polinari286

Η πόλη σου, η πόλη που γεννήθηκες και μεγάλωσες τον χειμώνα αδειάζει κι αφήνεται στην τύχη της εποχής αυτής. Γυρνάς στις προσεγμένες της πλατείες, στα μυστικά σοκάκια και στους παραλιακούς δρόμους και σου ξενίζει το πόσο μόνος νιώθεις, τελικά. Όλα αδειάζουν. Οι άνθρωποι γυρνούν πίσω στις χώρες τους, τα μαγαζιά που δίνουν ζωή στον τόπο κλείνουν, οι παραλίες αγρεύουν κι ερημώνουν κι οι φίλοι φεύγουν μακριά όπως τα χελιδόνια.

Ο χειμώνας χωρίζει ενώ το καλοκαίρι ενώνει όλο τον κόσμο. Καλό κι όμορφο, -ασυζητητί- αλλά δυστυχώς ο χειμώνας δεν εκλείπει γιατί μας τον επιβάλλει η μητέρα φύση οπότε καλώς ή κακώς πρέπει να το αποδεχτούμε. Κάθε εποχή είναι σίγουρα ξεχωριστή αλλά ποια απ’ τις υπόλοιπες τρεις θα καταφέρει να επιβληθεί στο μαγικό μας καλοκαίρι;

Η πόλη σου το καλοκαίρι ανοίγει την αγκαλιά της σε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Ο κόσμος αυτός δίνει ζωή στον τόπο αυτό  και βοηθάει στην ανάπτυξη και την αναγνωρισιμότητά του. Ο κόσμος αυτός έρχεται γιατί στον τόπο σου υπάρχει σίγουρα κάτι ξεχωριστό, κάτι μοναδικό που αξίζει τον θαυμασμό όλων. Είτε αυτό είναι καθαρές κι όμορφες παραλίες, είτε αυτό είναι ένας διάσημος αρχαιολογικός χώρος με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, είτε αυτό αυτό είναι η ίδια η φύση (θάλασσες-βουνά), είτε αυτό είναι κάποια καλοστημένα και καλοφτιαγμένα ποιοτικά μαγαζιά που κοιτούν πρώτα τις ανάγκες του τόπου -σε πνεύμα συλλογικότητας- κι ύστερα την τσέπη τους, είτε αυτό είναι τα φαγητά, οι μυρωδιές, οι άνθρωποι, η διασκέδαση κι η φιλοξενία που δε θυμίζει στο παραμικρό με καμία άλλη! Α, ας μην ξεχάσω και τη μυρωδιά της θάλασσας που με έναν ύπουλο τέτοιο τρόπο επιδιώκει συνεχώς να σε συναντάει.

Ας μην ξεχνάμε και τη μεσογειακή μας ταυτότητα που προσεγγίζει χιλιάδες τουρίστες στην πόλη. Η ζέστη αλλά κι οι δροσερές μας παραλίες παίζουν σπουδαίο ρόλο. Η πόλη αποκτά ζωντάνια αφού παντού υπάρχει κόσμος που απολαμβάνει την ομορφιά της αλλά κι όλοι εκείνοι φυσικά χαίρονται και ταυτόχρονα συγκινούνται που μπορούν να απολαμβάνουν τη φύση, την ιστορία αλλά και τις εγκαταστάσεις.

Σε κάθε σοκάκι θα δεις οικογένειες να χαμογελούν από ευτυχία κι ευγνωμοσύνη αλλά και ζευγαράκια να ανταλλάσσουν φιλιά κάπου στα σκοτεινά! Όλα εκείνα τον χειμώνα δεν τα βλέπεις κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να πάθεις εποχιακή κατάθλιψη ή να μισήσεις παντοτινά ό,τι δε σου θυμίζει καλοκαίρι, δηλαδή έρωτα και ξεγνοιασιά.

Το καλοκαίρι ζεις, γελάς, ξενυχτάς και χαίρεσαι την κάθε στιγμή ξεχωριστά! Η ζωή θέλει χρώμα, διάθεση κι όμορφες στιγμές. Άλλωστε, τι θα έχεις να θυμάσαι όταν γεράσεις; Τους βαρετούς χειμώνες ή τα ζεστά κι αναντικατάστατα καλοκαίρια που σου έδιναν αυτομάτως το κλειδί του παραδείσου; Η πόλη σου σερβίρει τόσες επιλογές, έτσι το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθείς όσο κι αν μείνεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μαγεύονται κι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν χώρα και δουλειά για να μείνουν παντοτινά.

Τα φώτα, οι μουσικές, τα κοκτέιλ κι η θάλασσα πάντα θα θυμίζουν καλοκαίρι. Οι άνθρωποι που θα σε σεβαστούν απ’ την πρώτη στιγμή και θα σε αντιμετωπίσουν σοβαρά και με επαγγελματισμό θα γίνουν οικογένεια. Θα γνωρίσεις καινούριο κόσμο, θα περάσεις ένα καλοκαίρι με νέες -θαλάσσιες ή μη- περιπέτειες και θα δημιουργήσεις νέους δεσμούς. Κάθε βράδυ θα κοιμάσαι νιώθοντας χαρούμενος κι ευλογημένος που ζεις κάπου εκεί γύρω σε αυτή την ομορφιά.

Η αμμουδιά είναι δίπλα, χρειαζόμαστε μόνο ένα κοκτέιλ στο χέρι κι έναν καλό φίλο και φύγαμε για τη διασημότερη παραλία της πόλης.

Για τη δική μου πόλη.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μικέ
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!