pexels-karolina-grabowska-6920392

Μπορεί η ευγένεια με την απόσταση να δημιουργήσουν μια έκρυθμη ερωτική κατάσταση, άραγε; Οι ειδικοί στα θέματα σχέσεων έχουν δώσει ήδη τη θετική τους απάντηση. Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει την Αναστάζια Στιλ με τον Κρίστιαν Γκρέι από την ταινία «Οι πενήντα αποχρώσεις του Γκρι» όπου πολύ πριν αρχίσει η ερωτική εκτόνωση ανάμεσά τους υπήρχε ένας κρυφός ερωτισμός με κεκαλυμμένη τυπικότητα. Διότι ο έρωτας, πριν περάσει από το στομάχι, έχει αφήσει το αποτύπωμά του στους εγκεφαλικούς νευρώνες σου, εκεί που αρχίζουν και τελειώνουν τα πάντα. Όταν ζητήθηκε από την Αναστάζια να δώσει την περιγραφή του Κρίστιαν, λοιπόν, απάντησε πως εκείνος ήταν ευγενικός αλλά συνάμα απόμακρος. Η εγκεφαλική διέγερση δεν άργησε να έρθει, η πρόσκληση στο σκοτάδι είχε μόλις παραλειφθεί και γινόταν αποδεκτή από εκείνη.

Την πρώτη φορά που συναντιέσαι με έναν άνθρωπο, ορίζετε τον δικό σας κώδικα επικοινωνίας, συνεπώς αν εκείνος ντυθεί με ευγένεια, η οποία εκφράζεται με φυσικό τρόπο σε συνδυασμό με μια απομακρυσμένη εκδήλωση έλξης, τότε το ταξίδι στις αισθήσεις έχει μόλις ξεκινήσει. Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά τα επώνυμά σας, απευθύνεστε ακόμα και στις ιδιωτικές σας στιγμές στον πληθυντικό αριθμό, δεν έχετε συχνή επικοινωνία μέσα στη μέρα, αλλά όταν εκείνη πραγματοποιείται, γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήσει διάχυτη την αίσθηση του μυστηρίου, της εκπλήρωσης των πιο κρυφών σας φαντασιώσεων, την πάλη ανάμεσα σε υποτακτικό και κυρίαρχο ρόλο.

Όταν είστε στον χώρο εργασίας ή σε χώρο διασκέδασης, από την άλλη, έχετε μια σχετική οικειότητα -αλλά με όρια κι εκεί- κι η διαχυτικότητα δεν είναι το πιο δυνατό σας σημείο. Κύριο χαρακτηριστικό της εν λόγω κατάστασης είναι οι εντάσεις στα βλέμματα, όταν αυτά ενώνονται, οι νευρικές αλλά συνάμα διακριτικές κινήσεις, οι σπασμοί του σώματος από τις σκέψεις και τις εικόνες που έχει δημιουργήσει εκατέρωθεν εκείνη τη στιγμή το μυαλό. Η τρυφερότητα δε λείπει, αφού δείχνετε μεταξύ σας πως αποτελείτε ο ένας για τον άλλον την πρώτη και την τελευταία σκέψη, μ’ ένα απλό τυπικό μήνυμα, χωρίς πολλά λόγια, χωρίς αλόγιστη φλυαρία που θα χαλάσει τη μαγεία, έως ότου βρεθείτε. Σε νοιάζεται και νοιάζεσαι για το άτομο αυτό, το δείχνετε, όχι με κάθε τρόπο, αλλά με τον δικό σας τρόπο κι αυτό έχει σημασία πλέον.

Μικρές κινήσεις με έντονα συναισθήματα, μια άκρατη ευγένεια και μια αξεπέραστη καλοσύνη, θεωρούνται κύρια συστατικά των πιο ερεθιστικών κατά μία έννοια σκέψεων. Κομψοτέχνημα των αισθήσεων κάποιος που σε κερδίζει με τους τρόπους του μέρα με τη μέρα, ουσιαστική προσέγγιση κυρίως μέσω των πράξεών του. Αυτού του είδους η επικοινωνία είναι μια αμφοτεροβαρής σύμβαση, καθώς καλείστε να αντεπεξέλθετε σε ένα ακατάπαυστο role game που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο παιχνίδι της υποταγής και της κυριαρχίας, όπου δεν ξέρει κανένας σας, πώς θα εξελιχθεί και πού θα οδηγήσει. Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι το ευγενές πλαίσιο στο οποίο έχει τοποθετηθεί όλο αυτό.

Προσεγμένοι τρόποι, ξεκάθαρα νοήματα κι υποσχέσεις, χωρίς δείγμα διάχυσης, με μόνο σύμμαχό σας το μυαλό. Επικίνδυνο νοητό παιχνίδι που λαξεύει τον έρωτα, αυτή η απόσταση δεν αφήνει περιθώρια να μην αφεθείς, να μην κολλήσεις, να μη σου γίνει εμμονή, να μη νιώσεις αυτόν τον τυφώνα που έρχεται.

Συντάκτης: Αμέλια Έβανς
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου