pillow2678

Στη ζωή σου διαγράφεις μια πορεία, χαράζεις έναν δρόμο κι αυτός σε οδηγεί σε νέα μονοπάτια. Πολλά καταλήγουν να είναι σταυροδρόμια, κάποια αδιέξοδα και σε άλλα βρίσκεις μπροστά σου μια όαση στην οποία μένεις για λίγο να ξεκουραστείς και να απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου. Σε αυτά τα σημεία, τα ιδιαιτέρως ευχάριστα, θέλεις συνήθως δίπλα σου τους ανθρώπους που αγαπάς για να μοιραστείς τη χαρά σου. Αυτές τις στιγμές καταλαβαίνεις αν οι άνθρωποι που έχεις δίπλα σου πραγματικά ενδιαφέρονται και νοιάζονται για σένα ή αν ενδόμυχα σε ανταγωνίζονται.

Λίγοι άνθρωποι και χαίρονται από καρδιάς και ειλικρινά για την εξέλιξη και την ανοδική σου πορεία. Οι πολύ κοντινοί συγγενείς, δύο-τρεις καλοί φίλοι (αν είσαι τυχερός) κι αν είσαι πολύ τυχερός, πιθανόν κι ο σύντροφός σου. Συνήθως μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου, είναι εκείνοι που με το δικό τους τρόπο έχουν συμβάλει στην εξέλιξη αυτή. Κάποιος με τη στήριξή του, κάποιος άλλος με τη συμβουλή, τη φροντίδα, την αγάπη του ή απλώς με την παρουσία του. Άνθρωποι που σε έκαναν να πιστεύεις πως θα καταφέρεις σιγά-σιγά να κατακτήσεις τα όνειρα σου, πως είσαι είσαι ικανός, δυνατός, αρκετά δυναμικός ώστε να μην τα παρατήσεις στην πρώτη αποτυχία, πως θα καταφέρεις τελικά να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που τυχόν θα συναντήσεις στη διαδρομή.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι υπέροχοι, όχι γιατί σε στήριξαν στην προσπάθειά σου μα διότι δε σε ζηλεύουν. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αλλάζεις και να έχεις κοντά σου ανθρώπους που εξακολουθούν να σε αγαπούν. Να αγαπούν αυτό που γίνεσαι, πόσο μάλιστα όταν αυτό είναι μια βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου. Να σε θαυμάζουν και να σε στηρίζουν. Να μη φοβούνται ότι σαν προχωρήσεις μπροστά, θα τους αφήσεις πίσω. Άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, υπέροχοι και σπάνιοι.

Είναι πλέον πολλοί εκείνοι που έχουν ανασφάλειες και κρατούν σχέσεις μόνο και μόνο για να νιώθουν καλά. Το μόνο που θέλουν είναι να μην ξεβολευτούν. Αυτοί προτιμούν τη ρουτίνα τους, ακόμα κι αν ενδόμυχα καθόλου δεν τους αρέσει, ενώ δε θέλουν εσύ να εξελιχθείς, σε προτιμούν στάσιμο. Θέλουν να παραμείνεις όπως είσαι. Όχι όμως από αγάπη, αλλά από ανασφάλεια. Οι αλλαγές ταράζουν τα νερά, δημιουργούν ένα κύμα, φέρουν μια ανανέωση στο σκηνικό. Δεν είναι σύμμαχοι με εκείνους που δεν ξέρουν ή δε θέλουν να προσπαθήσουν να βελτιωθούν, ενώ βοηθούν εκείνους που τολμούν ν’ ανακαλύψουν τους θησαυρούς τους. Οι αλλαγές πάντα κοστίζουν, γι’ αυτό άλλωστε κι αξίζουν.

Να νιώθεις ευτυχισμένος αν έχεις κατακτήσει τα περισσότερα από όσα θα ήθελες στη ζωή σου κι αν έχεις ανθρώπους γύρω σου, δίπλα σου, να σού χαμογελούν, να σε θαυμάζουν, να είναι περήφανοι για όσα έχεις κάνει ως τώρα. Αν έχεις ανθρώπους που ακούν το όνομα σου ή το προφέρουν και τα μάτια τους λάμπουν, τότε έχεις λόγο να γελάς, γιατί το πιο σημαντικό απ’ όσα έχεις είναι μια αγκαλιά στη μεγαλύτερή σου αποτυχία και στη σημαντικότερή σου επιτυχία.

Τι άλλο θες; Τα έχεις ήδη όλα. Κι αφού τα έχεις, να τα εκτιμάς. Τη ζωή μας οι άνθρωποι τη γεμίζουν χρώματα. Διάλεξε τα αγαπημένα σου και γέμισε τον καμβά σου με αυτά. Όχι αύριο. Τώρα και -γιατί όχι;- για πάντα.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Ραυτοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!