένο ότι η επαφή σάς φέρνει πιο κοντά. Πριν γίνει η όποια πράξη θα υπάρξει πάντα ένα παιχνιδιάρικο άγγιγμα, σκούντημα, ίσως το χέρι να γλιστρήσει σε μία ερωτογενή ζώνη, πολλά τα σενάρια, πάντως το αποτέλεσμα ένα, η επαφή μπορεί να κάνει ζημιά. Αν αφού τελειώσετε δε σε ξανά αγγίξει, ή έστω το κάνει δειλά και βλέπεις ότι ζορίζεται, πρέπει να χτυπήσει εκείνο το καμπανάκι που σε ταρακουνάει και σου λέει «Πολύ ωραία περάσαμε, πάμε γι’ άλλα. Δε θα στείλει!» 

Ενώ η συμπεριφορά που έχει, τόσο με τα μάτια, το άγγιγμα ή τις λέξεις που θα πει αφού τελειώσετε, μπορεί να παρερμηνευθεί -επειδή θέλεις να πιστεύεις ότι υπάρχει συνέχεια- ο τρόπος που αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση από τη στιγμή που τελειώσατε δε διαστρεβλώνεται τόσο εύκολα. Αν με το που τελειώσετε παραμείνετε σε αυτή τη θέση για λίγο ακόμα αγκαλιά -ή μη- και ο ένας πειράζει τον άλλο, τότε κάτι υπάρχει εκεί, κάτι καλό. Αν πάλι έπεσες σε περίπτωση από αυτές που μόλις τελειώσουν στο επόμενο δευτερόλεπτο έχουν ντυθεί και προσπαθούν να σου πουν διακριτικά να φύγετε για τον οποιονδήποτε λόγο, τον οποίο και αγνοούσες μέχρι εκείνη τη στιγμή ως κάτι ασήμαντο και φευγαλέο, το πιο πιθανό το ραντεβού και μαζί και το ειδύλλιο να τελειώσει εκεί. 

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί μετά είναι άκρως σημαντική, αλλά τις περισσότερες φορές περνάει απαρατήρητη. Σίγουρα, αφού πέσουν οι παλμοί και η έντονη στιγμή σταδιακά σβήνει, υπάρχει πιθανότητα τα κορμιά να μαζεύονται σιγά σιγά και να βγάζουν προς τα έξω τις ανασφάλειές τους. Όταν δώσεις βάση στην όλη σκηνή που διαδραματίζεται, με πρωταγωνιστές εσάς τσιτσίδι και τα διάφορα φαινομενικά μεμονωμένα στοιχεία που δέχεσαι και στέλνεις, μπορείς να καταλάβεις καθαρά τι συμβαίνει. Τα vibes που δέχεσαι και ταυτόχρονα στέλνεις σου απαντούν στο ερώτημα του «Πέρασε καλά;»

Ξεφεύγοντας από τη συμπεριφορά του άλλου ατόμου κατ΄ αποκλειστικότητα, εξίσου σημαντικός είναι ο χώρος στον οποίο γίνεται το νταλαβέρι. Ο χώρος είναι μια μεταβλητή που δεν υποδηλώνει άμεσα τις διαθέσεις του ατόμου με το οποίο βγήκες, όμως μπορεί να σου δώσει διάφορες ενδείξεις. Έστω ότι η πράξη συνάπτεται σε έναν εξωτερικό χώρο. Όταν τελειώσει αντανακλαστικά θα ντυθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε για να μη σας πάρει πρέφα κανένα κακόβουλο μάτι -γιατί τόση ώρα ήσασταν αόρατοι στα μάτια των κοινών θνητών. Η ατμόσφαιρα χάνεται. Άλλο το να μην υπάρχει η δυνατότητα του οικείου προσωπικού χώρου και άλλο εσκεμμένα να καταλήξετε κάπου σχετικά άβολα που ίσως εξάπτει τη φαντασία καθώς ο κίνδυνος εξιτάρει -αυτά μπορούν να γίνουν και σε επόμενα ραντεβού. 

Κλείνοντας, μάς απασχολεί το ενδεχόμενο να το κάνετε και να περάσετε αρκετό χρόνο ακόμα μαζί.  Αν αφού ολοκληρώσετε μείνετε μαζί, ίσως σας πάρει ο ύπνος αν είστε σε μέρος το οποίο σας το επιτρέπει ή ακόμα και αν απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου οπότε συνεχίσετε το ραντεβού σας, χαλαρά. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση, κανένας δε σου εγγυάται ότι θα ξανά βρεθείτε. Αν το επόμενο πρωί δεις ότι σε στέλνει ευγενικά σπιτάκι σου και γενικά δεις ένα άτομο αρκετά ξενερωμένο και διαφορετικό από το προηγούμενο βράδυ, μην έχεις τις τρελές απαιτήσεις. Μερικά πράγματα είναι ωραία ακριβώς για όσο κρατάνε.  

 

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου