%ce%bf%ce%be%ce%ae%ce%b8%ce%b3%ce%ba%ce%be

Όραση: η πιο σημαντική, ενδεχομένως, από τις έξι αισθήσεις, γιατί με αυτήν μπορούμε να καταλάβουμε πολλά. Το βλέμμα προδίδει όσα αισθανόμαστε κι αντιλαμβάνονται τα μάτια μας ακόμη περισσότερα, μεταφράζοντας τα ερεθίσματα που δεχόμαστε. Πόσες φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας, ενώ κοιμάται δίπλα μας κάποιος αγαπημένος μας, να τον χαζεύει τρυφερά. Μια από τις πιο ωραίες εικόνες που μπορείς να φέρεις στο μυαλό σου, είναι να κοιμάται δίπλα σου ο αγαπημένος ή η αγαπημένη σου ήρεμοι, ξέγνοιαστοι κι εσύ να τους παρατηρείς σαν να βλέπεις την πιο ενδιαφέρουσα ταινία.

Τι πιο αισθαντικό από το να παρατηρείς τη χαλάρωση του κορμιού τους, το στήθος που ανεβοκατεβαίνουν οι παλμοί, με την αναπνοή να μαρτυρά πως η ζωή είναι πολύτιμη και κάθε στιγμή πρέπει να τη ζεις σαν να τελειώνει τώρα. Αναρωτιέσαι τι όνειρα μπορεί να κάνουν την ώρα που εσύ χαζεύεις τη θέα τους. Άλλωστε, πάντα παρατηρούμε με αγάπη και γλυκύτητα οτιδήποτε μας προκαλεί συναισθηματική ευφορία κι είναι στ’ αλήθεια τόσο μαγευτικό να βλέπεις στο τέλος της ημέρας τον μοναδικό άνθρωπό σου στην πιο ανέμελη στιγμή του.

Έχει μια μαγεία να βλέπεις κάποιον που αγαπάς να κοιμάται. Κοιτάμε τον άλλο στην πιο ευάλωτη, στην πιο εκτεθειμένη του φάση του. Η νύχτα, άλλες φορές άγρια άλλες ήρεμη, αποκτά έτσι μια αίσθηση ασφάλειας. Έχεις δίπλα σου κάποιον να πάρεις αγκαλιά, να νοιάζεσαι, να προσέχεις. Βλέπεις κάποιον που για σένα είναι τόσο τέλειος σε μια στιγμή του τσαλακωμένη και συνειδητοποιείς ακόμη πιο πολύ την αξία που έχει η ύπαρξή του για σένα. Τώρα, έχεις πιο πολύ από ποτέ την ευκαιρία να τον παρατηρήσεις από την κορυφή ως τα νύχια, να του χαϊδέψεις τα μαλλιά -ίσως ακόμα και να σκεφτείς τις στιγμές σας κι ανεπαίσθητα να ονειροπολήσεις.

Είναι αυτό το ανεβοκατέβασμα του στήθους που προκαλεί συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας, σκέψεις αναμεμειγμένες με χάδια κι εξομολογήσεις που καμιά φορά δεν μπορούμε ούτε στον εαυτό μας να κάνουμε. Έτσι λοιπόν, αυτή την ώρα που εκείνος ή εκείνη δε σ’ ακούνε ούτε σε βλέπουν, είναι η ώρα να πεις όσα αισθάνεσαι και ν’ αφήσεις την εικόνα που βλέπεις σκεπασμένη σε μια κουβέρτα να ξετυλιχθεί και να σε παρασύρει καθώς γίνεσαι κι εσύ μια ύπαρξη αυθόρμητη.

Δεν είναι όλοι τόσο προνομιούχοι, για ν’ αντικρίζουν την εικόνα που εσύ έχεις δίπλα σου. Οι πιο τυχεροί κοιμούνται με την αγάπη κι αγκαλιάζουν τον έρωτα. Κι είναι όντως οι πιο τυχεροί, οι άνθρωποι που μπορούν το βράδυ, πριν κλείσουν τα μάτια τους για ν’ αφήσουν πίσω τις δύσκολές τους μέρες, να έχουν πλάι τους έναν συμπαραστάτη. Είναι δώρο να κοιμάσαι πλάι σ’ αυτούς που αγαπάς και κοιτώντας τους καμιά φορά το αντιλαμβάνεσαι.

Ας κοιτάζουμε λοιπόν πιο συχνά εκείνους που αγαπάμε την ώρα που αυθόρμητα, τσαλακωμένα κι ευάλωτα κοιμούνται δίπλα μας κι εν αγνοία τους μας γεμίζουν εμψυχωτικά κι όμορφα συναισθήματα. Η ουσία κρύβεται συνήθως σ’ αυτά τα πράγματα, τα τόσο απλά, που εμείς νομίζουμε ασήμαντα. Στην πραγματικότητα όμως, είναι τα πιο τρυφερά και σημαντικά, που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους. Κι έτσι όπως κοιμούνται κι αφήνονται, έχουν δίπλα άλλους, που δε θα φοβηθούν να αφεθούν μαζί τους.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Άννα Χατζηπαρασκευαΐδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου